خاطرات هاشمی رفسنجانی: آقاى بهزاد نبوى، [نایبرییس مجلس] آمد. خواست كه در مجمع [تشخيص مصلحت نظام]، از طرح سه فوريتى مصوب مجلس كه شوراى نگهبان رد كرده است،حمايت كنم. گفتم، خودم هم با آن موافق نيستم و بعيد مىدانم كه در مجمع رأى بياورد.گفت، آقاى [مهدی] كروبى، [رییس مجلس] هم در مجلس گفته، مخالف است؛ پس چه كسى از آن حمايت مىكند؟!
یادداشتهای اسدالله علم: راجع به خرید موشک ریپیر از انگلیسها که باز فرموده بودند به آنها اشکالاتی که در متن قرارداد میباشد گوشزد شود.... عرض کردم: «اگر اراده شاهنشاه این است که این قرارداد عمل شود این اشکالات مهم نیست و اگر نیست و من حدس میزنم که میل ندارید این قرارداد عمل شود بهتر این است که صریحاً بگوییم این موشکها با این قیمت - برای چند فرودگاه جنوب صد و بیست ملیون دلار - به درد ما نمی خورد. کار را به این صورت کش دادن مطابق سلیقه غلام نیست و در شأن اعلیحضرت هم نمیباشد. چیزی در جواب من نفرمودند فقط فرمودند: «به هر صورت بگویید این اشکالات را باید رفع کنند.
این تصویر، که معمولاً به عنوان یکی از آخرین عکسهای هیتلر قبل از مرگش شناخته میشود، در تاریخ ۳۰ آوریل ۱۹۴۵ گرفته شد. در این زمان، هیتلر در پناهگاه زیرزمینیاش در برلین، در حالی که ارتش شوروی به پایتخت آلمان نزدیک میشد، در حال زندگی بود. هیتلر و اطرافیانش در شرایطی بحرانی قرار داشتند. او در این تصویر کنار یک دروازه پناهگاه دیده میشود و در آن زمان در حال آمادهسازی برای پایان دادن به زندگیاش بود. همان روز، هیتلر به همراه ایوا براون، همسرش، خود را با سم کشتند، در حالی که پناهگاه در محاصره نیروهای دشمن قرار داشت.
گانگستر ایرلندی ریچارد "پگلگ" لونرگان - در تاریخ ۲۵ دسامبر ۱۹۲۵، لونرگان که به شدت مست بود، تصمیم گرفت به کلاب آدونیس در بروکلین، یکی از پاتوقهای اولیه مافیای ایتالیایی، برود. او همراه با گروهی از افرادش به آنجا رفت و شعارهای توهینآمیز نژادی علیه ایتالیاییها سر دادند. یکی از همراهانش حتی گفت که میتواند با "یک ضربه" کل بار را از بین ببرد.
در ۱۸ مهر ۱۳۶۳ در بحبوحه جنگ ایران و عراق هنگامی که نمایندگان سازمان صلیب سرخ در اردوگاه اسراء عراقی شهر گرگان مشغول بازدید بودند، درگیری شدیدی بین دوگروه از اسراء باعث قتل چند نفر از اسراء شده بود.
تاریخ گردی با «انتخاب»؛
پلیس جنوب یا اس. پی. آر قوای نظامی بریتانیا در جنوب ایران (شامل مناطقی همچون فارس، کرمان، اصفهان، سیستان و بنادر کرانه شمالی خلیج فارس) بود که حدفاصل جنگ جهانی اول تا کودتای سوم اسفند، فعالیت داشت. فرماندهان ارشد پلیس جنوب بریتانیایی بودند و افسران جز و سربازانشان را هندیها و ایرانیها تشکیل میدادند. کتاب «پلیس جنوب» نوشته مرحوم جمشید صداقتکیش درباره وسایل حمل و نقل فرماندهان انگلیسی مینویسد: «علاوه بر استفاده از چارپایان و عموماً در راه کاروانرو و در برخی از جادههای ارابهرو، برای جابهجایی افراد فرماندهی از تخت روان نیز استفاده میکردند.»
تاریخ گردی با «انتخاب»؛
تصویر اول که مشاهده میکنیدریچارد هلمز سفیر آمریکا درتهران در مراسم افتتاح نمایشگاه بین المللی تهران مشغول سخنرانی است در تصویر دوم هلمز به همراه همسرش در حال بازدید از غرفههای نمایشگاه بین المللی تهران است. ریچارد هلمز روز اول دی ۱۳۵۱ قبل از ترک سازمان سیا مأموریت یافت تا به عنوان سفیر امریکا به ایران بیاید و با بهرهگیری از سوابق دیرین دوستی خود با محمدرضا پهلوی فعالیتهای سیا در منطقه خلیج فارس را وارد مرحله جدیدی کند.
خاطرات بازمانده اردوگاههای استالین؛ قسمت هجدهم؛
در شوروی سابق به لحاظ نژادی دو گروه یهودی وجود داشته و دارد: ۱ـ یهودیهای اروپایی - یهودیهای بخارایی یهودیهای اروپایی نسبتاً شبیه روسها و آلمانیها و یا شبیه ترکهای کریمه هستند. آنها اغلب بلند قد و بیشترشان باسواد دانشمند متخصص و موقعیتشناس و باهوش هستند، از اعتماد به نفس بالا برخورداراند و اغلب به خاطر دین و دانششان زندانی میشدند. یهودیان بخارا از نژاد سامی و تقریباً سیه چهرهاند و قرنهاست که در بخارا و سمرقند و اطراف آنها ساکن هستند به جز این دو گروه بزرگ یهودی نژاد، سه قوم ترک زبان هم یهودی هستند که اکثر اهالی شوروی از آن بی خبرند.
خاطرات محمد محمدی از «زندان شاه»؛ قسمت هفده؛
در بازجویی همیشه یک بازجو نقش آدم خشن و فحاش و سخت گیر، و دیگری نقش راهنما، نرم خوی دلسوز و مهربان را بازی میکند. در واقع یک تقسیم کار میان خودشان است و الا هیچ فرقی با هم ندارند.
تاریخ گردی با «انتخاب»؛
دختر لُر نخستین فیلم ناطق به زبان فارسی است. خان بهادر اردشیر ایرانی این فیلم را در سال ۱۳۱۲ خورشیدی، در استودیو امپریال فیلم در بمبئی ساخت. این فیلم در بین مردم با نام «جعفر و گلنار» (اسمِ کاراکترهای اصلیِ فیلم) شناخته شد. دخترِ لُر به صورت سیاه و سفید فیلمبرداری شده است.