مجموعهای از مجسمههای باستانی که از مهمترین یافتههای باستانشناسی ایتالیا در چند دهه اخیر محسوب میشوند، این ماه به نمایش در خواهند آمد.مقامات ایتالیا کشف این مجسمهها را، که به تمدنهای «اتروسک» و «روم باستان» باز میگردند، تا حد زیادی مدیون شم کنجکاو یک مرد رفتگر بازنشسته هستند.حدود ۲۲ مجسمه برنزی از قرن سوم پیش از میلاد مسیح تا قرن اول میلادی، که از گل و لای خرابههای یک گرمابه باستانی در توسکانی استخراج شدهاند، پس از ماهها ترمیم و بازسازی، از ۲۲ ژوئن (۱ تیر) در کاخ کویرینال رم به نمایش گذاشته میشوند.
پس از سالها انتظار، اپل سرانجام امشب در رویدادی تاریخی از هدست واقعیت ترکیبی خود با نام «اپل ویژن پرو» (Apple Vision Pro) رونمایی کرد. این دستگاه انقلابی میتواند تغییری را در بازار ایجاد کند که آیفون در دنیای فناوری ایجاد کرده بود. اپل میگوید کاربران میتوانند این دستگاه را با دستان، چشمها و فرمانهای صوتی خود کنترل کنند. کوپرتینوییها میگویند هدست آنها محتواهای دیجیتالی را با فضای پیرامون ما تلفیق میکند و از این فناوری با عنوان Spatial Computing یا «رایانش فضایی» نام میبرند.
یک قرص با توجه به نتایج کارآزمایی بالینی «شگفتانگیز» میتواند در صورت مصرف روزانه پس از جراحی، خطر مرگ ناشی از نوع خاصی از سرطان ریه را به نصف کاهش دهد. سرطان ریه سرطانی است که سالانه حدود ۱.۸ میلیون نفر را به کام مرگ میکشاند و کشندهترین سرطان در سراسر جهان است. نتایج کارآزمایی بالینی داروی جدید در کنفرانس سالانه متخصصان سرطان در شیکاگوی آمریکا رونمایی شد. این درمان که از سوی گروه دارویی آسترازنکا با نام اوسیمرتینیب [نام تجاری تاگریسو]ارائه شده است، نوع خاصی از سرطان ریه را هدف قرار میدهد. نتیجه مصرف قرص منجر به کاهش ۵۱ درصدی خطر مرگ در بیماران تحت درمان در مقایسه با افرادی که دارونما استفاده میکردند شد.
دانشمندان فرانسوی و سوئدی به تازگی موفق به ابداع روشی برای از میان بردن سلولهای سرطانی فعال در تومورهای گلیوبلاستوما در مغز موشها شدند. گلیوبلاستوما شایعترین تومور بدخیم اولیه سیستم عصبی مرکزی است که در نخاع یا مغز بروز میکند. گلیوبسلاتوما از سلولهایی به نام آستروسیت تشکیل میشود که از سلولهای عصبی حمایت میکنند. این تومور معمولا بسیار تهاجمی است و رشد و گسترش آن به سرعت رخ میدهد. مطابق تخمینهای موجود سالانه ۱۹ هزارنفر در اتحادیه اروپا به این سرطان مبتلا میشوند. پزشکان طی دو دهه گذشته از روشهایی مثل شیمی درمانی، رادیوتراپی و جراحی برای درمان مبتلایان بهره بردهاند. با این وجود، متوسط عمر مبتلایان حدود ۱۵ ماه است.
شما صدها دلار برای خرید یک بلیت پرداخت کردهاید و باران سیلآسا را به جان خریدهاید تا اجرای هنرمند مورد علاقهتان را در شبی فراموش نشدنی تماشا کنید.اما پس از گذشت سه ساعت و شنیدن بیش از ۴۰ آهنگ، به خانه میرسید و متوجه میشوید که نمیتوانید چیزی را به خاطر بیاورید.تقریباً باورنکردنی به نظر میرسد، اما بسیاری از طرفداران تیلور سوییفت ادعا میکنند که دچار «فراموشی پس از کنسرت» شدهاند.روانشناسان میگویند احساسات و زمان ممکن است پشت این پدیده باشد.
