تارنمای شبکه تلویزیونی سی ان ان در گزارشی با اشاره به بهبود روابط ایران و برخی از کشورهای عرب حوزه خلیج فارس نوشت که تعامل با تهران بخشی از راهبرد ابوظبی در تامین امنیت خود است.
پس از انتشار مقالهای از سوی نشریه بریتانیایی «اکونومیست» در ۲۸ ژوئیه با این عنوان که «چرا در جهان عرب، زنان چاقتر از مردان هستند»، غوغایی در کشورهای عربی به پا شد. در صدر این مقاله نیز عکسی از ایناس طالب، چهره تلویزیونی مشهور عراقی منتشر شده بود که باعث گردید او از این نشریه شکایت کند.
نیروهای دریایی ایالات متحده آمریکا و امارات عربی متحده از روز گذشته رزمایش مشترکی را در آبهای خلیج فارس آغاز کردهاند. فرماندۀ «ناوسنت» از ناوگان پنجم و نیروهای دریایی ترکیبی ایالات متحده نیز طی بیانیهای ضمن یاد کردن از امارات به عنوان «یک شریک استراتژیک دیرینه» اعلام کرد که این یک فرصت عالی برای تعمیق روابط دوجانبه و آموزش، در کنار شرکای توانمند اماراتی است
فارین پالیسی:
اما اشفورد، یکی از اعضای ارشد مرکز استراتژی و امنیت «شورای آتلانتیک»، و متیو کرونیگ، معاون مرکز استراتژی و امنیت «شورای آتلانتیک» درباره سیاست دولت بایدن میگوید: من در پاییز گذشته در خلیج بودم و تصور این نبود که واشنگتن منطقه را رها میکند، بلکه میگفتند دیگر آن را ترک کرده است. روسیه و چین از خلاء قدرت درک شده استفاده کردند و کشورهای حاشیه خلیج فارس روابط اقتصادی، فناوری و امنیتی خود را با این دشمنان ایالات متحده افزایش دادند. حتی گزارش هایی وجود داشت مبنی بر اینکه امارات به پکن اجازه ساخت یک پایگاه دریایی را داده بود اما واشنگتن وارد عمل شده و از اجرایی شدن آن جلوگیری کرد.
فرمانده سنتکام در حساب کابری توئیتر خود در اینباره نوشت: «پرواز دو بمب افکن بی-۵۲ نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا بر فراز خلیج فارس. این بمب افکنها در راه بازگشت توسط جنگنده های اف-۱۶ اسرائیل اسکورت شدند».
وزیر انرژی عربستان و کویت سند توسعه میدان گازی «الدره» در آبهای خلیجفارس را امضا کردند. شرکت نفت کویت در پی امضای این سند طی بیانیهای اعلام کرد که پیشبینی میشود میدان گازی الدره، روزانه یک میلیارد فوت مکعب گاز طبیعی و ۸۴ هزار بشکه در روز میعانات گازی تولید کند که این تولید به شکلی برابر میان دو شریک تقسیم خواهد شد.
دبیرکل اتحادیه عرب که در اردن به سر میبرد، اظهار داشته که وزیران کشورهای عربی ماه آینده برای بررسی امکان بازگشت سوریه به اتحادیه عرب نشستی برگزار خواهند کرد. این اظهارات در حالی مطرح شده است که ابوالغیط اخیرا گفت که وزیران کشورهای عربی برای مشارکت سوریه در نشست آتی اتحادیه و بازگرداندن عضویت به دمشق امکانی نمیبینند.
شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی وزیر امور خارجه قطر گفته است که کشورش به سختی برای پل زدن بر روی هرگونه شکاف در مذاکرات غیرمستقیم هسته ای میان ایالات متحده و جمهوری اسلامی ایران، تلاش می کند. وی با ابراز نگرانی بسیار از شکست احتمالی مذاکرات هسته ای، افزوده است که مایل به بروز مسابقه هسته ای در خلیج فارس و خاورمیانه نیست.
«احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب با تکرار برخی ادعاهای ضدایرانی، گفت که این اتحادیه کمیتهای برای نظارت و پیگیری رفتار منطقهای ایران تشکیل داده است. وی درباره بازگشت سوریه به این اتحادیه هم مدعی شد که چنین بحثی هنوز مطرح نشده و سوریه هنوز شرایط لازم برای بازگشت به اتحادیه عرب را احراز نکرده است.
شخ زاید آل نهیان، موسس امارات متحده عربی، سالها پیش در یکی از سفرهای عمره خود به مکه، رابطه بین کشورش و عربستان سعودی را اینگونه توصیف کرد: رابطهی امارات با عربستان قلبی و روحی است و ما معتقدیم که ما یک سرنوشت داریم و باید مانند یک کل واحد عمل کنیم و در کنار هم باشیم.