arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۸۵۶۷۴
تاریخ انتشار: ۲۳ : ۱۱ - ۱۰ آذر ۱۳۹۱
علیرغم مخالفت آمریکا و رژیم صهیونیستی:

فلسطین ،کشور ناظر غیر عضو سازمان ملل شد

اعضای شرکت کننده در نشست مجمع عمومی سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت نیویورک با 138 رای مثبت، 41 ممتنع و 9 رای منفی فشارهای پر دامنه آمریکا و رژیم صهیونیستی برای رد درخواست تشکیلات خودگردان فلسطین در کسب جایگاه ناظر غیر عضو سازمان ملل را نپذیرفتند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ایرنا: اعضای سازمان ملل با نادیده گرفتن فشارهای گسترده آمریکا و انگلیس در حمایت فراگیر و کامل از اقدامات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان بویژه کشتار هر روزه زنان و کودکان، ارتقای وضعیت فلسطین به کشور ناظر غیرعضو سازمان ملل را تایید کردند که در رسانه های خبری، شکست بزرگ کاخ سفید و تل آویو تفسیر شد.

اعضای شرکت کننده در نشست مجمع عمومی سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت نیویورک با 138 رای مثبت، 41 ممتنع و 9 رای منفی فشارهای پر دامنه آمریکا و رژیم صهیونیستی برای رد درخواست تشکیلات خودگردان فلسطین در کسب جایگاه ناظر غیر عضو سازمان ملل را نپذیرفتند.

گستردگی حمایت جامعه جهانی از فلسطینیان تنها در برابر 9 رای منفی اردوگاه آمریکا، انگلیس، کانادا، جمهوری چک، پاناما، رژیم صهیونیستی و چند کشور جزیره ای کوچک در اقیانوس آرام، نشانه برداشت افکار عمومی و سیاسی جهان از موضوع فلسطین و اشغالگری تل آویو است و تنها فشارهای آمریکا و انگلیس سبب شده، سازمان ملل نتواند به نقش الزامی خود برای رسیدن فلسطینیان به حقوق ملی و تاریخی خود عمل کند.

تصمیم مجمع عمومی سازمان ملل در حالی اتخاذ شد که رژیم صهیونیستی ناکامی بزرگ حمله چندی پیش به غزه را نیز در کارنامه خود ثبت کرد و حتی می توان گفت مقاومت غزه زمینه ساز همگرایی و همفکری بیشتر جهانیان با فلسطینیان شد، بگونه ای که فرصت هرگونه اقدام ممانعتی از چند کشور همپیمان رژیم صهیونیستی را نیز سلب کرد.

همزمان با این رای گیری، سوزان رایس نماینده آمریکا در سازمان ملل بدون اشاره به اقدامات هر روزه رژیم صهیونیستی در حمله به غزه و کشتار غیرنظامیان فلسطینی، ادامه شهرک سازی های غیرقانونی و تروریسم دولتی این رژیم، تبدیل وضعیت فلسطین از ناظر دائمی به کشور ناظر غیرعضو در سازمان ملل را برای آینده مذاکرات خاورمیانه مطلوب ندانست.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی که بارها برای جلوگیری از پذیرش درخواست فلسطین با این بهانه که هرگونه توافقی باید از مجرای مذاکرات و دوجانبه صورت گیرد، رای منفی مجمع عمومی سازمان ملل را خواستار شده بود که در برابر ˈنهˈ بزرگ جامعه جهانی قرار گرفت.

این تحول و همچنین سیر تحولات مربوط به مقاومت فلسطینی و منطقه ای در برابر رژیم صهیونیستی و موفقیت مقاومت در تحمیل شکست سیاسی و دیپلماتیک به این رژیم و آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل، می تواند یکی از مهمترین وقایع در روند پیش رو برای تشکیل کشور مستقل فلسطین بدون وجود یک رژیم اشغالگر باشد که بی تاثیر از فشارهای کاخ سفید و تل آویو عملی خواهد شد.

اکنون فلسطینیان همزمان با رای مثبت جامعه جهانی، این تحول را سنگ زیر بنای تشکیل کشور خود می دانند که باید دهها سال پیش شکل می گرفت، اما برنامه ریزی صهیونیستی - آمریکایی و انگلیسی سبب شد، رژیمی جعلی شکل بگیرد.

اندکی پس از اعلام رسمی نتیجه رای گیری در مجمع عمومی سازمان ملل، خبرگزاری رویترز گزارش داد: خالد مشعل رییس دفتر سیاسی جنبش حماس گفت: شناسایی بالفعل کشور مستقل فلسطینی که محمود عباس رقیب وی موفق به کسب آن شده است را باید در کنار جنگ تازه اسراییل با غزه، یک راهبرد منحصر به فرد و شجاعانه ای دانست که می تواند به تمام فلسطینیان قدرت بدهد.

مشعل گفت: جنگ کوتاهی که جان 162 فلسطینی و پنج اسراییلی را گرفت تحت شرایط تعیین شده حماس خاتمه پذیرفت و فضای تازه بدون انزوایی برای این جنبش ایجاد کرد که می تواند به مصالحه با فتح عباس منجر شود.

