arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۸۴۳۱۷۳
تاریخ انتشار: ۰۹ : ۱۴ - ۱۷ دی ۱۴۰۳
اورعی، استاد برق دانشگاه شریف، در گفت‌وگو با «انتخاب»:

وزیر نیرو می‌گوید «انشالله ناترازی کمتر از ۲۵ هزار مگاوات باشد»؛ کم مانده بود وزیر هم به «انشالله» روی بیاورد/ در اوج مصرف سال جاری، ۱۸ هزار مگاوات برق را نتوانستیم تامین کنیم/ افزایش تقاضا ۳ برابر افزایش تولید بوده/ دولت پول سرمایه گذاری روی برق ندارد؛ امکان سرمایه گذاری خارجی هم به دلیل تحریم ها، حرف مفت است

استاد برق دانشگاه صنعتی شریف گفت: وزیر نیرو گفته انشالله ناترازی کمتر از ۲۵ هزار مگاوات باشد. کم مانده بود وزیر نیرو هم به انشالله رو بیاورد. ماجرا این است که در اوج مصرف سال جاری ۱۸ هزار مگاوات را نتوانستیم تامین کنیم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

بحران انرژی روز به روز وجوه سخت‌تری‌را از خود نشان می‌دهد. سه سال اخیر نیز اقدام موثری برای کنترل این بحران صورت نگرفته و حالا به ناترازی برق و گاز و بنزین و آب در ابعاد وسیع برخورده‌ایم تاجایی که وزیر نیرو می‌گوید تابستانی سخت در راه است.

هاشم اورعی، استاد برق دانشگاه صنعتی شریف، درباره اظهارات وزیر نیرو مبنی بر ناترازی ۲۵ هزار مگاواتی در تابستان به «انتخاب» گفت: وزیر نیرو گفته انشالله ناترازی کمتر از ۲۵ هزار مگاوات باشد. کم مانده بود وزیر نیرو هم به انشالله رو بیاورد. ماجرا این است که در اوج مصرف سال جاری ۱۸ هزار مگاوات را نتوانستیم تامین کنیم و معمولا ۸ درصد در سال افزایش تقاضا داریم، اما طبق آمار سال ۱۴۰۲ تا مهر ۱۴۰۳، ۷ هزار مگاوات افزایش تقاضا با ۲۲۳۵ مگاوات افزایش تولید داشتیم. در نتیجه افزایش تقاضا ۳ برابر افزایش تولید بوده است. ما باید به پشت سرمان نگاه کنیم.

وی درباره پیش بینی ناترازی برق در سال آینده بیان کرد: وزیر می‌داند که ۱۰هزار مگاوات افزایش تقاضا دارد و افزایش تولید آنقدر نیست. پیش بینی ما در تابستان امسال برای ۱۴۰۴، ناترازی شدید‌تر در همین حدود ۲۵ هزار مگاوات است. ناترازی در ایران به شکل‌ فزاینده در حال افزایش است. 

اورعی درباره چالش‌های افزایش تولید برق گفت: دولت پول سرمایه گذاری روی برق ندارد. دولت باید کاری کند که بخش خصوصی وارد شود. سرمایه گذاری خارجی هم به دلیل تحریم‌ها حرف مفت است. گفته‌اند باید ۵ هزار مگاوات از برق تولیدی پیش رو را با سرمایه خارجی انجام دهیم. دولت باید از پشت میز بلند شود و در صحنه کاری برای آینده انرژی بکند.

او افزود: باید توجه کرد که برای ساخت نیروگاه پول و انرژی نداریم. وضعیت سد‌ها خوب نیست و گاز هم نداریم. ناچارا باید به سراغ نیروگاه‌های تجدیدپذیر رفت.

نظرات بینندگان