مارک زاکربرگ، مدیر عامل شرکت «متا»، از نسل بعدی هِدسِت «واقعیت ترکیبی» این شرکت با نام «کوئست ۳» رونمایی کرد. مارک زاکربرگ روز پنجشنبه و پیش از کنفرانس سالانه بازیهای ویدئویی متا، در یک پست اینستاگرامی گفت که هدست جدید ۴۹۹ دلار است و ۴۰ درصد نازکتر از هدست قبلی این شرکت خواهد بود. کوئست ۳، با ترکیب عناصر واقعیت افزوده و مجازی، واقعیت ترکیبی رنگی ارائه میدهد. به گفته زاکربرگ، کوئست ۳ تراشه جدیدی دارد که کیفیت گرافیکی آن دو برابر نسل قبلی است. هدست جدید در پاییز آینده ارائه خواهد شد و مارک زاکربرگ قول داد که در کنفرانس سالانه «واقعیت افزوده و مجازی» متا در ۲۷ سپتامبر جزئیات بیشتری ارائه دهد.
گروهی از اخترشناسان میگویند صدها رشته کیهانی مرموز کشف کردهاند که جهت آنها به سمت یک سیاهچاله بسیار بزرگ در مرکز کهکشان راهشیری است. هرکدام از این رشتهها بین پنج تا ۱۰ سال نوری در فضا گسترش یافتهاند. فرهاد یوسفزاده، دانشمندی که در دهه ۱۹۸۰ رشتههای اطراف «کمان ای» (Sagittarius A) را شناسایی کرد اکنون درباره این رشتههای جدید تحقیق کرده است. او که در دانشگاه «نورثوسترن» فعالیت میکند، کشف این رشتهها به کمک دادههای رادیوتلسوکوپ «مرکات» در آفریقای جنوبی را «حیرتآور» توصیف کرد. رصدخانه «مرکات» که دارای دقیقترین رادیوتلسکوپ جهان است این دادهها را در جریان بررسی ۲۰۰ ساعته هسته کهکشانی راه شیری ثبت کرد.
«مؤسسه فناوری کالیفرنیا» (Caltech) خبرهای مهمی در مورد انرژی جمعآوریشده از فضا دارد. پژوهشگران این دانشگاه به سرپرستی «علی حاجیمیری» (Ali Hajimiri) دانشمند ایرانی، انرژی خورشیدی را بدون نیاز به حتی یک سیم، از فضا به زمین آوردهاند و میگویند که این کار برای نخستین بار انجام شده است. این آزمایش، بخشی از پروژه مؤسسه فناوری کالیفرنیا موسوم به «پروژه انرژی خورشیدی فضا» (SSPP) است و این دانشگاه طی یک بیانیه مطبوعاتی، انتقال موفقیتآمیز آن را اعلام کرد. پژوهشگران در این پروژه، آزمایش انتقال نیرو را با استفاده از «آرایه مایکروویو برای آزمایش انتقال نیرو در مدار پایین» (MAPLE) انجام دادند. این آرایه، نمونه اولیه کوچکی روی ماهواره «نمایشگر انرژی خورشیدی فضا» (SSPD-۱) است که ژانویه گذشته پرتاب شد.