این مقام حماس در مصاحبه با رویترز در دوحه ضمن مقایسه سرافکندگی در فلسطین اشغالی با شادی فلسطینیان در غزه و سراسر کرانه باختری تحت اشغال اسراییل به رهبری عباس، تاکید کرد: برای نخستین بار یک آتش بس طبق شرایط حماس و با حضور آمریکاییان برقرار شده است.

مشعل همچنین از ابتکار دیپلماتیک تشکیلات خودگردان فلسطین برای ترفیع جایگاه فلسطینیان در سازمان ملل به عنوان یک کشور ناظر غیر عضو در رای گیری مجمع عمومی سازمان ملل، به شدت حمایت کرد.

مشعل اظهار داشت: به ابوماذن (محمود عباس) گفتم، می خواهیم این حرکت بخشی از یک راهبرد ملی فلسطینیان باشد که مقاومت مسلحانه موجب برتری در غزه را به عنوان ایجاد کننده الگویی از توانایی مردم فلسطین برای مقاومت و ایستادگی در رویارویی با اشغالگر، در بر بگیرد و شکست دشمن در غزه محیط جدیدی بوجود آورد که به فلسطینیان اجازه خواهد داد یک دولت واحد تشکیل دهند.

مقام حماس گفت: خوشبین هستم. فضای تازه به ما اجازه می دهد به مصالحه برسیم و هنگامی که متحد شدیم، به اختلافات خود پایان دادیم و از یک مرجع و نظام واحد سیاسی برخوردار شدیم، قوی تر و بهتر خواهیم شد، می توانیم به دستاوردهای بیشتری برسیم و پاسخ ما به تعرض اسراییل گسترده خواهد شد.

مشعل در این مصاحبه همچنین از کمک های جمهوری اسلامی ایران به حماس تشکر و قدردانی کرد و گفت: بی تردید، ایران از دیرباز از ما حمایت کرده و این حمایت ها بسیار زیاد بود.

از سوی دیگر، همزمان با نشست رای گیری در مجمع عمومی سازمان ملل به عنوان دستاورد گام های تازه مقاومت فلسطینی، پیام رییس جمهوری ایران برای تشکیل کشور واحد فلسطینی براساس همه پرسی از مسلمانان، مسیحیان و یهودیان قرائت شد.

محمود احمدی نژاد در پیام خود به کشورهای عضو مجمع عمومی سازمان ملل تاکید کرد: برای حل موضوع فلسطین، بهترین راه برگزاری انتخابات آزاد با مشارکت همه فلسطینیان اعم از مسلمانان، مسیحیان و یهودیان می باشد.

در پیام احمدی نژاد خطاب به نشست مجمع عمومی سازمان ملل که توسط محمد خزاعی نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در این سازمان خوانده شد، آمده است: بحران منطقه که چندین دهه از عمر آن می گذرد از پیامدهای ناخوشایند اشغال فلسطین است. سیاست های توسعه طلبانه، جنگ افروزانه و غیر انسانی رژیم جعلی و اشغالگر صهیونیستی موجب استمرار بی ثباتی و آشوب در منطقه شده است.

ˈتحمیل پنج جنگ به ملت های منطقه و کشتن و زندانی کردن دهها هزار نفر و آواره نمودن میلیونها نفر و تجاوز وحشیانه اخیر به غزه، نشانه ای روشن از ماموریت و ماهیت صهیونیست های بی فرهنگ است. عجز جامعه بین الملل در حل موضوع فلسطین به سبب سیاست های تبعیض آلود و یکجانبه برخی اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز موجب ادامه بحران و به خطر افتادن صلح و امنیت بین الملل شده استˈ.

ˈملت بزرگ ایران ضمن اعلام همبستگی کامل خود با مردم ستمدیده و مظلوم فلسطین، کماکان بر حمایت های معنوی خود از آنان تاکید می نماید و معتقد است که بدون توجه به خواسته های مشروع مردم فلسطین از جمله حق اعمال حاکمیت ملی و به علاوه از بین رفتن هرگونه شرارت و اشغالگری و بازگشت به عدالت و احترام، امکان یافتن راه حلی عادلانه برای این موضوع وجود نداردˈ.

رییس جمهوری ایران افزوده است: روشن است برای حل موضوع فلسطین، بهترین راه برگزاری انتخابات آزاد با مشارکت همه فلسطینیان اعم از مسلمانان، مسیحیان و یهودیان می باشد. بدیهی است جامعه بین الملل بویژه سازمان ملل باید نقش اساسی، موثر و قانونی خود را در حل مساله اشغال فلسطین و پایان دادن به بحران ایفا نمایند. بی تردید دوره صهیونیسم و اشغالگری پایان یافته و آینده از آن ملت بزرگ فلسطین و دیگر ملت های آزاد و متعلق به عدالت و عشق و آزادی است.

تایید خواسته فلسطینیان در مجمع عمومی سازمان ملل با 138 رای مثبت و فقط 9 رای پشتیبانی از رژیم صهیونیستی، موفقیتی دیگر برای محور مقاومت در برابر این رژیم است که در عرصه رسمی و بین المللی به دست آمد و با ادامه این مسیر نیز نقشه سیاسی و جغرافیایی منطقه به نفع فلسطینیان تغییر خواهد کرد.
نظرات بینندگان