نتایج بررسی های یک سامانه پایش فضای مجازی:
زارش دیتاک نشان میدهد با وجود فیلتر بودن تلگرام، اینستاگرام و توییتر در ایران، هنوز جمعیت چند ۱۰ میلیونی کاربران ایرانی در این سه پلتفرم حضور دارند.
مارک زاکربرگ، مدیر عامل شرکت «متا»، از نسل بعدی هِدسِت «واقعیت ترکیبی» این شرکت با نام «کوئست ۳» رونمایی کرد. مارک زاکربرگ روز پنجشنبه و پیش از کنفرانس سالانه بازیهای ویدئویی متا، در یک پست اینستاگرامی گفت که هدست جدید ۴۹۹ دلار است و ۴۰ درصد نازکتر از هدست قبلی این شرکت خواهد بود. کوئست ۳، با ترکیب عناصر واقعیت افزوده و مجازی، واقعیت ترکیبی رنگی ارائه میدهد. به گفته زاکربرگ، کوئست ۳ تراشه جدیدی دارد که کیفیت گرافیکی آن دو برابر نسل قبلی است. هدست جدید در پاییز آینده ارائه خواهد شد و مارک زاکربرگ قول داد که در کنفرانس سالانه «واقعیت افزوده و مجازی» متا در ۲۷ سپتامبر جزئیات بیشتری ارائه دهد.
«مؤسسه فناوری کالیفرنیا» (Caltech) خبرهای مهمی در مورد انرژی جمعآوریشده از فضا دارد. پژوهشگران این دانشگاه به سرپرستی «علی حاجیمیری» (Ali Hajimiri) دانشمند ایرانی، انرژی خورشیدی را بدون نیاز به حتی یک سیم، از فضا به زمین آوردهاند و میگویند که این کار برای نخستین بار انجام شده است. این آزمایش، بخشی از پروژه مؤسسه فناوری کالیفرنیا موسوم به «پروژه انرژی خورشیدی فضا» (SSPP) است و این دانشگاه طی یک بیانیه مطبوعاتی، انتقال موفقیتآمیز آن را اعلام کرد. پژوهشگران در این پروژه، آزمایش انتقال نیرو را با استفاده از «آرایه مایکروویو برای آزمایش انتقال نیرو در مدار پایین» (MAPLE) انجام دادند. این آرایه، نمونه اولیه کوچکی روی ماهواره «نمایشگر انرژی خورشیدی فضا» (SSPD-۱) است که ژانویه گذشته پرتاب شد.
شرکت فناوری هلندی «سنسگلاو» (SenseGlove) از عرضه دومین نسل دستکش بازخورد لمسی نوآورانه خود موسوم به «نوآ ۲» (Nova ۲) خبر داد که ادعا میشود اولین دستکش در نوع خود همراه با ارائه بازخورد در کف دست است. دستکشهای لمسی به کاربران خود امکان میدهند تا در جهان واقعیت مجازی، به صورت واقعبینانه با اشیا تعامل داشته باشند و اندازه، سفتی و مقاومت آنها را احساس کنند. علاوه بر این، آنها به کاربر خود امکان میدهند تا اشیای مجازی را مانند اشیای واقعی در دست بگیرند، فشار بدهند و لمس کنند. نسخه پیشین این دستکش که از سال ۲۰۲۱ ارائه میشود، «نوآ» نام دارد و به کاربران امکان میدهد تا شکلها و بافتها را در برنامههای واقعیت مجازی احساس کنند.
محمد علی زلفی گل درباره آخرین وضعیت اختصاص اینترنت باز به اساتید دانشگاه ها گفت: فرایند های مربوط به اختصاص اینترنت باز به اساتید دانشگاه ها انجام شده و بزودی ابلاغ می شود.