جونگکوک ۲۵ ساله در کنار یک خواننده و آیدل موفق، یکی از موثرترین روشها برای تبلیغات موثر محصولات نیز هست. زمانی که چند سال پیش این آیدل به طور اتفاقی برند «داونی» را به عنوان نرم کننده پارچه مورد علاقه خود نام برد. این محصول تقریباً یک شبه سهام دو ماهه خود را فروخت و ارزش سهام شرکت را ۱۱ درصد افزایش داد. دفعه بعد، زمانی که کوچکترین عضو گروه بی تی اس برند مورد علاقه خود از نوشیدنی کامبوجا را در یک ویدیو زنده فاش کرد، این محصول به قدری سریع فروخته شد که حتی خود جونگ کوک نیز برای مدتی نتوانست این نوشیدنی را بخرد! اگرچه نمونههای زیادی از تاثیر فوق العاده جونگکوک و طرفدارانش وجود دارد، اما جدیدترین آن زمانی بود که چندین محصول از برند مشهور کالوین کلاین که جونگکوک پوشیده بود تماما فروخته شدند.
مدیر اجرایی شرکت تسلا روز چهارشنبه پس از افت ۶/۲درصدی سهام ال وی ام اچ (LVMH) متعلق به آرنو در معاملات پاریس، از برنارد آرنو، سرمایهدار صاحب شرکتهای تجملاتی پیشی گرفت و دوباره ثروتمندترین مرد جهان شد. پیشتر برنارد آرنو برای اولین بار در ماه دسامبر سال گذشته از ماسک پیشی گرفت، زیرا از سویی صنعت فناوری با مشکل مواجه شد و از سویی دیگر، بازرگانی فرآوردههای تجملاتی در برابر تورم انعطاف پذیری بیشتری نشان داد تا برنارد آرنوی فرانسوی و مالک برندهایی از جمله لویی ویتون، فندی و هنسی را صاحب عنوان ثروتمندترین مرد جهان کند. ولی اکنون با نمایان شدن نشانههایی از کندی رشد اقتصاد جهان ـ به ویژه در بازار بحرانی چین ـ سهام ال وی ام اچ (LVMH) از آوریل تا کنون حدود ده درصد سقوط کرده است بهطوریکه در یک لحظه یازده میلیارد دلار از ارزش خالص دارایی آرنو طی یک روز از دست رفت.
دولت ترکمنستان برای مقابله با نشت گاز متان از دهانه غولپیکر موسوم به «دروازه جهنم» در این کشور مشغول مذاکره با آمریکا است. یک گودال سوزان که اصطلاحا «دروازه جهنم» نامیده میشود و در ۲۶۰ کیلومتری عشقآباد پایتخت ترکمنستان قرار دارد، مقصد اغلب گردشگرانی به شمار میرود که به این کشور سفر میکنند. این دهانه که ۷۰ متر عرض و ۲۰ متر عمق دارد، در جریان عملیات حفاری گاز در سال ۱۹۷۱ میلادی شکل گرفت و زمینشناسان برای جلوگیری از نشت گاز آن را به آتش کشیدند. در حالی که آنان انتظار داشتند این آتش طی چند هفته خاموش شود، اکنون بیش از نیم قرن است که شعلههای آتش از درون این گودال زبانه میکشد.
تحقیقات جدید نشان داده است سکته قلبی منجر به زوال ذهنی سریعتر میشود. نرخ این فرآیند معادل افزایش سن مغز به اندازه ۶ سال است. محققان که در این مطالعه دادههای مرتبط با ۳۰۴۶۵ فرد بزرگسال بدون سابقه حمله قلبی، سکته یا زوال مغزی را در اختیار داشتند، به تجزیه و تحلیل دادهها پرداختند. میانگین سنی افراد در این مطالعه ۶۴ سال بود که ۵۶ درصد آنان را زنان و ۲۹ درصد را سیاهپوستان تشکیل میدادند. در طول دوره این مطالعه ۱۰۳۳ نفر از این جمعیت دچار حمله قلبی شدند. یافتهها نشان داد این عارضه میتواند نقش عمدهای بر روی سلامت مغز داشته باشد.
