عربی پست نوشت: پیش از انتخابات مجلس شورای اسلامی، رسانههای ایرانی نزدیک به محمود احمدی نژاد سفرهای وی به استانهای مختلف را به شکلی گسترده پوشش دادند. در آن زمان، برخی تحلیلگران سیاسی گمان میکردند که علت فعالیت سیاسی احمدی نژاد، تمایل وی به ورود به انتخابات مجلس است، اما در واقع امر، تحرکات او تنها یک ابزار تبلیغاتی بود برای حمایت از تعدادی از نزدیکانش، برای ورود به مجلس.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: پس از برگزاری انتخابات مجلس و مشخص شدن نتیجه، آنچه باعث جدال زیادی شد، وجود تعداد زیادی از نمایندگان طرفدار احمدی نژاد در مجلس و بهره مندی آنها از قدرت بود. برای مثال، نایب رئیس اول مجلس، سیاستمدار اصولگرا، امیر حسین قاضی هاشمی، به رابطه نزدیک با احمدی نژاد معروف است و نایب رئیس دوم، نیکزاد است که در دوره ریاست جمهوری احمدی نژاد سمت وزارت داشت.
بیشتر بخوانید:
لازم به ذکر است نزدیک به ۶۰ نفر از مسئولان دوره ریاست احمدی نژاد هم اکنون در مجلس جدید ایران حضور دارند و همین مساله باب پیش بینیها در مورد بازگشت وی به میدان سیاست برای یک بار دیگر را گشوده است.
در شرایطی که شورای نگهبان با نامزدی ۶۰ نفر از نزدیکان احمدی نژاد به مجلس موافقت کرده است، چه چیزی میتواند مانع از نامزدی خود وی در انتخابات سال ۲۰۲۱ شود؟
در همین رابطه، مرتضی طلایی، سیاستمدار اصولگرا به عربی پست میگوید: «در هفتههای اخیر، دوستان احمدی نژاد شروه به مذاکره با شورای نگهبان کرده اند، تا موافقت آن با پذیرش صلاحیت احمدی نژاد در انتخابات آینده را تضمین کنند.»
این مسالهای است که یکی دیگر از اعضای مجلس که نزدیک به احمدی نژاد است، در گفتگو با عربی پست گفت: «در این باره با آیت الله احمد جنتی دیدار کردیم، اما ایشان خواستار زمان کافی برای فکر بیشتر شدند.»
این در حالی است که یک منبع نزدیک به احمدی نژاد در گفتگو با عربی پست تاکید کرد که مذاکره با شورای نگهبان به صورت مستقیم انجام شده و احمدی نژاد شخصا با تعدادی از اعضای شورای نگهبان دیدار کرده، تصمیم جدی برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری دارد و از طریق راههای مختلف تلاش میکند از مانع شورای نگهبان عبور کند.
برخی تحلیلگران معتقدند که نسبت بازگشت احمدی نژاد به انتخابات ریاست جمهوری، بیش از ۷۰ درصد است. به گفته یک تحلیلگر سیاسی مقیم تهران، باید در نظر داشت که مشارکت اصلاح طلبها در انتخابات ریاست جمهوری آینده، ضعیف خواهد بود.
این در حالی است که حسین کنعانی، فعال سیاسی اصولگرا معتقد است که با وجود سیطره اصولگرایان بر مجلس جدید، آنها برای انتخاب یک نامزد اصلی برای انتخابات آینده، به اتفاق نظر نیاز دارند.
کنعانی مقدم بر این عقیده است که با وجود کم بودن فرصت بازگشت احمدی نژاد به حیات سیاسی، بهترین گزینه برای جریان اصولگرا، هم اوست و همچنان تعدادی از رهبران جریان اصولگرا به احمدی نژاد علاقه دارند و نزدیکان به او که اکنون در مجلس شورای اسلامی حضور دارند، از حمایت گستردهای از سوی اصولگرایان برخودار هستند.
