اسکات، خودروساز آمریکایی با نمایش دو مدل جدید اعلام کرد که بعد از نزدیک به نیم قرن به بازار برمیگردد. این شرکت سه سال پیش با سرمایهگذاری فولکسواگن احیا شد و قرار است وانت و شاسیبلند با موتور الکتریکی تولید کند. اسکات تا سال ۱۹۸۰ میلادی زیرمجموعه شرکت «اینترنشنال هاروستر» بود که ماشینآلات کشاورزی تولید میکرد. این شرکت در اوایل قرن بیستم اولین وانت جهان را برای جابهجایی محصولات کشاورزان ساخت. اینترنشنال هاروستر پس از جنگ جهانی دوم برای رقابت با جیپ یکی از اولین ماشینهای شاسیبلند جهان را تولید کرد و از دهه شصت میلادی وانت و مدلهای شاسیبلندش را با نام اسکات به بازار عرضه کرد. این ماشینها بسیار محبوب بود، اما در سال ۱۹۸۰ مشکلات مالی باعث ورشکستگی اینترنشنال هاروستر و تعطیلی اسکات شد.
سرانجام آپدیت iOS ۱۸.۱ برای عموم کاربران منتشر شد و اکنون هوش مصنوعی اپل، Apple Intelligence، در دسترس دارندگان آیفونهای ۱۵ پرو، ۱۵ پرو مکس و سری آیفون ۱۶ قرار گرفت. البته هنوز برخی از ویژگیهای موردانتظار مانند سیری پیشرفته غایب هستند و باید در آپدیتهای آتی منتظر آنها بمانیم. یکی از قابلیتهای کاربردی اپل اینتلیجنس در آپدیت جدید، Writing Tools است که به شما امکان میدهد متنهای خود را تصحیح کنید یا لحن آنها را تغییر دهید. این قابلیت در هر جایی که میتوان متن تایپ کرد، در دسترس است
براساس پستهای متعدد در انجمن آنلاین اپل و ردیت، عدهای از کاربران آیفون ۱۶ و آیفون ۱۶ پرو از مصرف چشمگیر باتری در iOS ۱۸ شکایت دارند. بیشتر گزارشهای تخلیهی باتری به کاربران آیفون ۱۶ مربوط میشود؛ اما ممکن است نسلهای قبلی که آپدیت iOS ۱۸ را دریافت کردند نیز با چنین مشکلی مواجه باشند. زمانی که iOS ۱۸ در مرحلهی بتا بود، گزارشهای بسیاری از تخلیهی زودهنگام باتری آیفونها در انجمن مکرومرز مطرح شد و اکنون با انتشار رسمی iOS ۱۸ و عرضهی سری آیفون ۱۶، موج جدیدی از این گزارشها ثبت شدهاند. طبق این شکایات، باتری آیفون ۱۶ حتی زمانی که گوشی در حالت آمادهبهکار به سر میبرد، بهطور قابلتوجهی کاهش مییابد.
نهاد مسئول ایمنی راهها در ایالات متحده در پی وصول گزارشهایی از چند مورد تصادف در شرایط دید کم از جمله یک مورد منجر به فوت یک عابر پیاده، میگوید در حال بررسی و بازبینی سامانه «خودران کامل» تسلا است. اداره ملی ایمنی ترافیک بزرگراههای آمریکا اعلام کرد که این تحقیق را پس از گزارش چهار مورد تصادف که در آن خودروهای تسلا با تابش خورشید، مه و گرد و غبار در هوا در شرایط دید کم قرار گرفته بودند، آغاز کرده است. این نهاد گفته است که علاوه بر مورد منجر به فوت عابر پیاده، یک مورد تصادف دیگر نیز به مصدومیت یک عابر دیگر انجامیده است.
ریشه بسیاری از آسانسازهای همگانی در کمک ابزارهایی است که در آغاز برای توانخواهان ساخته شدهاند، درهای خودکار، کنترل از راه دورها و پلههای برقی از این دستاند. با پیدایش هوش مصنوعی، اما گاه قضیه برعکس شده است. شرکت مِتا یعنی شرکت مادر فیسبوک، اینستاگرام و واتساپ در همکاری با شرکت عینکسازی رِیبن Rayban عینک هوشمندی به بازار عرضه کرده که در ارتباط و اتصال با گوشی هوشمند، کاربر را از استفاده مستقیم از گوشی بینیاز میکند. این عینک به دو دوربین، دو میکروفون، دو هِدفون و یک صفحه سنسور مجهز است که تا اندازهای گوشی هوشمند را شبیهسازی میکنند.
