پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
حمله اسراییل به بخش کنسولی سفارت ایران در سوریه تنش ها میان دو طرف را افزایش داده؛ با این حال منصور براتی، کارشناس مسائل منطقه مغتقد است که اوضاع به سمت جنگ میان دو طرف نخواهد رفت.
منصور براتی، کارشناس مسائل منطقه درباره علت افزایش تنش از سوی اسراییل در منطقه به «انتخاب» گفت: عدهای تصور میکنند اسراییل به سمت جنگ پیش میرود، اما من بعید میدانم. حمله به سفارت اقدام مهمی است و یک تحول جدید را برای افزایش سطح بحران نشان میدهد؛ مسألهای که وجود دارد این است که باید ببینیم حمله پاسخ به چه بوده است. حمله به سفارت ایران پاسخی به سفر سران مقاومت به تهران است. در آستانه ورود به هفتمین ماه جنگ، رهبران گروههای مقاومت به ایران میآیند و با مقامات دیدار میکنند که نشاندهنده مسائل فراوانی است.
وی درباره سناریوهای موجود در رابطه با انگیزههای تروریستی اسراییل اظهار داشت: اول از همه نشان میدهد که ارتباط ایران و گروههای فلسطینی خوب است و قرار است به حمایت از آنها ادامه داده شود. دوم اینکه گروههای مقاومت هم قصد دارند همچنان بجنگند و در آستانه تسلیم شدن نیستند. مسأله سوم این است که در دو ماه اخیر دولتهای مصر و قطر که حامیان حماس به حساب میآیند، خیلی به اینها فشار میآوردند که امتیازاتی برای آتش بس موقت بدهند، اما حماس اجازه نداد. وقتی در ماه هفتم جنگ به ایران سفر میکنند نشاندهنده نقش ایران در مذاکرات صلح است و ایران راضی نیست که یک آتش بس موقت دیگری در مقابل گروگانها شکل بگیرد و برگ برنده گروههای مقاومت برای کنترل رفتار اسراییل از دستشان خارج شود.
او افزود: در چنین شرایطی سفر آنها نشان میدهد که گروههای مقاومت روی جنگ پافشاری میکنند و اسراییلیها فکر میکنند این مسأله با حمایت و فشار ایران پیش میرود که حماس حاضر به آتش بس موقت نیست. پاسخ به این سفر و این موضعگیریها و کمک به مقاومت حمله به کنسولگری ایران در سوریه میشود. یعنی اسراییل سفر رهبران مقاومت به تهران را یک اقدام بزرگ تحلیل میکند و یک اقدام بزرگ انجام میدهد.
براتی در رابطه با گسترش تنشها میان اسراییل و ایران گفت: اسراییلیها انتقامگیری از عاملان و حامیان حمله هفتم اکتبر را در سراسر منطقه در دستور کار قرار داده اند. این انتقامگیری تا سالها ادامه پیدا خواهد کرد. حمله هفتم اکتبر محاسبات اسراییل را به شدت برهم زد و ضربه بزرگی به آنها بوده است و سعی میکنند تا سالها پاسخ دهند. در داخل اسراییل نیز تغییرات بسیاری به وجود آمده است و از یک طرف اسراییلیها را مایل به مذاکره خواهد کرد، از طرف دیگر اسراییلیها را متمایل به اقدامات و حملات مخفی برای هفتم اکتبر خواهد کرد. شخصیتهای ایرانی در صدر این فهرستها برای ترور هستند. بعد از جنگ ۳۳ روزه ۲۰۰۶، در سال ۲۰۰۸ عماد مغنیه را در سوریه ترور کردند درحالیکه هیچکس فکرش را نمیکرد. پیشبینی من این است که حملات خرابکارانه به داخل ایران هم خواهد آمد و سیاستگذاران باید از الان بدانند که قبلاً در داخل ایران خرابکاری انجام شده و باز هم تکرار خواهد شد.