پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : 
این هفته در جهان خودرو: رونمایی سیستم خودران جدید شرکت بیوایدی برای ماشینهای ارزان، آغاز فروش قویترین مدل الکتریکی شورلت، شاسیبلند الکتریکی ولوو که برای رانندگی در جادههای زمستانی ساخته شده و ریکشاهای الکتریکی هیوندای برای خیابانهای شلوغ هند.
خودران برای همه
بیوایدی، خودروساز چینی در مراسمی در شهر شنژن از سیستم جدید خودرانی به نام «چشم خدا» رونمایی کرد. این کارخانه که از بزرگترین تولیدکنندگان ماشینهای الکتریکی جهان است اعلام کرده این سیستم خودران را در همه مدلهایش نصب خواهد کرد.
چشم خدا به طور کامل توسط بیوایدی ساخته شده و امکاناتی مثل پارک خودکار و پارک از راه دور را به ماشین اضافه میکند. این سیستم همچنین ماشین را در شهر و بزرگراه بدون نیاز به راننده کنترل میکند و راننده تنها باید حواسش به جاده باشد.
چشم خدا با ترکیبی از دوازده دوربین، پنج رادار و دوازده حسگر مافوق صوت اطراف ماشین را میبیند. رادار این سیستم میتواند تا فاصله ۳۰۰ متری جلوی ماشین را رصد کند. در مدلهای لوکس بیوایدی که با نام «دنزا» فروخته میشوند، یک رادار لیزری و در مدلهای لوکستر که با نام «یانگوانگ» فروخته میشوند، سه رادار لیزری به سیستم چشم خدا اضافه میشود.
بیشتر امکاناتی که چشم خدا در اختیار رانندگان میگذارد در سطح ۲ خودران است و جدید نیست، اما پیش از این فقط در ماشینهای لوکس ارائه میشد. بیوایدی اعلام کرده چشم خدا را در همه مدلهایی که قیمتشان بالاتر از ۱۰۰ هزار یوان (۱۳ هزار و ۷۰۰ دلار) است ارائه خواهد کرد.
سیستم خودران لوکسترین محصولات بیوایدی سه رادار لیزری دارد
سه مدل هم که قیمت کمتری دارند به این سیستم مجهز میشوند. بیوایدی سیگال با قیمت ۷۰ هزار یوان (۹ هزار و ۶۰۰ دلار) ارزانترین مدل کارخانه است که به چشم خدا مجهز خواهد شد.
وانگ چوانفو، مدیر بیوایدی در مراسم رونمایی این سیستم گفت: «ما در حال ورود به دورانی هستیم که رانندگی خودران در اختیار همه خواهد بود». آقای چوانفو پیشبینی کرد که تا دو سه سال آینده سیستمهای خودران مانند کمربند ایمنی و کیسه هوا به طور استاندارد در همه ماشینها نصب شود.
تحقیق موسسه «S&P گلوبال موبیلیتی» نشان داده در سال گذشته میلادی ۸.۵ درصد ماشینها در چین به امکانات سطح ۲ خودران مجهز بودند. یک نظرسنجی توسط موسسه EY هم نشان داده خریداران چینی بیشتر از خریداران در اروپا و آمریکا آمادهاند برای فناوریهای جدید هزینه کنند.
بیوایدی در چند سال گذشته با رشدی سریع به یکی از خودروسازان مطرح جهان تبدیل شده است. این شرکت یکی از رقیبان اصلی تسلا در تولید ماشینهای برقی است و برنامه گستردهای برای حضور در بازارهای جهانی از جمله اروپا را آغاز کرده است. با این حال نداشتن امکانات خودران یکی از نقاط ضعف این کارخانه به شمار میرفت.
تحلیلگران بازار خودروی چین پیشبینی میکنند ارائه چشم خدا در محصولات ارزان بیوایدی باعث میشود رقیبان مجبور شوند محصولاتشان را با تخفیف بیشتری بفروشند. به گفته آنها این کار باعث خواهد شد جنگ قیمت در بازار خودروی چین در ماههای آینده شدت بیشتری بگیرد.
