پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
پس از انتشار خاطرات روزانه آیت الله هاشمی رفسنجانی، «انتخاب» قصد دارد این بار بخش های گزیده ای از خاطرات دیگر شخصیت های مهم و تاثیرگذار کشور را روزانه، مرور و منتشر کند
به گزارش انتخاب، در خاطرات اسدالله علم در روز سهشنبه ۵ دی ۱۳۵۱ آمده است:
صبح شرفیاب شدم. آخرین فرم تلگراف تبریک نیکسون را عرض کردم که پسندیدند. در این دو روزه چند بار عوض شد، بالاخره پسندیدند. فرمودند: «راستی این تلگراف که به مناسبت پنجاهمین سال تاسیس کشورهای اتحاد جماهیر شوروی کرده بودم، خیلی خشک بود.» عرض کردم: «من که به عرض مبارک رساندم.» فرمودند: «به هر صورت باید بهتر فکر میکردی، حالا فکر میکنم خوب نبود.» من بیچاره!
عرض کردم: «بیبیسی امروز [تفسیر] مفصلی راجع به تغییرات در دنیا که به صورت [واقعیت] هستند میداد و میگفت، چنانکه افزایش جمعیت هند و جمعیت چین جزء [واقعیتها] هستند و دنیا باید بداند که روزی مزاحم بزرگی خواهند بود و باید این جمعیت را سیر کرد و نگاهداشت، همچنین قدرت بعضی کشورها هم جزء [واقعیتها] هستند که دنیا باید آن را هم در نظر بگیرد. یکی از این کشورها ایران با قدرت نظامی و اقتصادی خویش است که در خاورمیانه دارد در درجه اول قرار میگیرد، با یک رشد اقتصادی حداقل ۱۰ درصد و قدرت نظامی بینظیر در خاورمیانه.» از این مطلب شاهنشاه خوششان آمد. فرمودند: «اگر روی پای خودمان بایستیم، بالاخره دنیا ناچار است این توجه را به ما بکند.» عرض کردم: «هنوز نقایص زیاد است، شاهنشاه باید برای این مسائل فکر بفرمایید.» فرمودند: «چیست؟» عرض کردم: «خرابی ادارات دولتی و عدم رضایت مردم به علت عدم شرکت در مسئولیتها از اهم خرابیهاست.» مثل اینکه شاهنشاه خوشحال نشدند با آنکه از عرض اول من خوششان آمده بود. من مثل گاو شیرده هستم که اول یک ظرف شیر میدهم، بعد لگد میزنم، میاندازم! ولی وظیفه خدمتگزاری و صمیمت من است.
فرمودند: «کار لاروبی پشت سدها را تعقیب میکنی؟» عرض کردم: «بلی.»
امشب ترومن مرد. ترومن رئیسجمهور اسبق آمریکا بود. از ۱۹۴۵ بعد از مرگ روزولت، ترومن که معاون رئیسجمهور بود، رئیسجمهور شد و تا سال ۱۹۵۲ یعنی هفت سال رئیسجمهور بود. البته خودش هم یک دوره انتخاب شد و به طرز عجیبی رقیب خود یعنی دیوئی را که همه خیال میکردند رئیسجمهور خواهد شد، شکست داد. یکی از قویترین رئیسجمهورهای آمریکا بود.