محمد علی زلفی گل درباره آخرین وضعیت اختصاص اینترنت باز به اساتید دانشگاهها گفت: فرایندهای مربوط به اختصاص اینترنت باز به اساتید دانشگاهها انجام شده و بزودی ابلاغ میشود. وی ادامه داد: از دانشگاهها خواسته شده بود لیست اعضای هیأت علمی خود را برای دسترسی به اینترنت باز ارائه دهند
امروز تعدادی از توسعه دهندگان صنعت هوش مصنوعی اعلام کردند این فناوری میتواند به اندازه ویروسهای همه گیر یا بمبهای هستهای خطرناک باشد. سازمان خصوصی Center for AI Safety با انتشار یک اطلاعیهای اعلام کرد که کاهش خطر انقراض به واسطه هوش مصنوعی باید در کنار سایر تهدیدات بزرگ از جمله ویروسها و نبردهای هستهای درنظر گرفته شود. بیانیه این سازمان توسط بیش از ۳۵۰ عضو ارشد فعال در زمینه هوش مصنوعی امضا شده است. در میان افرادی که این بیانیه را امضا کرده اند نام سم آلتمن مدیر عامل شرکت اپنای آی و سازنده هوش مصنوعی چت چی پی تی، دمیس هاسابیس مدیر عامل بخش دیپ مایند گوگل جفری هینتون و یوشوئا بنجیو، دو تن از سه محققی که جایزه تورینگ در زمینه شبکههای عصبی را دریافت کردند به عنوان بنیانگذاران صنعت هوش مصنوعی شناخته میشوند به چشم میخورد.
«جنسن هوانگ»، مدیرعامل انویدیا در رویداد کامپیوتکس 2023 اعلام کرد که امروز بهلطف ابزارهای هوش مصنوعی، هر کسی میتواند برنامهنویس باشد. این اتفاق پایانبخش شکاف دیجیتالی خواهد بود و به مردم سراسر دنیا اجازه میدهد تا با استفاده از زبان طبیعی از مدلهای هوش مصنوعی بخواهند برنامههایشان را بنویسد
زومیت نوشت: از بعد از ظهر امروز، دسترسی به اینترنت ثابت با اختلالاتی همراه است. کاربران با IP ایران هنگام مراجعه به بیشتر سایتهای ایرانی با کندی اینترنت مواجه هستند.
امارات متحده عربی در حدود یک دهه دیگر به سیارکی نادر با سنگ سرخ رنگ خواهد رفت که ممکن است میزبان بلوکهای سازنده حیات باشد. اگر همهچیز طبق برنامه پیش برود، کاوشگر این کشور در سال ۲۰۳۴ روی این سیارک که در حد فاصل مریخ و مشتری قرار دارد، فرود میآید. فضاپیمای این مأموریت MBR Explorer نام خواهد داشت و این نام را از شیخ «محمد بن راشد آل مکتوم»، حاکم دبی، گرفته است. این فضاپیما میخواهد در سال ۲۰۳۰ به نزدیکی اولین سیارک مدنظر خود برسد و بعد یک مسیر مداری را دنبال خواهد کرد تا با عبور از کنار چند سیاره، از گرانش آنها برای افزایش سرعت خود کمک بگیرد.
شرکت تراشههای مغزی به نام «نورالینک» میگوید که تاییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا (اف دی اِی) را برای انجام اولین آزمایشهای خود بر انسان دریافت کرده است. این شرکت، که میلیاردر آمریکایی ایلان ماسک بنیانگذار آن است، میخواهد با وصل کردن مغز به کامپیوتر به احیای بینایی و تحرک افراد معلول کمک کند. این تراشهها - که روی میمونها آزمایش شده - برای تعبیر سیگنالهای ساطع شده از مغز و رله این اطلاعات به دستگاههای دیگر از طریق بلوتوث طراحی شده است. ماسک همچنین قبلا اشاره کرده است که فناوری پیشنهادی میتواند به کاهش نگرانیها در مورد جایگزین شدن انسان توسط هوش مصنوعی کمک کند.
«اریک اشمیت»، مدیرعامل سابق گوگل، میگوید هوش مصنوعی میتواند برای بشریت ریسکهای وجودی بههمراه داشته باشد و دولتها باید بدانند که چطور میتوانند جلوی سوءاستفاده از این فناوری توسط افراد خرابکار را بگیرند. او باور دارد که AI میتواند به افراد بسیار زیادی صدمه برساند یا عامل مرگ آنها شود. اشمیت گفت: «سناریوییهایی نه برای امروز، بلکه برای آینده نهچندان دور مطرح است که این سیستمها میتوانند اکسپلویتهای روز صفر را در فضای سایبری یا گونههای زیستی جدید را کشف کنند. این سناریوها فعلاً تخیلی هستند، اما استدلال پشتشان احتمالاً حقیقت دارد. زمانی که این اتفاق بیفتد، باید آماده باشیم تا بدانیم که چگونه باید جلوی سوءاستفاده از این ابزارها توسط افراد پلید را بگیریم.»