یک تیم بینالمللی از دانشمندان برزیل، استرالیا و ایتالیا موفق شدهاند با استفاده از مدلسازی دیجیتالی جمجمه مومیاییشده «توتعنخآمون» (Tutankhamun)، یازدهمین فرعون مصر باستان از دودمان هجدهم یا همان پادشاهی نو (۱۵۴۹ تا ۱۲۹۲ پیش از میلاد)، چهره او را بازسازی کنند. در تصویر بازسازی شده، شاهد چهره جوان این پادشاه باستانی هستیم که گفته میشود هنگام مرگ، یک نوجوان ۱۹ ساله بوده است. «سیسرو مورائس»، کارشناس گرافیک برزیلی که یکی از نویسندگان این مطالعه جدید است، میگوید: «از نظر من، او مانند یک مرد جوان با چهرهای ظریف بهنظر میرسد. با نگاهکردن به او، بیشتر یک دانشجوی جوان را میبینیم تا یک سیاستمدار با مسئولیت که باعث میشود این شخصیت تاریخی جالبتر شود.»
صدها تن از مردم در آمریکا در جلوی صومعه شهری کوچک در ایالت میسوری صف کشیدهاند تا جسد راهبهای را ببینند که ۴ سال پیش درگذشته، اما به نحو عجیبی تا کنون سالم مانده است. راهبه «ویلهلمینا لنکستر» در سال ۲۰۱۹ فوت شد، با این حال تصاویر نشان میدهند جسد او به میزان بسیار کمی تجزیه شده است. مطابق بیانیه صومعه «مریم ملکه حواریون» متعلق به فرقه «سنت بندیکت» در شهر گاور در ایالت میسوری، این راهبه که موسس این عبادتگاه به شمار میرفت در ماه گذشته (آوریل) و در چارچوب طرح توسعه زیارتگاه سنت جوزف این مجموعه نبش قبر شد. بنابر آنچه مسئولان صومعه گفتهاند، به آنها گفته شده بود که فقط انتظار استخوان داشته باشند چرا که جسد این راهبه چهار سال پیش در یک تابوت چوبی ساده و بدون مومیایی کردن دفن شده بود.
شرکت فناوری هلندی «سنسگلاو» (SenseGlove) از عرضه دومین نسل دستکش بازخورد لمسی نوآورانه خود موسوم به «نوآ ۲» (Nova ۲) خبر داد که ادعا میشود اولین دستکش در نوع خود همراه با ارائه بازخورد در کف دست است. دستکشهای لمسی به کاربران خود امکان میدهند تا در جهان واقعیت مجازی، به صورت واقعبینانه با اشیا تعامل داشته باشند و اندازه، سفتی و مقاومت آنها را احساس کنند. علاوه بر این، آنها به کاربر خود امکان میدهند تا اشیای مجازی را مانند اشیای واقعی در دست بگیرند، فشار بدهند و لمس کنند. نسخه پیشین این دستکش که از سال ۲۰۲۱ ارائه میشود، «نوآ» نام دارد و به کاربران امکان میدهد تا شکلها و بافتها را در برنامههای واقعیت مجازی احساس کنند.
مجموع تعداد انسانهایی که درحالحاضر در مدار کره زمین حضور دارند، برای اولینبار در تاریخ به ۱۷ نفر رسیده است. اگرچه بخشی از این افراد بهزودی به سیاره ما برمیگردند، اما با افزایش فعالیتهای فضایی حالا باید بیشتر از قبل منتظر شکستهشدن این رکوردها باشیم. این افراد شامل ۳ فضانورد مأموریت «شنژو ۱۶» و ۳ فضانورد مأموریت «شنژو ۱۵» در ایستگاه فضایی چین، به اضافه ۷ فضانورد مأموریت «اکسپدیشن ۶۹» هستند که در کنار ۴ فضانورد مأموریت «اکسیوم ۲» در ایستگاه فضایی بینالمللی حضور دارند. این رکورد آخرینبار در ماه سپتامبر ۲۰۲۱ شکسته شده بود؛ زمانی که پس از پرتاب مأموریت Inspiration۴ بهطور همزمان ۱۴ نفر در مدار زمین حضور داشتند. رکورد امروز همچنین با ورود ششصدمین انسان به مدار زمین در طول تاریخ همراه شده است.