آلن ریچسون، هنرپیشه آمریکایی با اولین ماشین ایمنی الکتریکی مسابقات ناسکار رانندگی کرد
اسپرتترین شورلت الکتریکی
شورلت پس از تاخیری طولانی مدل اسپرت بلیزر الکتریکی را از تابستان امسال روانه بازار خواهد کرد. همزمان با اعلام این خبر، بلیزر SS به عنوان خودروی ایمنی در مسابقات اتومبیلرانی ناسکار استفاده شد. این اولین باری است که یک خودروی الکتریکی در این مسابقات ماشین ایمنی میشود.
شورلت مدلهای اسپرت خود را با پسوند SS به بازار عرضه میکند. این شرکت اعلام کرده که بلیزر SS پرشتابترین خودرویی است که تاکنون در این سری تولید شده است. این مدل به دو موتور الکتریکی مجهز است که در مجموع ۶۱۵ اسب بخار نیرو تولید میکنند. شتاب صفر تا ۶۰ مایل بر ساعت (۹۶ کیلومتر بر ساعت) آن تنها ۳.۴ ثانیه است و با هر بار شارژ تا ۳۰۳ مایل (۴۸۷ کیلومتر) حرکت میکند.
بلیزر SS سال ۲۰۲۲ رونمایی شد و قرار بود سال ۲۰۲۳ وارد بازار شود، اما عرضهاش چند بار به تعویق افتاد.
قیمت پایه بلیزر SS ۶۱ هزار و ۹۹۵ دلار است که ۱۶ هزار دلار گرانتر از ارزانترین مدل بلیزر الکتریکی است. بلیزر مدل بنزینی هم دارد، اما برخی رسانهها گزارش دادهاند که سال ۲۰۲۵ آخرین سال تولید این مدل خواهد بود.
شورلت بلیزر« EV.R ناسکار» سه موتور الکتریکی با قدرت ۱۳۰۰ اسب بخار دارد
شورلت هفته گذشته در حاشیه مسابقات ناسکار از یک مدل آزمایشی جدید دیگر هم رونمایی کرد که به گفته شرکت با الهام از خودروهای مسابقات ناسکار طراحی شده است.
نام این ماشین «بلیزر EV.R ناسکار» است و سه موتور الکتریکی داردکه در مجموع ۱۳۰۰ اسب بخار نیرو تولید میکنند. شورلت اعلام کرده که این مدل نشان میدهد اگر مسابقات ناسکار با ماشینهای برقی انجام شود خودروهای شرکتکننده چه ظاهر و عملکردی خواهند داشت.
در حال حاضر خودروهای ناسکار از موتورهای هشت سیلندر بنزینی استفاده میکنند و هنوز برنامهای برای جایگزینی آنها با مدلهای الکتریکی وجود ندارد.
با اینحال، شورلت تنها شرکتی نیست که چنین ایدهای را بررسی کرده است؛ ماه گذشته فورد هم در حاشیه این مسابقات یک موستانگ الکتریکی نمایش داد که با ایدهای مشابه ساخته شده بود.
ولوو EX30 کراس کانتری دو موتور الکتریکی با مجموع قدرت ۴۲۲ اسب بخار دارد
ولوو برای زمستان
ولوو مدل جدیدی از شاسیبلند کوچک الکتریکی EX30 را برای رانندگی در مسیرهای ناهموار به بازار عرضه کرده است. این خودرو به مجموعه «کراس کانتری» ولوو اضافه شده؛ مجموعهای که تاکنون شامل مدلهای بنزینی بود و اکنون برای اولین بار یک خودروی برقی را در خود جای داده است.
ولوو عرضه مدلهای کراس کانتری را ۲۵ سال پیش با ساخت نمونههایی آفرود از استیشنهای خود آغاز کرد. این خودروها با افزایش ارتفاع، اضافه شدن لاستیکهای زمستانی و سایر تجهیزات برای رانندگی در زمستانهای سخت شمال اروپا طراحی شده بودند.
