نایب رییس مجلس شورای اسلامی ابراز امیدواری کرد که موضوع پیام دی ظرف چند روز آینده حل شود.
محمدرضا باهنر در مراسم گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات اظهار کرد: بسته شدن پرونده پیام دی اولین آزمون ١+ ٥ است و نشان می دهد که آیا آنها روی تعهدشان می ایستند یا نه چرا که اگر پیام دی به هر صورت باقی بماند برجام بی برجام!
وی افزود: البته غربی ها پیام را گرفته اند و کشورهای موثر می گویند این داستان حل می شود و انشالله ظرف چند روز آینده این خبر را خواهیم داشت.
نائب رئیس مجلس ادامه داد: البته آن چه باید مورد توجه قرار گیرد این است که تحریمها 30 تا 40 درصد مشکل را حل میکند و 60 تا 70 درصد باقی مانده نیازمند تدبیر و خرد است و باید با شجاعت در این زمینه اقدام کرد.
باهنر در بخش دیگری از سخنرانی خود در مراسم بزرگداشت روز دانشجو 16 آذر را طلیعه استکبارستیزی ملت ایران عنوان و خاطر نشان کرد: 62 سال از آن حادثه تاریخی می گذرد اما هنوز ملت ایران به این روحیه و این مطالبه وفادار ماندهاند. دانشجویان از سال 32 به بعد هر زمان توانستند فریادی بزنند و قدمی بردارند روحیه استکبارستیزی خود را حس کرده و اعتلاء بخشیدند.
باهنر با اشاره به نقش دانشجویان در دوران انقلاب دفاع مقدس و پس از آن در زمان سازندگی اظهار کرد: هنوز دو سال از پیروزی انقلاب نگذشته بود که جنگ تمام عیاری بر انقلاب، نظام و مردم ما تحمیل شد. دانشجو و دانشگاه هم در این دوران خوش درخشیدند و شاید اقرار نباشد اگر بگویم در طول دوران دفاع مقدس غیر از این که جوانان با پوست و گوشت و استخوانشان مقال تجهیزات پیشرفته دشمن ایستاده بودند هر روز یک نوآوری جدید برای دفاع از کشور داشتند. از جمله در صنعت، عمران، تجهیزات، تعمیرات، نگهداری و بازمهندسی تجهیزاتی که از زمان طاغوت مانده بود هر روز یک نوآوری جدید رقم میخورد.
باهنر با بیان اینکه در طول هشت سال دفاع مقدس حتی یک وجب از خاک کشورمان جدا نشد، تصریح کرد: در تمام آن دوران دانشگاه و دانشجو در صدر حرکتهای دفاعی میدرخشیدند. بسیاری از شهدای بزرگواری که خیابانها و اتوبانها و کوچهها به نام آنها مزین شده دانشجو بودند، مشق و قلم را زمین گذاشتند و برای دفاع از کشور رفتند.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در فناوریهای نوین از نانو تا بایو، هوافضا، هستهای و سلول های بنیادین به مرزهای دانش رسیدند، تاکید کردند: اتفاقا اینها جزء مواردی است که بیشترین تحریم را بر ما روا داشتند و در داستان هستهای کسی به ما کمک نکرد. در تجهیزات نظامی هیچ کس به ما یاری نرساند و این در حالی است که ما از ابتدای انقلاب در تحریم بودیم به ویژه در بخش هایی که به مرزهای دانش دست پیدا کردیم.
وی با اشاره به رشد بی سابقه ایران در شاخص های کلان کشور از جمله شاخص توسعه انسانی گفت: ما در نانو رتبه 60 داشتیم اما حالا به رتبه 6 رسیده ایم یا در بخش شاخص بهداشت در آسیا هیجدهم و نوزدهم بودیم اما الان جزء سه کشور اول به حساب میآییم حتی موضوع مردم سالاری دینی هم مقولهای نو در سالهای پایانی قرن بیست و آغاز قرن بیست و یک به حساب می آمد که به بیداری اسلامی منجر شد.
باهنر با اشاره به راهپیمایی اربعین امسال نیز گفت: ما از امنیت اربعین امسال خیلی نگران بودیم؛ به هر حال کشورهای اطراف ما مثل سوریه، لبنان، یمن و عراق و ترکیه شرایط خاصی دارند و اخیرا دامنه ناامنیها به پاریس و کشورهای دیگر هم کشیده شده است. این پدیده های تکفیری که دست ساخته استکبار هستند یک ترقه در کردن در ایران را دهها برابر ترقه هایی که در جاهای دیگر در میکنند ارزشمند میدانند و خیلی تلاش میکنند که ناامنی به وجود بیاورند. آن هم در کشوری با مرزهای طولانی، مساحت زیاد و قومیت های مختلف.
نائب رئیس مجلس خاطر نشان کرد: بحمد الله امنیتی که در این منطقه شدیدا ناامن به وجود آمد کم نظیر بود. شاید ظرف شش ماه گذشته 100 مورد وجود داشته است از کسانی که حرکتی کرده، حمله کردهاند و خودشان با جلیقههای انتحاری، دینامیت و بمب های چند ده کیلوییشان کشف و خنثی شده است که اینها حاصل تلاش سربازان گمنام و البته از فضل خدا است.
این نماینده مجلس در ادامه با اشاره به وضعیت نامساعد ایران در شاخص های کلان اقتصادی اظهار کرد: وجود 4 ، 5 میلیون فارغ التحصیل بیکار در کشور برای ما موجب شرمندگی است یا اینکه رشد اقتصادی ما در طول 36 سال گذشته سه درصد بوده اصلا عدد خوبی نیست. گرچه ما شرایط جنگ، محاصره و تحریم را تجربه کردیم و فقط در دفاع مقدس قرار بوده هزار میلیارد دلار از متجاوز خسارت بگیریم اما شرایط تغییر کرده است و با وجود همه اینها رشد سه درصدی رشد قابل افتخاری نیست و جای شرمندگی هم دارد.
وی با اشاره به آسیب های ناشی از نرخ تورم 20 درصد تصریح کرد: ما باید اقتصاد را از نفت بی نیاز کنیم. متاسفانه ما در مصرف انرژی اول هستیم و زمانی که 100 میلیارد دلار نفت فروختیم 200 میلیارد دلار مصرف کردیم یا امسال که 30 میلیارد دلار صادرات داشتیم، 60 تا 70 میلیارد دلار مصرف کرده ایم که این خاص دولت هم نیست بلکه در اقتصاد خانوار هم همین وضعیت را داریم.
وی با اشاره به تصویب قانون بهبود فضای کسب و کار در سال 86 نیز گفت: این قانون، قانون بسیار پیشرفته ای بود تا جایی که بخش خصوصی به ما می گفت چطور جرات کردید این قانون را مصوب کنید؟ البته دولت قبل این قانون را قبول نداشت و اجرا نکرد اما دولت یازدهم در اولین مصوبات خود عملیاتی کردن این قانون را مصوب کرد و آیین نامه ای را به تصویب رساند و حرکت هایی هم شد و رتبه ما در کسب و کار به 110 رسید. این در حالی است که در منطقه کشورهایی هستند که رتبه تک رقمی در کسب و کار دارند.
وی در پایان قشر دانشگاهی را از اقشار پیشرو و خط شکن در سازندگی و حرکت به سمت مرزهای دانش اقتصادی کردن علوم عنوان و تاکید کرد: دست نیاز ما همچنان به سمت دانشگاهیان کشور دراز است و البته این نیازمند فرهنگ سازی و اراده است.