پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : داورزنی بعد از آنکه موعد تعیین تکلیف نیمکت تیم ملی را آغاز لیگ معين کرده بود و نتوانست در آن تاریخ تصمیم قطعی بگیرد، گفت که دیگر برای این کار زمان تعیین نمیکند. با این حال پس از آمد و رفت کواچ به ایران، او یک بار دیگر برای خودش و فدراسیونش فرصتی 10روزه قرار داد تا یک نام که میتوانست نام کواچ یا دیگری باشد را برای هدایت تیم ایران اعلام کند. این مهلت 10روزه تمام شد و تمام رسانهها سراغ فدراسیون رفتند تا بشنوند که لوزانو، آناستازی یا ناميشبیه اینها بهعنوان سرمربی اعلام میشود اما خبر دیگری روی سایت فدراسیون منتشر شد.
مذاکره، توافق یا تماشای تمرین؟
براساس اعلام فدراسیون، افشاردوست و خوش خبر برای ملاقات با مربیان مورد نظر، مذاکره و شاید توافق نهایی با گزینههای اصلی راهی اروپا میشوند. در خبر فدراسیون البته هدف این دو نفر از این سفر، بررسی عملکرد چند تن از مربیان صاحبنام والیبال جهان و ارائه گزارش عنوان شده. همچنین دیدار با لوزانو و آناستازی و حاضر شدن بر سر جلسات تمرین و مسابقات تیمهای این دو سرمربی و مذاکره با سیچلو و دریافت و بررسی برنامهها و روند تمرینات آنان از سایر برنامههای خوش خبر و افشاردوست خواهد بود.
شرط عجیب داورزنی!
رئيس فدراسیون والیبال هم درباره ماموریتی که به همکارانش داده توضیح میدهد. توضیحی که البته خیلی واضح به نظر نمیرسد و تا حدودی هم عجیب است. او در مورد شرایط قطع همکاری با کواچ و توافق با لوزانو یا آناستازی میگوید: «بررسیهای خود را انجام دادیم و در صورتی که گزینههای اصلی ما بتوانند، عملکرد بهتری نسبت به کواچ داشته باشند برای هدایت تیم ملی انتخاب میشوند».
شرطی که رئيس در مصاحبه با سایت فدراسیون مطرح کرده، خیلی عجیب است. دیدن تمرینات و شرایط این دو مربی در تیمهای باشگاهی شان چطور میتواند خوش خبر، افشاردوست و در نهایت داورزنی را به این نتيجه برساند که آیا آنها میتوانند یا نمیتوانند عملکرد بهتری نسبت به کواچ داشته باشند؟ بهتر یا بدتر بودن این گزینهها را اگر نشود از روی رزومه و کارنامه مربیگری شان و شناختی که در دنیای والیبال از آن وجود ندارد فهمید، تنها باید منتظر پایان کار و رقابتهای انتخابی بود تا بتوان به پاسخ این سوال رسید! داورزنی در ادامه صحبتهایش میگوید: «افشاردوست و خوشخبر را به لهستان میفرستیم تا در تمرینات و مسابقات تیمهای آناستازی و لوزانو حاضر شوند و از نزدیک با روال کار و کلاس تمرینات این مربیان آشنا شوند و در صورت نیاز صحبتهایی هم با هم داشته باشند و برنامههای آنها را بررسی کنند».
او ادامه میدهد: «سیچلو هم در آن زمان در لهستان است و قرار است افشاردوست و خوشخبر ملاقاتی با وی داشته باشند. نمایندگان فدراسیون والیبال قرار است بررسی دقیقی از وضعیت کار گزینههای اصلی فدراسیون تهیه کنند و با خود به تهران بیاورند تا بتوانیم براساس این گزارشها تصمیم گیری کنیم».
رئيس فدراسیون والیبال بار دیگر به حساسیت تصمیم در این برهه تاکید و البته شرط خود را یک بار دیگر تکرار میکند: «در این شرایط باید تلاش مضاعفی داشته باشیم تا بهترین تصمیم را بگیریم. نباید دست مان را خالی کنیم. کواچ هنوز سرمربی تیم ملی ایران است و ما تنها در صورتی اقدام به انجام تغییرات در این پست میکنیم که مطمئن شویم گزینه جدید در زمان کوتاه عید نوروز تا آغاز رقابتهای انتخابی المپیک ژاپن بهتر ازکواچ عمل خواهد کرد».
گزینههای سرمربیگری
امیر خوش خبر سرپرست تیم ملی آناستازی، لوزانو، وبر و کلاکویچ را گزینههایی معرفی کرد که فدراسیون والیبال برای سرمربیگری تیم ملی با آنها صحبت کرده و شرایطشان را بررسی ميکند.
