پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : یک کارشناس تغذیه گفت: مصرف خرما در وعده افطاری، در کنترل اشتها و پرخوری موثر است و موجب بازگشت توان مغزی و عضلانی پس از ساعتها روزهداری میشود.
به گزارش ایسنا، نگین رمضانیاظهار کرد: مصرف خرما و کشمش موجب کنترل اشتها و جلوگیری از پرخوری به هنگام افطار میشود. بنابراین بهتر است روزهداران از خرما و کشمش برای آغاز افطاری خود استفاده کنند.
وی ادامه داد: علاوه بر آن، مصرف خرما در ماه مبارک رمضان در تنظیم قندخون بسیار موثر است و توصیه میشود در وعده افطار 3 تا 5 عدد خرما مصرف شود؛ ولی باید از مصرف بیش از حد خرما همچون سایر شیرینیها پرهیز شود.
کارشناس تغذیه مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز افزود: این میوه میتواند انتخاب خوبی به جای قندهای صنعتی باشد؛ و به دلیل اینکه قند آهسته و به مرور در بدن آزاد و مواد مغذی و فیبر لازم برای بدن را تامین میکند، میتواند تغذیه مناسبی در وعدههای سحر و افطار برای بانوان شیرده و دختران و پسران روزه اولی در ماه رمضان باشد.
رمضانی با بیان اینکه خرما، در بازیابی توان مغزی و عضلانی فرد روزهدار بسیار موثر است، گفت: پس از ساعتها روزهداری، کاهش قند خون بر مغز تاثیر میگذارد و سبب میشود فرد احساس ضعف کند بنابراین مصرف خرما در وعده افطار این خاصیت را دارا است که در مدت 20 دقیقه قدرت و توانایی را به شخص روزهدار بازگرداند.
وی درباره خواص و نکات تغذیهای خرما اظهار کرد: از جمله خواص خرما میتوان به تقویت ایمنی بدن در برابر بیماریهای عفونی و غیر عفونی و افزایش مقاومت بدن اشاره کرد. خرما میوهای است که ویتامینهای A، B، C و E را به همراه املاح معدنی شامل فسفر، کلسیم، آهن و منیزیم را برای بدن تامین میکند.
این کارشناس تغذیه ادامه داد: همچنین خرما برای پیشگیری از افزایش فشارخون و کمخونی تا حدی موثر است و با آثار آنتیاکسیدانی که دارد، اسید معده را نیز خنثی میکند. تنظیم انعقاد خون، بهبود مشکلات رودهای، کاهش اضطراب و عصبانیت و ایجاد آرامش در دوران بارداری نیز از دیگر خواص مصرف خرما است.
رمضانی گفت: خرما به تنهایی یا با مخلوط شیر برای بهبود کیفیت خواب نیز موثر است. هر سه عدد خرما یک واحد میوه محسوب میشود و با توجه به اینکه روزانه باید 4 تا 5 واحد میوه و سبزی مصرف شود، میتوان خرما را به عنوان یک واحد میوه برای افراد سالم در نظر گرفت. مصرف خرمای تازه از خرمای خشک بهتر و فواید آن بیشتر است.
وی افزود: خرما میتواند به عنوان یک میانوعده قابل حمل و ساده مورد استفاده قرار گیرد و توصیه میشود افراد عادت کنند خرما را به عنوان جایگزینی برای قند، با چای مصرف کنند. این میوه به میزان لازم دارای آهن، اسیدفولیک، پروتئین و چربی است که به دلیل کربوهیدراتی که در خود دارد، مصرف سه عدد از آن به میزان 60 کیلوکالری، انرژی لازم برای بدن را تامین میکند.