arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۸۶۸۹۵
تاریخ انتشار: ۲۸ : ۰۰ - ۱۶ دی ۱۳۹۶
جلسه شورای امنیت در مورد ایران بدون نتیجه پایان یافت؛

نیکی هیلی: مانند سال 88، ساکت نخواهیم ماند / روسیه: طبق منطق امریکا، باید بعد از ماجرای جنبش وال‌استریت، درخواست برگزاری نشست شورای امنیت را می‌دادیم / فرانسه: مسائل داخلی ایران در حیطه اختیارات شورای امنیت نیست / هلند: اوضاع در ایران اکنون آرام شده / چین: شورای امنیت نباید درباره مسائل داخلی کشورها بحث کند / فرانسه، انگلیس، هلند و سوئد ایران را محکوم نکردند / ظریف: این جلسه شورا، اشتباه احمقانه دیگری برای دولت ترامپ بود

نماینده روسیه خطاب به نیکی هیلی گفت: شما به جای اینکه انرژی شورای امنیت را صرف مسائل افغانستان، سوریه ولیبی کنید، آن را برای مسائل داخلی کشورها صرف می‌کنید.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

جزئیات جلسه شورای امنیت در مورد ایران / نیکی هیلی: ما مانند 2009، ساکت نخواهیم ماند / نماینده هلند:  اوضاع در ایران اکنون آرام شده

جلسه شورای امنیت در مورد ایران به درخواست امریکا تشکیل شد.

به گزارش انتخاب، نمایندگان چهار کشور فرانسه، انگلیس، هلند و سوئد در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره ایران، از حمایت معترضان و محکوم کردن ایران خودداری کردند.

نیکی هیلی نماینده امریکا در سازمان ملل در جلسه شورای امنیت مدعی شد: دولت آمریکا در کنار تظاهرات‌کنندگان ایران است. ما ساکت نخواهیم بود. مردم ایران حقیقت را می‌دانند، ما هم حقیقت را می‌دانیم. 

وی افزود: در سال 2009، دنیا در حمایت از تظاهرات‌کنندگان ایران منفعل عمل کرد، این بار ساکت نخواهیم ماند. 

نماینده فرانسه در سازمان ملل گفت: برجام یکی از محورهای ثبات در منطقه خاورمیانه است.

وی افزود: ما بایستی کاملاً به تعهداتمان در توافق هسته‌ای برجام پایبند بمانیم.

نماینده فرانسه ادامه داد: نماینده فرانسه تاکید کرد هر تغییری در ایران باید از طرف خود مردم ایران و از داخل ایران رخ بدهد.

نماینده فرانسه در سازمان ملل در نشست شورای امنیت برای بررسی وضعیت ایران، مواضعی متفاوت از همتای آمریکایی خود اتخاذ کرد و گفت که مسائل داخلی کنونی در ایران در حیطه اختیارات شورای امنیت سازمان ملل نیست.

وی همچنین تاکید کرد که این وضعیت تهدیدی برای امنیت بین‌الملل به شمار نمی‌آید.
نماینده فرانسه در آستانه برگزاری این نشست، با بیان این‌که خواستار احترام به آزادی بیان هستیم، تاکید کرد که پاریس مخالف بهره‌برداری از این بحران از خارج ‏است چراکه باعث متشنج شدن فضا خواهد شد.

نماینده انگلیس در ادامه ادعا کرد:نگرانی‌های حقوق بشری انگلیس درباره ایران، از حوادث و اعتراضات اخیر فراتر می‌روند.

وی افزود:  از ایران می‌خواهیم به گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد اجازه دسترسی به این کشور برای ارزیابی وضعیت حقوق بشر را بدهد.

نماینده انگلیس اضافه کرد: نیاز به گفت‌وگوهایی واقعی برای بررسی مطالبات تظاهرات‌کنندگان در ایران وجود دارد.

نماینده کویت در سازمان ملل اظهار داشت: جامعه بین‌المللی در پرداختن به مسائل ایران بایستی از پیامدهای فاجعه‌بار بهار عربی و سوریه درس بگیرد.

 نماینده پرو نیز گفت: ما انتظار داریم که ایران طبق منشور سازمان ملل، حق اعتراض مسالمت آمیز را محترم بشمارد. از نظر ما برجام نیز از اهمیت بسزایی در صلح و امنیت جهان برخوردار است و به همین دلیل امیدواریم این توافق به قوت خود باقی بماند.

 نماینده سوئد ابراز داشت: استکهلم به دقت تحولات ایران را طی روزهای اخیر دنبال کرده است.. از نظر ما باید صدای معترضان آرام شنیده شود. سوئد در عین حال بر ضرورت تداوم گفتگوها با ایران و حفظ توافق هسته‌ای تاکید می‌کند.

نماینده سوئد افزود: شورای امنیت باید به طور شفاف به ایران هشدار دهد.

نماینده هلند گفت: به نظر می‌رسد که اوضاع در ایران اکنون آرام شده است. امیدوارم که ثبات بیشتری حاکم شود.

 نماینده بولیوی در نشست شورای امنیت سازمان ملل تاکید کرد که موضوع اعتراضات ایران ارتباطی به شورای امنیت ندارد.

نماینده ساحل عاج نیز اظهار داشت: از اخرین اطلاعات درباره بازگشت حالت طبیعی در ایران استقبال می کنیم.. از گفتگو درباره حالت های اضطراری حمایت می کنیم

وی افزود: از حل مشکلات میان معترضین و دولت در ایران حمایت می کنیم و از اصلاحات اقتصادی در ایران باهدف بهبود وضعیت اقتصادی حمایت می کنیم.