لوزانو و وبر دو مربی مشترکی هستند که این دو مسئول به آنها اشاره کرده اند اما عده ای احتمال حضور آناستازی را بیشترميدانند و عده ای دیگر هم برناردی را. خلاصه آنکه همه جور حدسی زده ميشود وحتی احتمال حضور سیچلو هم ميرود.
آناستازی مربی پرافتخار ایتالیا
آندره آناستازی ملقب به «کوتوله» در هشتم اکتبر سال 1960 در شهر پوگیو روسکو ایتالیا به دنیا آمد و از 17 سالگی ورزش والیبال را به صورت حرفه ای در اين كشور آغاز کرد. وی در طول دوران بازیگری و مربیگری خود مقامهای بی شماری را کسب كرده است.
مدال طلای مسابقات والیبال قهرمانی اروپا در سوئد سال 1989 و مدال طلای مسابقات قهرمانی جهان در سال 1990 برزیل از جمله افتخارات آندره در دوران بازی خود در تیم ملی والیبال ایتالیاست.
آندره آناستازی سابقهای 37 ساله در ورزش والیبال به عنوان بازیکن و مربی در پرونده کاری خود دارد و از سال 1977 کار خود را به عنوان یک بازیکن شاخص و مطرح در تیم پارماي ایتالیا آغاز کرد.
آندره آناستازی در دهه 80 میلادی به عضویت تیم ملی ایتالیا در آمد و تا اواخر دهه 90 عضو تیم ملی کشورش بود و در نهایت با 141 بازی ملی با دنیای قهرمانی خداحافظی کرد. او بازیکن بسیار توانمندی بود که در جمع غولها و آسمان خراشهای آن زمان با 181 سانتیمتر قد لقب «کوتوله» را از سوی رسانههای ایتالیایی به خود اختصاص داد.
آناستازی یک قهرمانی جهان و یک قهرمانی لیگ جهانی در سال 1990، یک قهرمانی اروپا در سال 1989 و 3 قهرمانی جام اروپا در سالهای 1983، 1986 و 1991 به عنوان بازیکن دارد.
بیوگرافی آندره آناستازی سرمربی مشهور والیبال
دوران بازیگری
از سال 1977 تا 1980 باشگاه پارماي ایتالیا
از سال 1981 تا 1983 باشگاه مودناي ایتالیا
از سال 1984 تا 1987 باشگاه فاکونراي ایتالیا
از سال 1988 تا 1991 باشگاه سیسل تریویزو
سال 1992 باشگاه سوچیوي ایتالیا
سال 1993 باشگاه گیوایاي ایتالیا
دوران مربیگری آناستازی از سال 1994 آغاز شد و عنوان زیادی را هم در رده باشگاهی و هم در رده ملی با کار با تیمهای بزرگ والیبال دنیا تجربه کرد. آناستازی سابقه سرمربیگری تیمهای مطرح والیبال دنیا همچون ایتالیا (دو دوره)، اسپانیا و لهستان را در پرونده کاری خود دارد. وی در آخرین تجربه سرمربیگری خود با تیم ملی والیبال لهستان عناوینی چون نایب قهرمان جام جهانی 2011، مدال برنز لیگ جهانی 2011 و قهرمانی لیگ جهانی 2012 را به دست آورده است.
او به عنوان مربی، مدال برنز المپیک 2000، مدال طلای لیگ جهانی 1999 و 2000 با تیم ملی ایتالیا و 2012 با تیم ملی لهستان، قهرمانی اروپا در سالهای 1999 و 2003 با تیم ملی ایتالیا و 2007 با تیم ملی لهستان و مدال نقره جامجهانی 2011 با تیم ملی لهستان را در کارنامه خود دارد. او همچنین مدالهای نقره و برنز لیگ جهانی و قهرمانی اروپا را نیز در پرونده خود دارد.
دوران سرمربیگری
از سال 1994 تا 1995 پالاولو برسیاي ایتالیا
از سال 1996 تا 1999 تیم والیبال مونتی چیاری ایتالیا
از سال 2000 تا 2003 سرمربی تیم ملی والیبال ایتالیا
از سال 2004 تا 2005 سرمربی تیم والیبال پری مونتی ایتالیا
از سال 2006 تا 2007 سرمربی تیم ملی والیبال اسپانیا
از سال 2008 تا 2010 سرمربی تیم ملی والیبال ایتالیا
از سال 2011 تا 2013 سرمربی تیم ملی والیبال لهستان
منبع: روزنامه قانون