در ابتدای فیلمهایی که توسط استودیوی فیلمسازی کلمبیا پیکچرز تولید میشوند، لوگوی این شرکت به نمایش درمیآید؛ زنی با مشعلی در دست که با نام «دوشیزه آزادی» شناخته میشود. پشت این لوگو، اما داستانی منحصر به فرد وجود دارد. «جنی جوزف» نه مدل بود و نه بازیگر. او هیچوقت ژستی حرفهای مقابل دوربین نگرفته بود و بعد از آن روز به خصوص نیز دیگر هرگز چنین کاری نکرد؛ با این حال این زن بریتانیایی اکنون به یکی از نمادینترین چهرههای فیلم معاصر تبدیل شده است. ماجرا از اوایل دهه نود میلادی آغاز میشود؛ زمانی که کلمبیا پیکچرز خواست لوگوی معروف خود را به روز رسانی کند. این لوگو زنی با مشعلی در دست مانند مجسمه آزادی را نشان میداد که از سال ۱۹۲۸ بدین سو در ابتدای تمامی فیلمهای محصول این استودیو ظاهر میشد.
درست در روزی که فضاپیمای شنزو-۱۶ میزبان اولین فضانورد غیرنظامی چین در سفر به فضا بود، این کشور در روز سهشنبه عملیات حفر در اعماق زمین را نیز آغاز کرد.کشور چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان در نظر دارد که در فضای بیرون از جو کره زمین و همچنین در سطوح زیرین این کره خاکی، مرزهای جدیدی را در نوردد.بر اساس این گزارش، مته حفاری باریک بیش از ۱۰ لایه سنگی را در هم خواهد شکافت تا اینکه به لایههای دوره موسوم به «کرتاسه» در پوسته زمین برسد که دارای سنگهایی با قدمت ۱۴۵ میلیون ساله است.
بشقابپرندهها قرار است برای نخستین بار روزچهارشنبه موضوع بحث نشست عمومی هیاتی از دانشمندان ناسا باشند. این هیات سال گذشته برای شناسایی پدیدههای هوایی ناشناس تشکیل شده و انتظار میرود در هفاههای آتی گزارشی از فعالیتشان ارائه کنند.هیات مذبور متشکل از متخصصان رشتههای مختلف از فیزیک گرفته تا اخترزیستشناسی است. این متخصصان در ماه ژوئن سال گذشته با هدف بررسی مشاهدات طبقهبندی نشده از بشقابپرندهها و دیگر دادههای جمعآوری شده از بخشهای غیرنظامی و تجاری دولت گرد هم آمدند. این جلسه به صورت آنلاین برگزار میشود و حضور عموم در آن مجاز است. همچنین فرصتی به برخی افراد برای پرسش داده خواهد شد.
از نخستین روزهای فعالیت تسلا تا به امروز، بسیاری از کاربران در مورد ایرادات خودروهای این برند صحبت کرده بودند. نقص فنی خودروهای تسلا همواره توسط شرکت و همچنین طرفداران دوآتیشه خودروهای برقی تکذیب میشود. بااینحال بهنظر میرسد اکنون مجالی برای تکذیب باقی نمانده است؛ چرا که براساس گزارش روزنامه آلمانی Handelsblatt، صد گیگابایت اطلاعات محرمانه تسلا توسط یک افشاگر به دست آنها رسیده. این اطلاعات شامل انبوهی از شکایات مشتریان در مورد دستیارهای کمک راننده تسلا هستند. علاوهبراین، نشت اطلاعات تسلا نشان میدهد که این شرکت بههیچوجه در محافظت از اطلاعات مشتریان خود موفق عمل نکرده است.