نماینده لهستان همزمان به نقش مهم ایران در تحولات خاورمیانه اشاره کرد و خواستار ورود سازنده تهران در جهت ثبات و صلح در این منطقه شد.

نماینده گینه در شورای امنیت هم چون سایر سفرای حاضر ایران را دعوت به رعایت قوانین جهانی حقوق بشر در برخورد با معترضان کرد.

نماینده اتیوپی در شورای امنیت با موضعی متفاوت سخنان خود را آغاز کرد و همزمان با اشاره به اتفاقات ایران جایگاه شورای امنیت برای بررسی این موضع را مورد سوال قرار داد.

سفیر چین در این جلسه شورای امنیت پس از اتیوپی سخن گفت و در ابتدا اشاره کرد به مساله تروریسم در خاورمیانه و بر اهمیت مبارزه با این پدیده تاکید کرد. نماینده چین به مساله فلسطین به عنوان اصلی ترین بحران خاورمیانه اشاره کرد و گفت شورای امنیت باید به مساله فلسطین و راه حل مبتنی بر تشکیل دو کشور مستقل تمرکز کند. سفیر چین همچنین به مساله سوریه هم اشاره کرد و سپس با اشاره به موضوع ایران گفت شورای امنیت نباید وارد مسایل داخلی ایران شود و ورود شورای امنیت به این حوزه مناسب نیست.

پس از چین، نماینده روسیه هم در موضع‌گیری مشابه به آمریکا انتقاد کرد و با اشاره به آیین‌نامه‌های شورای امنیت بررسی "مشکلات داخلی" ایران را ورای صلاحیت شورای امنیت دانست.

نماینده روسیه با اشاره به اعتراضات داخلی آمریکا نظیر "جنبش اعتراضی اشغال وال استریت" گفت آن هم مسایل داخلی آمریکا بود و جای رسیدگی به آن در شورای امنیت نبود.

نماینده چین گفت: بایستی به تمامیت ارضی و حق حاکمیت کشورها احترام گذاشت. شورای امنیت نباید درباره مسائل داخلی کشورها بحث کند.

نماینده روسیه اظهار داشت: برای همه مشخص است برنامه‌ای که امروز در دستور کار شورای امنیت قرار گرفته، ارتباطی با صلاحیت‌های این شورا ندارد. آمریکا نباید این شورا را تضعیف کند.

نماینده روسیه خطاب به نیکی هیلی گفت: شما به جای اینکه انرژی شورای امنیت را صرف مسائل افغانستان، سوریه ولیبی کنید، آن را برای مسائل داخلی کشورها صرف می‌کنید.

وی افزود: چرا آمریکا امروز که اوضاع داخلی ایران عادی شده بایستی این جلسه را برگزار کند؟

نماینده روسیه اضافه کرد: البته ما باید از آمریکا تشکر هم بکنیم چون پیام‌هایی که این کشور برای ایرانی‌ها ارسال کرد باعث همبستگی مردم این کشور شد و آنها حول محور احساسات ضد آمریکایی متحد شدند

 نماینده قزاقستان گفت:  نباید در امور داخلی کشورها دخالت کرد و حوادث ایران ربطی به تهدید صلح و امنیت جهانی ندارد

وی افزود: می دانیم که سطح خشونت در حوادث ایران کاهش یافت و امیدواریم این روند ادامه یابد.

نماینده ایران در سازمان ملل در انتقاد از موضع واشنگتن گفت: اقدام امریکا، سوء استفاده یک عضو دائم شورا از اختیاراتش و نیز سوء استفاده از خود شورا است.

وی افزود: دستان عناصری خارج از ایران در حوادث اخیر آشکار بود: تحریک به آشوب شامل مواردی مانند ترغیب مردم به استفاده از کوکتل مولوتوف، تصرف انبار مهمات و قیام مسلحانه شد.

خوشرو اضافه کرد: بحث درباره مسئله‌ای که ماهیت کاملاً داخلی دارد و در همان حال امتناع از انجام هر گونه اقدام در مسائل واقعی مانند اشغال ادامه‌دار اراضی فلسطین و بمباران کور یمن در سه سال گذشته که به کشته شدن هزاران نفر از مردم این کشور منجر شده، مایه بی‌اعتباری برای شورای امنیت است. 

وی ادامه داد: بسیار طنزآمیز به نظر می رسد که کشوری که رییس دولت آن حامی تخریب گران در ایران شده است از نماینده خود در سازمان ملل خواسته این موضوع را به سازمان ملل بیاورد، کسی که خودش نیز تاریخچه ای از سخنان جاهلانه و خصمانه علیه کشور من دارد این موضوع را برای بحث به شورای امنیت بیاورد.

خوشرو خاطرنشان کرد: اگر قرار به برگزاری جلسه بود این ایران بود که باید تقاضای برگزاری یک بحث و بررسی می کرد که چگونه و چرا به عناصر خارجی در حالی که از مصونیت برخوردارند اجازه تحریک و حمایت از ناآرامیها و خشونت در دولت دارای حاکمیتی داده می شود که از بنیانگذاران سازمان ملل متحد بوده است.

نشست شورای امنیت درباره ایران بدون هیچ نتیجه خاصی پایان یافت.

توییت ظریف در واکنش به جلسه شورای امنیت

ظریف طی توییتی نوشت: شورای امنیت سازمان ملل متحد با تلاش عیان برای ربودن دستور کار این شورا مخالفت کرد. اکثر اعضا بر ضرورت اجرای کامل برجام و ممانعت از دخالت در امور داخلی کشورهای دیگر تأکید کردند. یک اشتباه احمقانه دیگر در زمینه سیاست خارجی برای دولت ترامپ.

نظرات بینندگان