پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : دیلی میل نوشت: اگر متوجه شدید که اغلب شبها برای استفاده از سرویس بهداشتی بیدار میشوید، احتمالاً این مسئله کاملاً طبیعی است.
به گزارش سرویس خواندنی های «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: به گفته پزشکان بیمارستانی، نیاز به دفع ادرار یک بار در شب برای افراد زیر ۶۰ سال کاملاً عادی است.
اما بیش از یک بار بیدار شدن در شب میتواند نشانه مشکلی باشد.
نوکتوریا (نیاز به دفع ادرار در شب) میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. به گفته داوینا ریچاردسون، پرستار خیریه Bladder and Bowel UK، برخی دلایل مانند نوشیدن بیش از حد مایعات در اواخر شب یا مصرف زیاد نوشیدنیهای کافئیندار در طول روز ممکن است با تغییرات ساده سبک زندگی حل شود.
اما اگر نیاز مکرر به استفاده از سرویس بهداشتی دارید، این میتواند نشانهای از مشکلاتی باشد، از عفونتهای مجاری ادراری گرفته تا بیماریهای جدیتر مانند دیابت، فشار خون بالا، سرطان پروستات یا حتی بیماری قلبی.
تغییرات سنی و تأثیر آن بر تکرر ادرار
آستانه "طبیعی" بودن نیاز به دستشویی رفتن شبانه با افزایش سن تغییر میکند. به گفته NHS، برای افراد بالای ۷۰ سال، بیدار شدن دو بار در شب برای دستشویی رفتن نسبتاً طبیعی است.
در دهه ۲۰ زندگی، نیاز به دستشویی رفتن در شب بسیار کمتر از دهه ۹۰ زندگی است. دلیل این موضوع کاهش هورمونی به نام هورمون ضد ادرار (ADH) در بدن با افزایش سن است. این هورمون میزان نگهداری آب در بدن را تنظیم میکند و از کمآبی جلوگیری میکند.
اما اگر افزایش تکرر ادرار با علائم دیگری همراه باشد، این میتواند نگرانکننده باشد. علائمی مانند تشنگی زیاد، کاهش وزن بدون دلیل، و تاری دید ممکن است نشانهای از دیابت باشند.
دلایل دیگر تکرر ادرار شبانه
عفونتهای مجاری ادراری که معمولاً با احساس سوزش و ادرار کدر یا بدبو همراه هستند.
سنگ کلیه یا مثانه، مصرف برخی داروها، اختلالات خواب، و مصرف بیش از حد مایعات.
راهکارها برای کاهش تکرر ادرار شبانه
کاهش مصرف کافئین، نوشیدنیهای گازدار و الکل.
اجتناب از نوشیدن مایعات زیاد در ساعات پایانی شب.
رعایت بهداشت خواب و مصرف آخرین لیوان آب تا ساعت ۸ شب به جای ۱۰ شب.
NHS توصیه میکند که اگر این مشکل ادامه داشت، حتماً با پزشک مشورت کنید.