پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : عصاره جگر محلولی تهیه شده از جگر حیوانی و حاوی مقدار بسیار بالایی ویتامین به خصوص ویتامین B12 است. ویتامین B12 به حفظ سلامت سلولهای خون و عصب کمک میکند. همچنین عصاره جگر منبع غنی از آهن و اسیدفولیک است.
به گزارش سایت «هلث لاین»، امروزه به دلیل برخی از نگرانیها در مورد بیخطر بودن عصاره جگر حیوانی، این ماده خوراکی خیلی مورد استفاده ندارد. سایت تخصصی وبامدی دراینباره منتشر کرده است که اطلاعات کافی در مورد ایمن و سالم بودن مصرف عصاره جگر وجود ندارد.
از آنجا که عصاره جگر از حیوانات بدست میآید لذا نگرانی در مورد احتمال آلوده بودن آن به میکروبهای بدن حیوانات بیماری که از جگر آنها استفاده شده، وجود دارد. اما با این حال تاکنون گزارشی از بیماریهای انسانی که از مصرف کبد آلوده حیوانی ناشی شود منتشر نشده است.
با وجود این پزشکان احتیاط های زیر را در مورد مصرف عصاره جگر توصیه میکنند:
- دوران بارداری و شیردهی: اطلاعات کافی و قابل اعتمادی در مورد سلامت مصرف عصاره جگر در این دوران وجود ندارد و به همین دلیل توصیه میشود از مصرف این ماده خوراکی در این دو دوره خودداری شود.
- وجود مقدار بالایی آهن در بدن: عصاره جگر حاوی آهن است و ممکن است در پی افزایش حجم آن در بدن، اختلالهای سوخت و ساز آهن وخیم تر شود. در صورتی که به یکی از این اختلالها مبتلا هستید مصرف عصاره جگر توصیه نمیشود.
- رعایت دوز مصرفی عصاره جگر: مصرف دوز مناسب این ماده به عوامل مختلف مثل سن و وضعیت جسمی بستگی دارد. بنابراین در مقدار مصرف آن احتیاط کنید و بهترین توصیه، دنبال کردن دستورالعمل دقیق روی محصولات و مشورت با پزشک یا متخصص داروساز قبل از مصرف است.
عصاره جگر با چه اهداف درمانی مورد استفاده بوده است؟
- برای ارتقای سطح انرژی: کم خونی باعث میشود فرد احساس خستگی داشته باشد به همین دلیل یکی از دلایل رایج برای مصرف عصاره جگر درمان کم خونی یا سندرم خستگی مزمن است. روش درمانی سنتی از طریق تزریق عصاره جگر از گاو به انسان انجام میشد به این امید که تولید گلبولهای قرمز خون افزایش یابد. هرچند مطالعات نشان میدهد عصاره جگر نسبت به روشهای مشابه کارآیی بیشتری ندارد و به همین دلیل پزشکان مصرف آن را برای رفع این مشکل توصیه نمیکنند.
- مقابله با سرطان: روشهای مختلفی برای درمان بیماری سرطان مورد بررسی قرار گرفته است که یکی از قدیمیترین روشهای درمانی استفاده از عصاره جگر بوده است.
- مقابله با بیماریها: اگرچه تاثیر عصاره جگر در مقابله با سرطان تایید نشده اما مطالعه انجام شده روی موشها نشان میدهد این ماده خواص ضدویروسی دارد و این ویژگی در مقابله با انواع خاصی از ویروسهای آنفلوآنزا کمک کننده است.
- درمان هپاتیت C: متخصصان به دنبال بررسی تاثیر عصاره جگر بر درمان هپاتیت مزمن C دریافتهاند که این عصاره میتواند تا حدودی در این زمینه تاثیرگذار باشد اما تغییر چشمگیری ایجاد نمیکند.
منبع: کمونه