arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۹۹۴۱۲
تاریخ انتشار: ۲۵ : ۲۱ - ۱۹ تير ۱۴۰۳

شکوه ایران باستان در چین؛ نمایش گنجینه‌هایی از سرزمین پارس در شانگهای

۲۸۵ اثر باستانی از موسسات ایرانی و چینی در موزه شانگهای چین به نمایش گذاشته شده است. این نمایشگاه با عنوان «شکوه ایران باستان: گنجینه‌هایی از ایران» به کاوش در میراث غنی ایران باستان و ارتباطات طولانی‌مدت آن با چین می‌پردازد و فرصتی بی‌نظیر برای کشف تاریخ‌های در هم تنیده این دو تمدن باستانی را به بازدیدکنندگان ارائه می‌دهد. تکوک زرین یا جام طلایی با شیر بالدار شاخص‌ترین اثر هنری این نمایشگاه است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
یورونیوز: نزدیک به سیصد اثر باستانی از ایران و چین در موزه شانگهای با عنوان «شکوه ایران باستان: گنجینه‌هایی از ایران» به نمایش گذاشته شده است.
 
۲۸۵ اثر باستانی از موسسات ایرانی و چینی در موزه شانگهای چین به نمایش گذاشته شده است. این نمایشگاه با عنوان «شکوه ایران باستان: گنجینه‌هایی از ایران» به کاوش در میراث غنی ایران باستان و ارتباطات طولانی‌مدت آن با چین می‌پردازد و فرصتی بی‌نظیر برای کشف تاریخ‌های در هم تنیده این دو تمدن باستانی را به بازدیدکنندگان ارائه می‌دهد.
 
تکوک زرین یا جام طلایی با شیر بالدار شاخص‌ترین اثر هنری این نمایشگاه است. بال‌های شیر نر باز شده و جام تقریباً مخروطی شکل عمودی، با نقش نیلوفر آبی تزئین شده است. این جام بلافاصله مخاطب را به دوران باشکوه تمدن ایران در قرن ششم قبل از میلاد و دوران هخامنشیان می‌برد.
 
تکوک ظرفی است که در مراسم تشریفاتی استفاده می‌شد. تکوک هخامنشی به نمایش گذاشته‌شده ترکیبی از بدن شیر بالدار و جامی عمودی و تقریبا مخروطی شکل است.
 
بسیاری از اقلام این نمایشگاه که به طور مشترک توسط موزه شانگهای، موزه ملی ایران و وزارت میراث‌فرهنگی و گردشگری ایران برگزار شده است، نشانی از بیش از دو هزار سال روابط بین ایران و چین دارد. به طور مثال می‌توان به «پارچه ابریشمی با الگوی یک جفت پرنده در یک مروارید گرد» متعلق به سلسله تانگ (۶۱۸-۹۰۷ پیش از میلاد) اشاره کرد که در نتیجه کاوش در مقبره‌های آستانه در منطقه خودمختار سین کیانگ، منطقه‌ای در شمال غرب چین که امروزها اویغورها در آن ساکن هستند، کشف شده است. طرح و جنس این پارچه در ایران دوران ساسانی مرسوم بوده است.
 
یکی دیگر از اقلام به نمایش گذاشته شده که برای چینی‌ها آشناست «کاشی لعابدار با نقش اژدها» متعلق به سده‌ها ۱۳ و ۱۴ میلادی یعنی دوران ایلخانیان است که در کاوش‌های باستان‌شناسی در آذربایجان غربی کشف شده است.
 
«شکوه ایران باستان» آثاری از بیش از ۶۰ محوطه تاریخی در سراسر ایران که شامل گنجینه‌هایی از موزه ملی ایران، رشت، گرگان و موزه تخت جمشید می‌شود را به نمایش می‌گذارد. علاوه بر این، این نمایشگاه شامل اقلام مربوط به فرهنگ ایرانی از موزه شانگهای و دو موزه استانی در چین است.
 
در این نمایشگاه که بازدید از آن رایگان است در مجموع ۲۸۵ اثر فرهنگی نفیس از ایران و موسسات فرهنگی و موزه‌ای چین را گردآوری شده است و در سه سالن «سپیده دم»، «عصر باشکوه» و «هنر وفادار» به معرفی تاریخ طولانی و تمدن ایران می پردازد.
 
این نمایشگاه تا ۱۶ مهرماه ادامه خواهد داشت.
نظرات بینندگان