یک روزنامه آمریکایی گزارش کرد، فشارهای هفتههای اخیر دولت ترامپ علیه ایران، نه تنها این کشور را تسلیم نکرده بلکه عزم ایرانیها را در مقاومت راسختر کرده است.
به گزارش فارس، روزنامه آمریکایی «نیویورکتایمز» در گزارشی به اعمال فشارهای اخیر واشنگتن علیه ایران با هدف منزوی و تسلیم کردن این کشور اشاره و عنوان کرد «علیرغم فشارهای دولت ترامپ عزم ایران راسختر شده است».
در مقدمه این گزارش اینگونه آمده است که دولت ترامپ در هفتههای اخیر با هدف وادار کردن ایران به تسلیم شدن در مقابل آمریکا، مجموعهای از فشارها را علیه ایران همچون مسدود کردن درآمدهای حاصل از فروش نفت، درج نام سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی خارجی و استقرار ناو و بمبافکن در خلیجفارس به کار برده است.
این گزارش با اینحال ادامه داد، اما اگر هدف افزایش فشارها، وادار کردن ایران به تغییر رفتار بوده یا اینکه قصد آن به راه انداختن شورش در خیابانهای ایران با هدف براندازی نظام ایران بوده، تاکنون هیچ دستاوردی نداشته است.
نیویورکتایمز سپس در بخش بعدی گزارش خود نوشت، در عوض، ظاهراً اعمال فشارهای دولت ترامپ، تنها به محکمتر شدن عزم ایران منجر شده است و این کشور را از صبوری محتاطانه به سمت تقابل سنجیده در مقابل دشمنی که برای مدتهای طولانی به آن بیاعتماد بوده ، سوق داده است.
تحلیلگران معتقدند که مقامات ایران تحت فشارهای آمریکا مصممتر شدهاند تا در مقابل جنگ اقتصادی و روانی آمریکا و حتی مذاکره تحت فشار با این کشور تسلیم نشوند.
این گزارش سپس به توییتی از «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران اشاره کرد که خطاب به دولت ترامپ گفته بود: «سعی کنید احترام بگذارید، کارساز است».
آمریکا در هفتههای اخیر به بهانه افزایش تهدیدات ایران علیه واشنگتن و منافع این کشور، ناوگروه ضربتی «یو اس اس آبراهام لینکلن» و یگان بمبافکنی آمریکا را به خلیجفارس اعزام کرده است.
نیویورکتایمز ادامه داد، با اینحال، ایرانیها، فشارها و اذیتهای آمریکا را چیزی جز قلدری یک دشمن دیرینه نمیدانند که وعده کاهش تحریمها و بازگرداندن ایران به جامعه بینالملل در قبال محدود شدن قابلیتهای هستهای ایران را داد و فقط حرفش را پس گرفت.
حدود یک سال پیش بود (۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷) که دولت آمریکا به دستور ترامپ از توافق بینالمللی برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به «برجام» خارج شده و تمام تحریمهای هستهای ذیل این توافق را در دو بازه ۹۰ و ۱۸۰ روزه مجددا اعمال کرد.
البته این تنها اقدام ضد ایرانیِ کاخ سفید طی یک سال گذشته نبود و دولت ترامپ هر هفته تحریمها یا محدودیتهای جدیدی را علیه اشخاص و نهادهای ایرانی یا غیر ایرانی مرتبط با تهران اعمال کرده است. علاوه بر این، مقامات آمریکایی مدتها است که از «فشار حداکثری» علیه ایران صحبت میکنند و تمام تلاش خود را به کار گرفتهاند تا فشارها بر ایران را به حداکثر میزان ممکن برسانند.
به دنبال تشدید مواضع ضد ایرانی دولت آمریکا و تعلل اروپاییها در اجرای وعدهها و تعهدات برجامی آنها، شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران همزمان با سالروز خروج آمریکا از برجام با صدور بیانیهای خطاب به کشورهای عضو این توافق اعلام کرد: «جمهوری اسلامی ایران در راستای صیانت از امنیت و منافع ملی مردم ایران، و در اعمال حقوق خود مندرج در بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام، از روز ۱۸ اردیبهشت ۹۸ برخی اقدامات خود در توافق برجام را متوقف می کند».
پس از انتشار این بیانیه، «حسن روحانی» رئیسجمهور ایران نیز با اعلام اینکه ایران به کشورهای باقیمانده در برجام 60 روز مهلت داده تا به تعهدات خود ذیل این توافق هستهای عمل کنند و زمینه تأمین منافع ایران در این توافق را فراهم کنند، تأکید کرد که در نامهای که به این کشورها فرستاده، پیامدهای نادیده گرفتن این ضربالاجل تعیین شده را مفصل شرح داده است.
بنا به گزارش نیویورکتایمز، ترامپ دوشنبه هفته جاری در یک پیام توییتری تهدیدآمیز نوشت: «اگر ایران خواهان جنگ باشد، پایان رسمی ایران خواهد بود. دیگر هرگز آمریکا را تهدید نکنید».
این گزارش ادامه داد، با اینحال، ظریف با هشتگ «هرگز یک ایرانی را تهدید نکنید»، پاسخ ترامپ را داد. مقامات ایران بارها هشدار دادهاند که اگر ایران مورد حمله قرار بگیرد، اقدام انتقامجویانه انجام خواهند داد.
یک روز پس از این رخدادها، آنطور که نیویورکتایمز گزارش کرده است، ترامپ مجدداً چشمانداز گفتوگو با ایران را مطرح کرد و در توییتی نوشت: «ایران هر زمان که آمادگی داشته باشد، با ما تماس میگیرد».
این گزارش در خصوص این پیام توییتری ترامپ به نقل از «سعید دیاکو حسینی» تحلیلگر مرکز مطالعات راهبردی تهران نوشت، با اینحال از نظر ایران، مذاکرات زمانی رخ میدهد که «تحریمها، توهینها و قلدریها» متوقف شود، «در غیر اینصورت غیرممکن است که ایران تسلیم شود».
این تحلیلگر ادامه داد: «این آمریکا بود که از میز مذاکرات خارج شد، نه ایران. ایرانیها به خلوص نیت ترامپ اعتقادی ندارند».
نیویورکتایمز سپس در بخش پایانی گزارش خود نوشت که تهدیدات آمریکا علیه ایران موجب افزایش حس ملیگرایی در مردم ایران شده است و ایران اطمینان دارد که آمریکا در نهایت تمایلی به گرفتار کردن خود در جنگ ایران ندارد و اینکه ایران در نهایت پیروز خواهد شد.
آبراهام لینکلن را شاید بتوان محبوب ترین و موثرترین رئیس جمهور ایالات متحده دانست. شخصی که نامش در تاریخ این کشور تا همیشه ثبت خواهد ماند و شاید بسیاری از افراد مطلع نباشند که آبراهام لینکلن در حوزه سخنوری قدرتی خیره کننده داشت.