«جنسن هوانگ»، مدیرعامل انویدیا، در جدیدترین اظهارنظر خود گفته است میخواهد شرکت تحت مدیریتش به ۱۰۰ میلیون دستیار هوش مصنوعی برای بالابردن بهرهوری مجهز شود. هوانگ که در پادکست Bg۲ حضور یافته بود، دراینباره گفت: «امیدوارم انویدیا روزی به شرکتی با ۵۰ هزار کارمند و ۱۰۰ میلیون دستیار هوش مصنوعی در تمامی گروهها تبدیل شود.» مدیرعامل انویدیا آیندهای را توصیف کرد که در آن غولهای فناوری بهصورت عمده برای بهبود خروجی کار از دستیارهای هوش مصنوعی در هر بخش استفاده میکنند. جنسن هوانگ پیشازاین نیز گفته بود بشر به هوش مصنوعی بیشتر و پیشرفتهتر نیاز دارد؛ زیرا فقط هوش مصنوعی میتواند حریف همنوع خودش شود.
نائب رئیس کمیسیون تحول، نوآوری و بهرهوری اتاق بازرگانی تهران گفت: بیشتر از ۷۰درصد ترافیک اینترنت کشور فیلتر شده و پیامرسانها و برنامههایی که این میزان از ترافیک را به خود اختصاص میدهند فیلتر هستند و البته پس از فیلترینگ نیز از همین میزان ترافیک برخوردار بودهاند.
این موضوع فقط به نوع تسلیحات نظامی ارتشها مربوط نمیشود. قدرت واقعی در نرم افزاری است که آنها را هدایت میکند. یک استارتآپ پیشرو در زمینه هوش مصنوعی در اروپا به نام «هلسینگ - Helsing»، این ایده را مطرح کرده است که در این دوره و زمانه نرم افزارهای پیشرفته و هوش مصنوعی برای موفقیت نظامی بسیار مهم هستند. این موضوع همزمان شده با اینکه دولتهای اروپایی عزم خود را جزم کردند تا مبالغ زیادی از پولهای نقد خود برای سیستمهای نظامی و تسلیحات جدید اختصاص دهند.
شرکت خودروسازی تسلا پنجشنبه شب از محصول جدید خود به نام «روبوتاکسی» رونمایی کرد. با این حال طرفداران برند تسلا و خودروهای الکتریکی آن باید حداقل تا سال ۲۰۲۶ برای عرضه «روبوتاکسی» به بازار صبر کنند. ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا در مراسم رونمایی از «روبوتاکسی» گفت که این خودروی مجهز به هوش مصنوعی نه پدال دارد و نه فرمان. او ابراز اطمینان کرد که پیشرفت تسلا در زمینه تولید خودروهای خودران به سطحی رسیده است که دیگر خودروها از مداخله عامل انسانی بینیاز شدهاند.
ایلان ماسک بهتازگی در مصاحبهای با «تاکر کارلسون» در شبکه اجتماعی ایکس، مدعی شد که اگر «کامالا هریس»، نامزد حزب دموکرات، برنده انتخابات آمریکا شود و دونالد ترامپ را شکست دهد، شاید دولت آینده آمریکا با وضع قوانین جدید، شبکه اجتماعی ایکس را به تعطیلی بکشاند.
کوروش منصوری، تیونر ایرانیتبار از محصول جدیدش به نام «مبارز» رونمایی کرد. این ماشین یک فراری تقویتشده است و به گزارش رسانهها تنها هفت دستگاه از آن ساخته میشود. مدل جدید منصوری براساس فراری پوروسانگوئه، اولین شاسیبلند خودروساز ایتالیایی ساخته شده است. منصوری نام این ماشین را «پوگناتور» گذاشته که در زبان لاتین به معنی مبارز یا رقیب است. طراحان منصوری با استفاده از قطعات فیبرکربن ظاهر ماشین را تا حد زیادی تغییر داده و آن را اسپرتتر کردهاند. قسمت جلوی ماشین و کاپوت کاملا تغییر کرده و یک بال بزرگ روی سقف گذاشته شده است. رنگ ماشین هم نوعی قرمز روشن به نام «ورمیلیون» است که تهرنگ نارنجی دارد و با رنگ قرمز فراری متفاوت است.
آکادمی سلطنتی علوم سوئد روز سهشنبه ۸ اکتبر (۱۷ مهر) جایزه نوبل سال ۲۰۲۴ در رشته فیزیک را مشترکا به جان جی. هاپفیلد، پژوهشگر دانشگاه پرینستون آمریکا و جفری ای. هینتون، دانشمند بریتانیایی-کانادایی دانشگاه تورنتو کانادا اهدا کرد. اعضای کمیته نوبل گفتهاند که این جایزه به پاس فعالیتها و دستاوردهای این دو دانشمند در زمینه هوش مصنوعی و یادگیری خودکار اعطا شده است.