arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۶۲۷۵۹
تاریخ انتشار: ۳۲ : ۱۳ - ۰۷ شهريور ۱۳۹۶

توصیه علی مطهری به بانک مرکزی؛ جلوی تخلفات را بگیرید

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در تذکری از هیات رئیسه درخواست کرد تا نسبت به ارائه گزارش کمیسیون اقتصادی مربوط به موسسه کاسپین که باید به دستگاه قضا جهت رسیدگی ارسال می‌شد، گزارش دهد.

به گزارش انتخاب، محمدرضا پورابراهیمی در تذکری اظهار داشت: گزارش کمیسیون اقتصادی درباره‌ موسسه کاسپین با توجه به اعمال ماده ۲۳۶ آیین نامه تصویب شده، اما هنوز اطلاعی نداریم که آیا به دستگاه قضایی فرستاده شده تا خارج از تشریفات به آن رسیدگی شود.

وی افزود: انتظار داریم هیات رئیسه گزارشی را در این زمینه ارائه دهد، تا هم نمایندگان زمان بندی این موضوعات را بدانند و هم مردم تکلیفشان روشن باشد.

نماینده مردم کرمان در مجلس در تذکری در ارتباط با وضعیت بازنشستگان صنعت فولاد نیز اظهار داشت:‌ در این زمینه به رئیس جمهور هم تذکر داده‌ایم متاسفانه وضعیت حقوق این بازنشستگان بین سازمان برنامه و بودجه و وزارت رفاه پاسکاری می‌شود در حال حاضر ۸۵ هزار نفر از این افراد که در سخت‌ترین شرایط کار کرده‌اند وضعیت حقوقشان روشن نیست. از هیات رئیسه می‌خواهیم که این موضوع را پیگیری کرده و گزارش مربوطه را اعلام کنند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین بیان کرد:‌ متاسفانه وزارت راه هیچ کدام از تعهدات خود را در مورد مسکن مهر یا مسکن اجتماعی، عملیاتی نکرده است و در حال حاضر بدون هماهنگی به کرمان رفته‌اند و ما روحمان هم خبر نداشته است.

علی مطهری نایب رئیس مجلس که اداره جلسه را بر عهده داشت، در پاسخ به این تذکر گفت: گزارش کمیسیون اقتصادی درباره‌ی موسسه کاسپین و اعمال ماده ۲۳۶ روز گذشته ارسال شده است و مسئول مربوطه هم امیرآبادی عضو هیات رئیسه مجلس است. لذا رونوشت را هم برای کمیسیون اقتصادی فرستادند شاید به دستتان نرسیده است.

وی در مورد وضعیت بازنشستگان فولاد هم گفت: هیات رئیسه حداکثر می‌تواند این موارد را مکتوب به اطلاع مسئول مربوطه برساند. اگر هم نیازی باشد در جلسه علنی یا غیر علنی مسئولان می‌توانند توضیح دهند. البته این موضوع را در هیات رئیسه هم مطرح خواهیم کرد.

مطهری همچنین گفت: در مورد وضعیت مسکن مهر نیز تاکید می‌کنیم که وزارت راه و شهرسازی پیگیری کرده تا به زودی به نقطه انتها برسد.

مطهری: بانک مرکزی جلوی تخلفات بانک‌ها را بگیرد

علی مطهری در جلسه علنی صبح امروز مجلس در واکنش به تذکر نماینده سیرجان درباره سود تسهیلات و سود سپرده، گفت: با توجه به اینکه سود تسهیلات کاهش یافته باید این موضوع کنترل شود که سود سپرده‌ها هم کاهش یابد.

وی افزود: به هر حال وظیفه بانک مرکزی این است که نظارت کند تا بانک‌ها تخلفی انجام ندهند. متاسفانه این تخلف اتفاق می‌افتد و عملا سود بانکی بالای 18 درصد است لذا ما باید از بانک مرکزی در این زمینه توضیح بخواهیم که گزارشی ارائه کنند.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی همچنین درباره الزام دولت به ایجاد یک میلیون شغل سالانه نیز گفت: ارائه گزارش دولت و وزرا در این زمینه لازم و مفید است. ما این پیشنهاد را در هیات رییسه مطرح خواهیم کرد و اگر لازم باشد از وزیر تعاون دعوت می‌کنیم که گزارشی ارائه کند. مجلس هم باید هر چند ماه یک بار موضوع را رصد کند که ببینیم چقدر شغل ایجاد شده است.

شهباز حسن‌پور در تذکری با اشاره به تکلیف برنامه ششم دولت برای ایجاد سالانه یک میلیون شغل، ‌اظهار کرد: دولت گزارشی در این زمینه ارائه نداده که آیا در این زمینه اقدامی صورت گرفته یا خیر؟

وی همچنین درباره سود بانکی هم گفت که عملا سود بانکی به 24 درصد رسیده و این خلاف قانون است.

دریافت وام از کشورهای خارجی باید با تصویب مجلس باشد

حجت‌الاسلام و المسلمین علیرضا سلیمی در اخطاری با استناد به اصل ۸۰ قانون اساسی گفت: دریافت وام یا کمک‌های بلاعوض باید با تصویب مجلس باشد این روزها گزارش‌هایی شنیدیم مبنی بر این که وام‌هایی از بعضی کشورها مانند کره جنوبی گرفته می‌شود که این مساله با تصویب مجلس نبوده و مغایر اصل ۸۰ قانون اساسی است.

نماینده مردم محلات در مجلس با اشاره به گزارش کمیسیون امنیت ملی در مورد روند اجرای برجام به بندهایی از این گزارش اشاره کرد و گفت: باید در مورد نقض تعهداتی که انجام شده گزارش‌های دقیق‌تری ارائه شود.

بر اساس این گزارش علی مطهری که اداره‌ی جلسه علنی را بر عهده داشت، در پاسخ به تذکر این نماینده مجلس گفت: در مورد گرفتن وام از کره جنوبی صورت مساله برای ما روشن نیست که آیا دولت این وام را گرفته و یا اینکه شرکتی از یک شرکت کره جنوبی وام گرفته و یا دولت کره جنوبی آن را داده لذا باید بررسی شود که این مساله مصداق اصل ۱۸۰ قانون اساسی است یا خیر؟

نایب رئیس مجلس همچنین بیان کرد:‌ در مورد گزارش مربوط به روند اجرای برجام نیز شورای نظارتی ایجاد شده که همه مسئولان بلند پایه در آن حضور داشته و موضوع را رصد می‌کنند و هر جا نیاز باشد عکس‌العمل نشان می‌دهد، این ها کار خودشان را انجام می‌دهند و ما به شورا اعتماد داریم.
منبع: ایسنا
نظرات بینندگان