سرویس سیاسی «انتخاب»: برخلاف دو دهه گذشته که همواره فضای سیاسی کشور در قالب تقابل و صفآرایی دو جبهه اصولگرا و اصلاحطلب تقسیم شده، طی یک سال گذشته به شکلی کمسابقه وزنه به نفع جناح محافظهکار یا اصولگرا تغییر کرده است. نماد بارز این امر را میتوان در ترکیب مجلس یازدهم به وضوح مورد مشاهده قرار داد که اکثریتی قاطع از نمایندگان اصولگرا کرسیها مجلس را در اختبار گرفتهاند. هر چند نمیتوان جبهه اصولگرایان را تنها در یک مشخصه خاص مورد خوانش قرار داد اما واقعیات میدانی نشان میدهد که اصلاحطلبان در انزوا و حاشیه قرار گرفتهاند.
در چنین فضایی، اکنون این مساله برای همهگان مطرح میشود که در انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 کدام طیف سیاسی یا جناحی میتواند ریاست پاستور را در دست بگیرد. از یک سو، طیف فکری رئیسجمهور آینده اهمیت دارد و از سوی دیگر، اینکه چه شخصی از شانس پیروزی برخوردار است مهم به نظر میرسد. با نظر به این اوصاف، «انتخاب» در مسیر ارائه چشمانداز انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 تحلیل ناظران سیاسی را جویا شده است. در همین راستا، در پنجمین گفتگو از مجموعه گفتگوهای «انتخاب» تحت عنوان «پاستور 1400»، دیدگاه صادق زیباکلام، کارشناس تحلیلگر مسائل سیاسی در ارتباط با تعیین وضعیت جانشین حسن روحانی در سال 1400 ارائه شده است.
اصلاحطلبان در پی واگذار کردن تمامی ارکان قدرت به جناح رقیب هستند
صادق زیباکلام در ارتباط با اینکه در انتخابات ریاست جمهوری 1400 کدام جناح سیاسی از شانس بیشتری برای پیروزی در انتخابات برخوردار است، اظهار داشت: «اکنون در میان اصلاحطلبان رویکردی در حال مطرح شدن است که بر اساس آن جریانهای اصلاحطلب میگویند در شرایطی که بود و نبود ما در مدیریت کشور، چه در قوه مجریه و چه در قوه مقننه هیچ فایده و برآیندی ندارد، چرا باید اصرار داشته باشیم که در این دو قوه حضور داشته باشیم. در نتیجه باید اجازه داد که همانند دوران ریاست جمهوری احمدینژاد تمامی قدرت در اختیار اصولگرایان و تندروها باشد که خود آنها نیز پاسخگوی وضعیت موجود باشند.»
وی افزود: «24 میلیون نفر در اردیبهشت 96 به آقای روحانی رای دادند، اما اکنون باید پرسید، «کدام سیاست مهم کشور در عرصههای سیاست داخلی، سیاست خارجی و... در پی رفتن مردم به پای صندوق تغییر کرده است؟» پاسخ این پرسش «هیچ» است. بنابراین، اکنون چه اصرای وجود دارد که اصلاحطلبان در مدیریت مملکت حضور داشته باشند، در حالیکه هیچ نقشی در سیاستگذاری و تصمیمگیریهای مهم کشور ندارند. در این میان، فقط اصلاح طلبان همه صورتحساب سیاستهای دیگران را باید پاسخ گو باشند.»
قوه مجریه هم همانند قوه مقننه باید در اختیار اصولگرایان قرار بگیرد
این تحلیلگر مسائل سیاسی در ادامه تصریح کرد: «همانگونه که اکنون مجلس در اختیار تندروها، جبهه پایداری و طرفداران احمدینژاد قرار گرفت، اکنون انتظار این است که یک شخص تندرو در 1400 رئیسجمهور شود. البته باید توجه داشت که این انتخاب احتمالا با مشارکت 20 تا 30 درصد مردم محقق خواهد شد اما مساله مهم این است که بعد از این رخداد، آنها ناچار خواهند بود پاسخگوی اقداماشان باشند. واقعیت امر این است که نمیشود یک جناح تمامی سیاستهای کلان را تعیین کند و متعاقب آن انگشت اتهام را به سوی حسن روحانی و اصلاحطلبان بکشند و بگویند چرا وضعیت مملکت این گونه است.»
