پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سرویس تاریخ «انتخاب»: اسدالله علم (۱ مرداد ۱۲۹۸ بیرجند – ۲۵ فروردین ۱۳۵۷ نیویورک)، یکی از مهمترین چهرههای سیاسی دوران محمدرضا شاه، وزیر دربار از ۱۳۴۵ تا ۱۳۵۶ و نخستوزیر ایران از سال ۱۳۴۱ تا ۱۳۴۲ بود.
«انتخاب» هر شب یادداشتهای روزنوشت علم را منتشر میکند.
۱۸ خرداد ۱۳۴۹: صبح وزیر اقتصاد دیدنم آمد. مدتی درباره این که چه گونه میتوان وضع اقتصادی امروز را بهتر از این که هست اداره کرد، گفتگو کردیم. بعد فرمانده نیروی دریایی آمد. در مورد اوامر شاهنشاه برای خرید کشتی هاور کرافت و این که مناسب امور جنگی هست یا نیست گفتگو کردیم.
بعد شرفیاب شدم. شاهنشاه را قدری کسل دیدم، ندانستم چرا؟... در خصوص قیمت گذاری نفت شرکت نفت پان آمریکن که واقعاً ما به آنها زور میگوییم، عرایضی کردم. امر فرمودند: سابق گفته بودم که بعضی زورها هم در مورد مخارج فوق العاده اداری و غیره. آنها به ما میگویند. بگو آن را درست کنند، ما هم این کار را درست میکنیم.. فوری ابلاغ کردم.. شب در مهمانی سفیر آمریکا که به افتخارم داده بود شرکت کردم. شاهنشاه فرموده بودند چند مطلب را به سفیر بگویم. یکی این که به ونزوئلا سهمیه نفت داده اید، بعد هم حالا که لیبی سیصد هزار بشکه تولید خودش را کم کرده است، لااقل این [و]هم چنین [معادل کاهش صدور]نفت [از راه لوله سراسری عربستان]را از ما ببرید. در جواب قسمت اول گفت: ما برای ونزوئلا روابط خاص قائل هستیم، چون در نیمکره غربی. و. آمریکای جنوبی است. راجع به نفت لیبی گفت: اقدام میکنم ولی چرا شما موضوع نفت پان آمریکن را حل نمیکنید؟ خود این مطلب لااقل سالی ۱۵ ملیون دلار برای شما تفاوت میکند. فقط این حرف را به نظرم حسابی میگفت...