arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۸۴۴۲۷۶
تاریخ انتشار: ۴۴ : ۲۲ - ۲۲ دی ۱۴۰۳

معجون دانشمندان در مقابل مسمومیت

تحقیقات بریتانیایی نشان می‌دهد که مصرف نان سبوس‌دار، سبزیجات و حبوبات می‌تواند احتمال ابتلا به مسمومیت غذایی مرگبار را به حداقل برساند. محققان دانشگاه کمبریج اعلام کردند که خوردن غذا‌های پر فیبر به پرورش باکتری‌های مفید روده کمک می‌کند. این باکتری‌ها به طور طبیعی در روده زندگی می‌کنند و از بدن در برابر باکتری‌های مضر موجود در غذا‌های آلوده محافظت می‌کنند. آنها این نتیجه را با بررسی میکروبیوم (اکوسیستم موجودات میکروسکوپی در سیستم گوارشی) ۱۲,۰۰۰ نفر از ۴۵ کشور به دست آوردند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دیل میل نوشت: دانشمندان رژیمی را کشف کردند که می‌تواند روده را در برابر مسمومیت غذایی مقاوم کند.
 
به گزارش سرویس خواندنی های «انتخاب»، در ادامه این مطلب  آمده است: تحقیقات بریتانیایی نشان می‌دهد که مصرف نان سبوس‌دار، سبزیجات و حبوبات می‌تواند احتمال ابتلا به مسمومیت غذایی مرگبار را به حداقل برساند.
 
محققان دانشگاه کمبریج اعلام کردند که خوردن غذاهای پر فیبر به پرورش باکتری‌های مفید روده کمک می‌کند. این باکتری‌ها به طور طبیعی در روده زندگی می‌کنند و از بدن در برابر باکتری‌های مضر موجود در غذاهای آلوده محافظت می‌کنند.
 
آن‌ها این نتیجه را با بررسی میکروبیوم (اکوسیستم موجودات میکروسکوپی در سیستم گوارشی) 12,000 نفر از 45 کشور به دست آوردند.
 
کشف کلیدی: نقش باکتری‌های محافظ
 
دانشمندان اعلام کردند که احتمال مسمومیت غذایی به وجود نوع خاصی از باکتری‌های محافظ در روده به نام Faecalibacterium بستگی دارد.
 
این باکتری‌های مفید به نابودی متداول‌ترین عوامل مسمومیت غذایی، از جمله باکتری‌های خانواده Enterobacteriaceae مانند شیگلا و ای‌کولای کمک می‌کنند.
 
در مقاله‌ای که در مجله Nature Microbiology منتشر شده است، توضیح داده شد که Faecalibacterium از فیبر تغذیه کرده و ترکیبات مفیدی به نام اسیدهای چرب کوتاه‌زنجیر تولید می‌کند. این اسیدها می‌توانند از ورود باکتری‌های مضر به بدن جلوگیری کنند.
 
اهمیت تغذیه سالم
 
دکتر الکساندر آل‌میدا، یکی از نویسندگان این تحقیق، گفت: «با خوردن غذاهای پرفیبر مانند سبزیجات، حبوبات و غلات کامل، مواد اولیه مورد نیاز باکتری‌های روده برای تولید اسیدهای چرب کوتاه‌زنجیر را فراهم می‌کنیم؛ ترکیباتی که می‌توانند از بدن در برابر باکتری‌های بیماری‌زا محافظت کنند.»
 
چالش‌های مسمومیت غذایی و مقاومت آنتی‌بیوتیکی
 
مسمومیت غذایی اغلب از طریق میوه‌ها و سبزیجات آلوده یا گوشت نیم‌پز منتقل می‌شود.
 
در حالی که مسمومیت غذایی معمولاً خفیف است، برخی باکتری‌های خانواده Enterobacteriaceae می‌توانند منجر به شرایط جدی مانند ذات‌الریه و مننژیت شوند.
 
دکتر آل‌میدا افزود: «با افزایش مقاومت آنتی‌بیوتیکی، گزینه‌های درمانی محدودتر شده است. بهترین راهکار، جلوگیری از عفونت‌ها از طریق سالم نگه داشتن میکروبیوم روده است.»
 
شیوع مسمومیت غذایی در بریتانیا
 
مسمومیت غذایی در بریتانیا شایع است و سالانه نزدیک به 2.5 میلیون مورد ثبت می‌شود. اگرچه اکثر موارد خفیف هستند، اما برای افراد آسیب‌پذیر مانند سالمندان می‌تواند خطرناک باشد و سالانه حدود 200 مورد مرگ گزارش می‌شود.
 
سال گذشته، یک شیوع جدی ای‌کولای در بریتانیا منجر به یک مرگ و ده‌ها بستری شد. این شیوع به کاهوی آلوده ردیابی شد.
 
کمبود فیبر در رژیم غذایی
 
بر اساس داده‌های انجمن تغذیه بریتانیا، میانگین مصرف فیبر در بریتانیا فقط 18 گرم در روز است، در حالی که NHS مصرف 30 گرم را توصیه می‌کند.
 
این مطالعه اهمیت فیبر غذایی را برای بهبود سلامتی و جلوگیری از بیماری‌های جدی نشان می‌دهد.
نظرات بینندگان