احمدینژاد در صورت تایید صلاحیت با بالای 20 میلیون رای رئیسجمهور خواهد شد
زیباکلام در بخشی دیگر از گفتههای خود پیرامون شانس پیروزی احمدینژاد یا جریان پیرو او در انتخابات ریاست جمهوری 1400 تاکید کرد: «مساله این است که در ارتباط با احمدینژاد و آینده حضور او در انتخابات بباید برخی نهادها تصمیمگیری کنند. در صورت تایید صلاحت او از سوی شورای نگهبان، احمدینژاد با بالای 20 رای رئیسجمهور آینده خواهند شد.»
مجید متقیفر سخنگوی جبهه پایداری گفت: اصلاحات الان ظرفیت اجتماعی خود را کاملا از دست داده و به فکر یک فضای تنفس است تا بتواند حیات سیاسی خود را در یابد، زیرا به شدت احساس خطر کرده و حتی ممکن است به کمای سیاسی بروند
حاکمیت طرفدار اصولگرایان همه قدرت را بگیرند و همه مسولیت مشکلات مردم را
نمیشه بنام اصلاحات به کام اعتدال و اصولگرایان
یارانه خرجی بود که روی دست دولت بعدی گذاشت و با این تحریم نفت با عث تورم و گرانی و گدا پروری شد . عقلش نرسید با آن یک کار و باری برای بیکاران راه بیاندازد تا خودشان درآمد پایدار داشته باشند
البته شاید خودش هم کاره ای نبود یک عروسک خیمه شب بازی بود و تا رفت قد علم کند....
البته با اجازه ازسایت انتخاب و دلار 20 تومنی!
امثال شما ها مملکت رو به این روز انداختید؟
شما که کشور به عقب برگردانید و بعد به ریش ملت می خندید
شرکت ۲۰ در صد از ۵۰ ملیون دارای حق رای میشود حدود ده ملیون نفر که اگر همه هم به احمدی نژاد رای بدهند میشود همان ده ملیون نفر .
اما نتیجه نهایی به شرح زیر است.
سردار محسن رضایی با ۶۰ درصد آرا ( حدود شش ملیون ) نفر اول .
سردار عزت الله ضرغامی با ۲۰ درصد آرا نفر دوم .
سردار علیرضا زاکانی با ۱۵ درصد آرا سوم
سردار .....با ۵ آرا درصد نفر چهارم
اگر یک میلیارد دلار را ضرب در سه هزار تومان نرخ قبل از سال 92) بکنیم می شود 5 تریلیون تومان... می دانید چقدر پول است؟ حالا حسب کنید 700 میلیارد دلار چقدر می شود؟ می توان با این پول چند بار کشور را از نو ساخت....
اما عملکرد دولتهای نهم و دهم نشان میدهد قیمت مسکن از میانگین هر متر مربع ۶۵۰ هزار تومان در سال ۱۳۸۴ به ۳ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان در سال ۱۳۹۲ رسید؛ یعنی بالغ بر ۵۰۰ درصد افزایش یافت. قیمت زمین نیز رشد روزافزون را تجربه کرد. از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲ قیمت زمین از متری ۶۴۰ هزار تومان به متری ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در شهر تهران افزایش یافت که ۷۰۰ درصد رشد را نشان میدهد.
با این کارنامه مشعشع مردم ببینید به کجا رسیدند که احمدی نژاد را ترجیح می دهند. این از موفقیت او نیست از عمق گرفتاری و مشکل مردم است...
هر وقت یکدست میشوند باز انشعاب میکنند و خودشان با خودشان مقابله میکنند!
مهم اینستکه ظاهرا هیچکدام کاره ای نیستند که ازشون مسئولیت بخواهید.