ولوو EX30 کراسکانتری امکانات سفارشی ویژهای مانند باربند و لاستیکهای زمستانی دارد
ولوو EX30 کراسکانتری با هر بار شارژ تا ۴۲۷ کیلومتر حرکت میکند
EX30 کراس کانتری هم امکانات مشابهی دارد. ارتفاعش بیشتر شده، در جلو و عقب صفحههای محافظ اضافه شده و گلگیرها پهنتر شدهاند. رنگ جلوپنجره ماشین سیاه است و با طرحی از رشتهکوه کبنکایسه، بلندترین قله سوئد تزیین شده است.
این ماشین را میتوان با لاستیکهای مخصوص آفرود، باربند سقفی و سبدهای قابل شستوشو برای صندوق عقب سفارش داد.
EX30 کراس کانتری دو موتور الکتریکی با مجموع قدرت ۴۲۲ اسب بخار دارد. شتاب صفر تا صد کیلومتر در ساعتش ۳.۷ ثانیه است و با هر بار شارژ میتواند تا ۴۲۷ کیلومتر حرکت کند. ولوو اعلام کرده که باتری این خودرو در ۲۶ دقیقه از ۱۰ تا ۸۰ درصد شارژ میشود.
هیوندای میخواهد ریکشاهای الکتریکی را با همکاری یک کارخانه هندی بسازد
ریکشاهای آینده
هیوندای در حال بررسی تولید ریکشاهای الکتریکی برای عرضه در بازار هند است. این شرکت ماه گذشته در نمایشگاه خودروی بهارات در دهلی نو دو کانسپت نمایش داد که به گفته سانگیوپ لی، رئیس بخش طراحی هیوندای، نسخههای بهترشدهای از ریکشاهای موتوری هستند که در خیابانهای هند به وفور دیده میشوند.
هیوندای در این پروژه با کارخانه موتورسیکلتسازی هندی «تیویاس موتور» همکاری میکند. هر دو کانسپت با در نظر گرفتن شرایط منحصربهفرد هند طراحی شدهاند و ویژگیهای مشترکی دارند. از جمله شیشه جلو با زاویه خاص گذاشته شده تا دید راننده بهتر شود و به ایمنی سرنشینان در صورت تصادف هم توجه شده است. کف هر دو ریکشا صاف است و فضای اتاق بزرگتر شده است.
یکی از کانسپتها سهچرخه و کوچکتر است و برای خیابانهای باریک طراحی شده است. با این سه چرخه که نامش E3W است میتوان مسافر و بار جابهجا کرد یا حتی از آن به عنوان خودروی امدادرسانی سریع استفاده کرد.
ریکشاهای سهچرخه را میتوان برای جابهجایی بار یا مسافر تغییرداد
ریکشاهای چهار چرخه (چپ) برای فروش در بازارهای جهانی طراحی شده است
کانسپت چهار چرخه که نامش E4W است با نگاه به بازار جهانی طراحی شده است. E4W بزرگتر است، فرمانی شبیه به ماشینهای معمولی دارد و یک صندلی اضافه هم کنار راننده گذاشته شده است.
برای خیس نشدن کف ماشین در فصل بارندگی میتوان ارتفاع این ریکشاها را افزایش داد تا راحتتر از خیابانهای آبگرفته عبور کنند. طراحان هیوندای میخواهند داخل ریکشاها را ضد آب بسازند و از رنگی برای سقف استفاده کنند که گرمای خورشید را به داخل اتاق منتقل نکند.
اتاق این ریکشاها کاربردی و بادوام طراحی شده است. در برخی مدلها میتوان صندلی عقب را کنار زد تا جا برای یک ویلچر باز شود. فضاهایی هم برای گذاشتن لیوان و تلفن همراه در نظر گرفته شده است.
هند بزرگترین تولیدکننده ریکشاهای سهچرخه در جهان است. این وسائل نقلیه علاوه بر هند در دیگر کشورهای منطقه هم طرفدار زیادی دارد و هیوندای امیدوار است با عرضه مدلهای برقی این ریکشاها علاوه بر ارائه راهحلی برای حفظ محیط زیست بازار پرسود جدیدی هم ایجاد کند.
منبع: بی بی سی