arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۳۴۷۶۸
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۱۱ - ۰۲ مرداد ۱۴۰۲

اهمیت رعایت موازین بهداشتی در تهیه غذاهای نذری

رعایت موازین بهداشتی در توزیع نذورات می‌تواند از احتمال بروز بیماری‌های مرتبط با آب و غذا جلوگیری کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 مهر:رعایت موازین بهداشتی در توزیع نذورات می‌تواند از احتمال بروز بیماری‌های مرتبط با آب و غذا جلوگیری کند.
 
مجید تاجیک رئیس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با تاکید بر ضرورت رعایت بهداشت در تهیه غذاهای نذری، اظهار کرد: هرگونه پخت و پز باید در مکان‌هایی با شرایط بهداشتی انجام شود و تمامی افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا باید دارای کارت بهداشت معتبر بوده و رعایت بهداشت فردی هنگام ارائه خدمت ضروری است.
 
وی با بیان اینکه مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد، یادآور شد: توصیه می‌شود از مواد غذایی بسته بندی شده‌ای که مورد تأیید وزارت بهداشت است، استفاده شود.
 
رئیس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه ادامه داد: ضروری است احشام مورد استفاده برای قربانی از مراکز مجاز مورد تأیید دامپزشکی تهیه شود.
 
تاجیک درباره نمک و روغن مورد استفاده در اقلام نذری گفت: برای تهیه و پخت غذا باید از نمک‌های بسته بندی ید دار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو و از روغن‌های دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو با میزان ترانس پایین استفاده شود.
 
وی درباره ظروف مورد استفاده در نذری‌ها توضیح داد: در طبخ غذاها باید از ظروف مناسب در آشپزی استفاده شود و پس از هر بار طبخ مواد غذایی به نحو مطلوب ظروف و تجهیزات شست‌وشو شود.
 
رئیس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه ادامه داد: همچنین ضروری است در هنگام توزیع غذا، از راه رفتن افراد توزیع کننده غذا بر روی سفره‌ها خودداری شود.
 
تاجیک درباره نحوه نگهداری غذاهای نذری بیان کرد: افراد باید از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر دو ساعت) خودداری کنند و در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در دمای زیر چهار درجه سانتی گراد یا دمای بالای ۶۳ درجه سانتی گراد و روی شمعک گاز نگهداری شوند تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳ درجه نرسد.
 
وی با بیان اینکه در برخی از مراسم غذا را چند ساعت قبل از مصرف عزاداران به اشتباه بسته‌بندی می‌کنند، گفت: این کار باعث به خطر افتادن سلامت عزاداران می‌شود و ضروری است از بسته بندی غذا بیش از دو ساعت قبل از مصرف خودداری شود.
 
رئیس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه با تاکید بر خودداری از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه، افزود: در صورت توزیع سبزی و سالاد، رعایت مراحل چهارگانه سالم‌سازی الزامی است و توصیه می‌شود از سالاد و سبزی بسته بندی شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود.
 
تاجیک با تاکید بر عدم مصرف دخانیات در مکان‌های مسقف، ادامه داد: ضروری است با نصب تابلوها و یا اطلاعیه ممنوعیت استعمال دخانیات و جمع آوری زیر سیگاری‌ها از استعمال مواد دخانی در محل‌های مسقف جلوگیری شود.
 
وی همچنین بر اهمیت اطمینان از سلامت آب آشامیدنی تاکید کرد و گفت: ظروفی که برای توزیع آب، چای و مواد غذایی استفاده می‌شود، باید مستمر شست‌وشو و گندزدایی شوند.
 
رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه درباره نحوه استفاده درست از ظروف یک بار مصرف نیز توضیح داد: در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم، بهتر است از ظروف یکبارمصرف برپایه گیاهی، سلولزی و آلومینیومی استفاده شود.
 
وی اضافه کرد:.استفاده از ظروف یک بار مصرف پلی استایرین برای موادغذایی و نوشیدنی گرم وداغ (بالای ۶۵ درجه سانتی گراد) مناسب نیست.
 
تاجیک درباره بهداشت سرویس‌های بهداشتی مکان‌های عزاداری یادآور شد: در سرویس‌های بهداشتی ضمن رعایت نظافت، باید نسبت به شست‌وشو و گندزدایی مستمر و نصب سیستم لوله کشی مایع دستشویی و یا نصب جای مایع محتوی مایع دستشویی اقدام شود.
 
رئیس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه درباره پسماندهای تولید شده در این ایام سوگواری گفت: پسماندهای تولید شده باید به شکل بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع شوند و ضروری است درکنار هرایستگاه سطل یا کیسه جهت جمع آوری مرتب ظروف ولیوان‌های یک بار مصرف استفاده شده نگهداری شود.
 
تاجیک ادامه داد: بهتر است در توزیع آب و شربت در بین دسته‌های عزاداری و یا در مراسم از لیوان یک بار مصرف استفاده شود.
 
وی افزود: بهتر است تا حد امکان از نوشیدنی‌های پک شده برای نذورات استفاده شود و در صورت تهیه نوشیدنی‌های باز از فرو بردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است، جلوگیری شود.
 
رئیس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه یادآور شد: برای خنک کردن نوشیدنی باید از یخ‌های بسته بندی بهداشتی استفاده شود، زیرا یخ‌های قالبی فاقد شرایط بهداشتی هستند.
 
تاجیک افزود: کارشناسان بهداشت محیط در طول این مدت با همکاری سایرارگان‌های نظارتی از مساجد، تکایا و حسینه‌ها بازدید کرده و ضمن آموزش متولیان مساجد و رؤسای هیئت‌ها بر نحوه رعایت موارد بهداشتی نظارت می‌کنند.
 
وی افزود: شهروندان در صورت بروز هرگونه مسمومیت غذایی و یا شکایت بهداشتی می‌توانند با شماره ۱۹۰ تماس گرفته و موضوع را از این طریق پیگیری کنند.
نظرات بینندگان