arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۸۳۶۵۹۶
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۲۰ - ۱۳ آذر ۱۴۰۳

حضور مسئولان دولت در کارزار برای پاسخگویی به مطالبات مدنی مردم

محمدجواد ظریف (معاون راهبردی رئیس جمهور)، فاطمه مهاجرانی (سخنگوی دولت) و محمدرضا جوادی‌یگانه (رئیس مرکز ارتباطات ریاست جمهوری) در جمع کنشگران و نویسندگان کارزارهای پرامضا در کافه‌رویداد کارزار حضور پیدا کرده و بر وظیفه پاسخگویی دولت به کارزارها تأکید کردند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
محمدجواد ظریف (معاون راهبردی رئیس جمهور)، فاطمه مهاجرانی (سخنگوی دولت) و محمدرضا جوادی‌یگانه (رئیس مرکز ارتباطات ریاست جمهوری) در جمع کنشگران و نویسندگان کارزارهای پرامضا در کافه‌رویداد کارزار حضور پیدا کرده و بر وظیفه پاسخگویی دولت به کارزارها تأکید کردند.
 
در این نشست که به مناسبت ۴۰ میلیون امضایی شدن پلتفرم کارزار برگزار شد، نویسندگان کارزارها به نمایندگی از میلیون‌ها امضاکننده درباره چالش‌ها و فرصت‌های مطالبه‌گری و اعتراض مدنی در قالب کارزارها صحبت کردند و از بی‌پاسخ ماندن بسیاری از کارزارها و برخوردهای امنیتی با آنها گلایه داشتند. این کنشگران مسائلی را در رابطه کارزارهایی با مطالبات اینترنت، محیط زیست، بازنشستگان، میراث فرهنگی، کادر درمان، زنان و غیره با رویکردی اعتراضی و صریح بیان کردند.
 
در ادامه سخنگوی دولت ضمن تأکید بر اینکه امضا کردن کار بزرگی است که مسئولان را ملزم به پاسخگویی می‌کند گفت: «ما به کارزار آمدیم تا بگویم ما آمادگی شنیدن صدای مردم را داریم و می‌شنویم.»
 
ظریف نیز با یادآوری وظیفه مسئولان برای ارتباط با جامعه مدنی گفت: «۵۰ درصد تصمیم گرفتند که سراغ صندوق رأی نروند. شاید ناامید شدند و گفتند فایده ندارد. وفاق یعنی صدای آنان را بشنویم. نباید به مردم به چشم تهدید نگاه کنیم». معاون راهبردی رئیس‌جمهور از تفاهم‌نامه‌ای گفت که چگونگی پیگیری کارزارها بر اساس تعداد امضاها را در دولت تعریف می‌کند و اعلام کرد این تفاهم‌نامه در این نشست امضا خواهد شد.
 
جوادی یگانه، رئیس مرکز ارتباطات ریاست جمهوری، ضمن تأکید بر اینکه تک‌تک امضاها و کارزارها اثر گذار است، گفت «مطالبات مردمی را به صورت مکتوب به دولت ارائه می‌دهیم و جواب می‌گیریم. بسیاری از کارزارهای محلی با اینکه تعداد امضای پایینی هم دارند مطالبه ای قابل حل است که مشکل تعدادی از مردم را حل می‌کند.»
 
متین رمضان‌خواه، معاون راهبردهای استانی و سرمایه اجتماعی معاونت راهبردی رئیس جمهور در ارتباط با تفاهم‌نامه این معاونت گفت: « اولین بار است که در بدنه دولت صدای مردم به طور مستقیم از طریق کارزار شنیده می‌شود. طبق این تفاهم‌نامه کارزارها بر اساس تعداد امضا از کانال‌های مختلف در دولت قابل پیگیری خواهد بود.»
 
حامد بیدی مدیرعامل پلتفرم کارزار نیز ضمن ارائه گزارشی از موضوعات ۴۰ میلیون امضای پلتفرم، از چالش‌های امنیتی و قضایی بی‌شماری که طی هفت سال گذشته در مسیر فعالیت این پلتفرم رخ داده است گفت و از اعمال محدودیت‌های امنیتی برای انتشار مطالبات واقعی مردم ابراز تأسف کرد.
 
مدیرعامل کارزار با اشاره به اینکه کارزار نوعی فناوری شهروندی است که تلاش می‌کند به بلندتر شدن صدای بی‌صدایان و افزایش قدرت بی‌قدرتان کمک کند، در ادامه گفت: «باور داشتیم اگر سمت جامعه بایستیم، بالاخره حکومت ناچار به دیالوگ با مردم می‌شود. کارزار تهدیدی جدی برای حکومت‌های تمامیت‌خواه است، اما می‌تواند بهترین فرصت برای حکومت‌های مردمی باشد.»

 

نظرات بینندگان