فیزیکدانانی از مجارستان و ایالات متحده بر اساس یک مدل جدید علمی میگویند، سراسر گیتی ما ممکن است در مرکز یک سیاهچاله درون گیتی دیگر در حال چرخش باشد. به گفته آن ها، اگر این فرضیه درست باشد، میتوان تا حد زیادی بر یکی از بزرگترین بحرانهای کیهانشناسی غلبه کرد. بر اساس دانش امروز ما از کیهان، نه تنها زمین، بلکه خورشید و کهکشان میزبان ما یعنی راه شیری نیز در حال چرخشاند. اکنون یک مدل جدید پیشنهاد میکند که فراتر از اینها اساسا تمام گیتی نیز ممکن است در حال چرخش باشد.
آیا خودتان را در حال خمیازههای مکرر میبینید؟ آیا برای گذر از بعدازظهر کاریتان به سومین یا حتی چهارمین فنجان قهوه نیاز دارید؟ متخصصان میگویند چنین نشانههایی هشدارهایی خطرناک برای سلامت تلقی میشوند و باید آنها را جدی گرفت. آکادمی پزشکی خواب آمریکا در گزارشی جدید از خوابآلودگی به عنوان «یک نگرانی جدی سلامت عمومی با پیامدهای گسترده» یاد کرده است.
مشهورترین همهچیزدان تاریخ بودن کار سادهای نیست، اما بدون شک این عنوان برازندهی «لئوناردو داوینچی» است. با اینکه او بیشتر بهعنوان یک نقاش شناخته میشود، اما همچنین مهندس، معمار و دانشمندی کنجکاو بود که دفترچههای یادداشتش علاقه وافر او به کالبدشناسی، ستارهشناسی، گیاهشناسی و نقشهکشی را نشان میدهند.
بیل گیتس در جدیدترین مصاحبه خود بازهم به مبحث هوش مصنوعی پرداخته و گفته این فناوری تا ۲۰ سال آینده اکثر مشاغل انسانها را تصاحب خواهد کرد. به عقیده بیل گیتس، این موضوع شامل کارگران و کارمندان بهاصطلاح یقهآبی و یقهسفید نیز میشود. به زبان ساده، کارگران یقهآبی افرادیاند که بیشتر کارهای فیزیکی انجام میدهند. کاربران یقهسفید نیز معمولاً حقوقبگیران کارهای حرفهای و نیمهحرفهای دفتری نظیر مدیریت، فروش و ... هستند.
مطالعهای توسط محققانی از جمله «ایستوان سزاپودی» (István Szapudi) از دانشگاه هاوایی در «مؤسسه نجوم مانوا» (Mānoa) نشان میدهد که جهان ممکن است در حال چرخش باشد، اما این چرخش بسیار آهسته است. این یافته میتواند به حل یکی از بزرگترین معماهای نجوم، یعنی «تنش هابل» کمک کند. «سزاپودی» گفت: به تعبیر «هراکلیتوس» (Heraclitus)، فیلسوف یونانی، با جمله معروف وی که میگوید همه چیز در حال حرکت است، ما اینطور برداشت کردیم که شاید همه چیز در حال چرخش است.
برخی نگراناند استفاده از گوشی هوشمند، تبلت و سایر دستگاههای دیجیتالی منجر به زوال عقل در پیری شود، اما محققان در تحقیقات جدید دریافتند زوال شناختی در افراد مسنتری که از این فناوریها استفاده میکنند، نرخ پایینتری دارد. براساس مقاله منتشرشده در نیچر، محققان در پژوهش حاضر مطالعات قبلی را که به ارتباط استفاده از گوشی هوشمند و زوال شناختی پرداخته بودند (مجموعاً حدود ۴۰۰ هزار شرکتکننده با میانگین سنی ۶۹ سال) تجزیهوتحلیل کردند. آنها هیچ شواهدی برای فرضیه زوال عقل دیجیتال پیدا نکردند
محققان با بررسی رفتار کلاغها به این نتیجه رسیدند که این موجودات میتوانند کینه به دل بگیرند و چهره افراد را به خاطر بسپارند و در موقعیت دیگری انتقام بگیرند. هرچند گاهی ممکن است بهخاطر تشخیص اشتباه کلاغها افراد قربانی شوند.کلاغها به هوش بالا شناخته میشوند. این حیوانات میتوانند گفتار انسانها را تقلید و از ابزارها استفاده کنند. کلاغها همچنین وقتی یکی از اعضای گروهشان کشته میشود، دور هم جمع میشوند. اما یکی دیگر از قابلیتهای جالب کلاغها این است که چهره افراد را حتی میان جمعیتهای بزرگ شناسایی میکنند و به خاطر میسپارند.
دانشمندان با بررسی سنگهای غیرمعمول در سواحل ایسلند، به شواهدی دست یافتهاند که نشان میدهد یک دورهی کوتاه اما شدید سرمای جهانی در قرن ششم میلادی، موسوم به «دورهی یخبندان کوچک دوران باستانی» (LALIA)، ممکن است در سقوط امپراتوری روم غربی نقش داشته باشد.
آکادمی پزشکی خواب آمریکا در گزارشی جدید از خوابآلودگی به عنوان «یک نگرانی جدی سلامت عمومی با پیامدهای گسترده» یاد کرده است.
اگر شما هم عمدتاً قبل از خواب به نمایشگر گوشی تلفن همراهتان نگاه میکنید یا گوشی را با خود به رختخواب میبرید، این کار ممکن است با بیخوابیهایتان مرتبط باشد. محققان برای بررسی بیشتر این موضوع، دادههای نظرسنجی بزرگی از ۴۵ هزار و ۲۰۲ دانشجو در نروژ را تجزیهوتحلیل کردند. در پایان این مطالعه مشخص شد نگاهکردن به نمایشگر در رختخواب با ۵۹ درصد احتمال بیخوابی بیشتر مرتبط است که منجر به ۲۴ دقیقه خواب کمتر در هر شب میشود. اما مردم در طول شب ممکن است به نمایشگرهای مختلف مانند تلویزیون یا گوشی هوشمند نگاه کنند. سؤالی که مطرح میشود این است که تلویزیون به اندازه شبکههای اجتماعی خواب شما را خراب میکند؟