ایسنا: معاون وزیر و رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به شرکت یک میلیون و ۸۰۰ هزار دانشآموز در آزمونهایی نهایی از سهم ۵۰ درصدی سوابق تحصیلی دوازدهمیها در کنکور ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: امکان افشای سوالات آزمونهای وزارت آموزش و پرورش غیر ممکن است.
محسن زارعی ۳۰ فروردین ماه در گردهمایی مشترک کارشناسان سنجش و حراست و روسای حوزههای اجرای آزمونهای نهایی خرداد ماه ۱۴۰۳ استان کرمان اظهار کرد: تاثیر قطعی نمره امتحانات نهایی در کنکور سراسری اقدامی ارزنده در دولت سیزدهم در راستای تحقق عدالت آموزشی است.
وی بیان کرد: تأثیر قطعی نمره امتحانات نهایی برای آموزش و پرورش یک فرصت ارزنده در راستای نقش موثر کلاس درس در موفقیت دانش آموزان و جلوگیری از حافظه محوری و تحقق برنامه درسی است.
زارعی صیانت از این فرصت ارزنده را ضروری دانست و افزود: هدف اصلی طراحی سوالات باید بر مبنای سطوح یادگیری و اهداف کتب درسی باشد تا در آموزش هم یادگیری تحقق یابد و دانش آموز هم خودش را ملزم به یادگیری کند.
به گزارش ایسنا، معاون وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: در آزمون نهایی دانش آموز با خواندن در شب امتحان موفق نمیشود بلکه موفقیت در آن مستلزم یادگیری مستمر در طول سال تحصیلی است.
وی با بیان اینکه ارزشیابی جزئی مهم از فرایند یاددهی_ یادگیری است، اظهار کرد: منبع اصلی طراحی سوالات در آموزش و پرورش معلمان هستند.
زارعی اظهار کرد: در بخش طراحی سوالات بر ارزشیابی و مفاهیم آموزشی تاکید شد هر چند نمرات پایین بود اما یک جراحی در جهتدهی نظام آموزشی و اجتناب از حافظهمحوری انجام شد.
رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش با بیان این که در آزمون سراسری پیش رو مبنای ۵۰ درصد تاثیر قطعی معدل فقط برای پایه دوازدهم است، گفت: برای برقراری عدالت آموزشی، تصحیح امتحانات در دوره نهایی بهصورت الکترونیکی است.
وی از تهیه و ارائه بسته «جدول هدف محتوا» بهعنوان راهنمای عمل آزمونهای نهایی برای طراحان، دبیران و دانشآموزان خبر داد.
وی با اشاره به شرکت بیش از یک میلیون و ۸۰۰ دانش آموز در سراسر کشور در امتحانات نهایی خردادماه تاکید کرد: باید در راستای تحقق عدالت و تامین امنیت امتحانات نهایی حداکثر همگرایی و همدلی در استان صورت گیرد.
زارعی بر تجهیز محل برگزاری آزمون های نهایی به دستگاه سیگنال یاب، دستگاه تکثیر، ضبط کامل تصویری تاکید کرد و افزود: باید تمامی شرایط حوزه اجرا و حفاظت آزمون طبق بخشنامه ارسالی رعایت شود.
وی افزود: از دانش آموزان میخواهیم فریب شبکههایی که به دنبال سودجویی هستند را نخورند. آزمونها تشریحی هستند و دریافت پاسخ تشریحی در حوزههایی که دوربین و سیگنال یاب دارند امکان پذیر نیست و اگر هم اتفاق بیفتد برگههای مشکوک را بازبینی کرده و طبق قانون «رسیدگی به تخلفات» با افراد برخورد میشود.
معاون وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: با هرنوع تخلفی با شدت برخورد میشود و از دادستان خواسته شده است که شعبه ویژهای برای رسیدگی به جرائم تدارک ببینند و مقدمات لازم فراهم شده است. شبکههای امنیتی، فضای مجازی را رصد میکنند. صرف همراه داشتن وسیله الکترونیکی و وسیله تقلب، موجب محرومیت از امتحانات همان سال میشود و اگر فرد از آن وسیله استفاده یا سوالات را افشا کند یا فرد دیگری را به جای خود به جلسه بفرستد از یک تا ۱۰ سال از تمام آزمونها محروم میشود.
به گزارش ایسنا، مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان نیز در این نشست با اشاره به تاثیر ۵۰ درصدی امتحانات نهایی در کنکور سراسری گفت: تاثیر نمره امتحانات نهایی در کنکور سراسری نقش موثری در تحقق عدالت آموزشی دارد و مسیری برای پررنگ شدن تلاش دانش آموزان در دوران تحصیل است.
وی افزود: دانش آموزان پایه دهم، یازدهم و دوازدهم، امتحانات نهایی دارند و این تصمیم فراهم نمودن مسیری روشن برای دانش آموزانی است که در طول دوران تحصیل خود تلاش میکنند و نقش موسسات کنکوری را کمرنگ خواهد کرد.
رضایی با اشاره به کسب شش رتبه تک رقمی توسط دانش آموزان کرمانی در کنکور سراسری ۱۴۰۲ تصریح کرد: مصوبه تاثیر قطعی امتحانات نهایی در پذیرش داوطلبان دانشگاهها نشان داد که دانش آموزان مناطق محروم میتوانند به دانشگاه خوب راه یابند و نشانه آن در نفرات برتر کنکور مشخص بود که تعداد زیادی از این نفرات از مناطق محروم بودند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان با اشاره به تجهیز حوزه های امتحانی امتحانات نهایی شهرستان ها و مناطق استان با اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان گفت: تمامی امکانات آموزش و پرورش استان و نهادهای دولتی در اختیار آموزش و پرورش استان در راستای برگزاری امتحانات نهایی با حداکثر دقت است.