با این حال، هستند کسانی که در جریان اصولگرا مخالف بازگشت احمدی نژاد به عرصه سیاسی هستند. برای مثال، در سال ۲۰۱۷ زمانی که رهبر جمهوری اسلامی ایران از احمدی نژاد خواست از نامزدی در انتخابات خودداری کند، آیت الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان تاکید کرد که اگر احمدی نژاد با توصیه رهبری مخالفت کند، داعی فتنه خواهد بود. در همین رابطه، محمد قدیری ابیانه، سیاستمدار اصولگرا در گفتگو با عربی پست گفت: چگونه ممکن است آیت الله جنتی کسی را تایید صلاحیت کند که پیش از این او را یک فتنه انگیز خوانده است؟
قدیری ابیانه سخت مخالف بازگشت احمدی نژاد بوده و معتقد است که وی به دنبال ایجاد اختلاف در جبهه اصولگرایان است. به گفته قدیری ابیانه، احمدی نژاد میخواهد با گول زدن فقرا و استفاده از سیاستهای پوپولیستی بی فایده، یک طیف سیاسی خاص خود را بسازد و این مسالهای است که جریان اصولگرا با آن مخالف است.
همچنین اسفندیار رحیمی، تحلیلگر سیاسی معتقد است که اصولگرایان به شدت نگران تحرکات احمدی نژاد و دوستانش هستند، بویژه پس از آنکه یک خط سیاسی ویژه خود و به دور از جبهه اصولگرایان را برگزیده است.
هیأت دولت روز دوم تیر 99 پیشنویس «برنامه ۲۵ ساله همکاریهای جامع ایران و چین» را تایید کرد. درباره این برنامه هنوز اطلاعات رسمی جامعی منتشر نشده اما برخی رسانه ها درباره آن گمانه زنی کرده اند. تردیدی نیست که دولت روحانی موظف است درباره این موضوع شفاف سازی کند، اما در این بین، حمله محمود احمدی نژاد به این برنامه هم قابل تامل است...
مردم رو پای صندوق بکشه وگرنه بعیده بیش از ۱۰درصد مشارکت داشته باشیم و این نظام رو تهدید میکنه
اگر احمدی نژاد رئیس جمهور شود چه میشود...
ایران زنده تر میشود.
درود بر دکتر احمدی نژاد
البته ثابت شده مذاکره با آمریکا به ظرفیت اجتماعی و عدم مخالفت رهبری نیازه که همین باعث میشه خیلی نگران حرفهای مفت احمدی نژاد نباشیم
ولی در کل سال 1400، کشور به یه دولت جوان و حزب اللهی نیاز داره
احمدی نژاد دولتش نه جوان خواهد بود نه حزب اللهی
حالا بزا یکم فک کنه...
کل خبراش در مورد احمدی نژاده. باشه ما فهمیدیم روحانی و اصلاح طلبا و انتخاب همه خوبن و احمدی نژاد بد
راضی شو دیگه!
تبریک بابت دلار 20 تومنی یادم رفت!
دم هرچی اصلاح طلب گرم.
الان طرف ماهی یه دبه ماست نمیخوره!
این دولت مردم بدبخت کرد.یه سال این روحانی بگذره، بذار مردم یه نفسی بگیرن.
اگه هم رای آورد که به مدت ۸ سال تخریب دولت با شما جیره خواران است،چوب لای چرخ گذاشتن و احتکار و سلطان بازی هم با دار و دسته ی......
به راستی اگر چنین است پس اجازه بدهید خود مردم تصمیم بگیرند .
و مردم بدبخت و بیچاره بخاطر فضاحت های او و دار و دسته اش به این مثلا اصلاح طلبان پناه بردند که همشون یکی از یکی بد تر هستند !
ازترس گران شدن هرروز همه جنسها روز شب ندارم من ی کارگرم ولی با این شرایط سخت زندگی ک دارم
بازم کشورم و رهبرم راخیلی دوستدارم
هیچ که به اندازه او بفکر ما مردم نیست
والا من کاری ندارم کی از کی بهتر بوده نبود
مهم اینه که الان برنج کیسه 170
مرغ کیلو 20
دائم در حال گرون شد دائم خونه داره میره بالا دائم اجاره رفته بالا و میره بالا.زمان احمدی نژاد مسکن مهر بود یه عده ای واقعا با پول اندک خونه دار شدن الان تو منطقه پایین شهر که خونه 60 متری شصت هفتاد میلیون بود منظورم پارسال هست الان شده 210 220 میلیون
اوضاع خیلی خراب شده نه پولی داریم نه منبع درآمد ثابتی نه امنیت شغلی
کارگر شرکت هستم حقوقش عقب
از همه طرف تحریم هر روز تحریم ها بیشتر میشه
اشرافی گری بیداد میکنه
یه عده یهو به پول زیاد میرسم یه عده هم اوضاع ش خراب تر از قبل میشه سرمایه دار پول دار تر ما هم ضعیف و ضعیف تر میشیم