arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۰۹۲۱۲
تاریخ انتشار: ۲۶ : ۱۴ - ۰۴ فروردين ۱۴۰۰

از فاویسم یا بیماری باقله‌ای چه می‌دانید؟

با فرا رسیدن فصل برداشت و افزایش مصرف باقلا، برخی از بیماری های آلرژیک مانند فاویسم افزایش می یابد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 با فرا رسیدن فصل برداشت و افزایش مصرف باقلا، برخی از بیماری های آلرژیک مانند فاویسم افزایش می یابد.

فاویسم یا بیماری باقله‌ای، بیماری ارثی خونی است که در اثر نقص آنزیمی به نام G6PD ایجاد می‌شود که مصرف یا بوییدن گل و گرده‌های باقلا می‌تواند منجر به تشدید کم‌خونی شود و بیماری را تشدید کند.

افزایش آمار مراجعه بیماران فاویسمی

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم از افزایش آمار مراجعه بیماران فاویسمی به بیمارستان توحید جم خبر داد و افزود: در چند روز اخیر بار مراجعین بیماران فاویسمی افزایش داشته که به چند بیمار نیز خون تزریق شده است.

احمد قاسمی با اشاره به اینکه ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از خوردن مواد حاوی اکسیدان مانند باقلا، در بدن فرد واکنش رخ می دهد، افزود: با مصرف باقلا فرد به طور ناگهانی دچار تب خفیف، بی حالی، رنگ پریدگی، حالت تهوع و گاهی استفراغ، قرمز یا تیره رنگ شدن ادرار و گاهی درد شکم یا کمر می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: این بیماران اگر به طور مناسب درمان نشوند، احتمال آسیب دیدن کلیه تا حد از بین رفتن کلیه ها و نیز کم‌خونی شدید و صدمات حاصل از آن وجود دارد.

از خوردن باقلا و حضور در مزارع آن اجتناب کنید

رئیس شبکه بهداشت و درمان جم با تاکید بر اینکه این بیماری درمان قطعی ندارد، گفت: در شرایطی که با بیماری کرونا و کمبود ذخیره خون مواجه هستیم، ضروری است افراد به خصوص بیماران فاویسمی از خوردن باقلا و حضور در مزارع تولید آن و حتی مکانی که در آن باقلا پاک می شود، اجتناب کنند.

قاسمی با بیان اینکه بیماری فاویسم علائمی ندارد و تنها از طریق آزمایش تشخیص داده می شود، افزود: در صورت وجود یک فرد مبتلا به فاویسم در خانواده، بررسی همه افراد خانواده و به ویژه دیگر فرزندان، اعم از پسر و دختر از نظر این بیماری لازم است، همچنین توصیه می شود سایر بستگان نزدیک نیز بررسی شوند.

وی ادامه داد: در صورتی که فرد مبتلا به فاویسم باشد، هنگام مراجعه به پزشک و یا مراکز درمانی باید بیماری را به پزشک اعلام کند تا داروهای بی‌خطر تجویز شود و استفاده از نفتالین و حشره‌کش در منزل پرهیز کرده و به یاد داشته باشند که فرد مبتلا به فاویسم نمی‌تواند خون خود را اهدا کنند.

رئیس شبکه بهداشت جم خاطر نشان کرد: در حال حاضر در مراکز درمانی با گرفتن خون از کف پای نوزاد در روز سه تا پنج بعد از تولد، وی را از نظر ابتلا به این بیماری بررسی می کنند و کودکان مشکوک نیز در چهار ماهگی از طریق پزشک مجدد بررسی می‌شوند که در صورت تأیید بیماری، به خانواده او اطلاع‌رسانی شده و آموزش لازم داده می‌شود.

ایسنا

نظرات بینندگان