به درست یا اشتباه، دولت طرح رفع فیلترینگ را به شورای عالی فضای مجازی برده که همین امر موجب انتقاد بسیاری از هواداران پزشکیان نیز شده است.
به گزارش انتخاب، در این بین هنوز مشخص نیست در دل جلسات این شورا چه خبر است اما اخبار غیررسمی گویای تضاد میان دولت و دیگر اعضای شورا در رابطه با فیلترینگ است.
اعضای غیردولتی شورا مدعیاند که دولت به یکباره نمیتواند درباره فیلترینگ تصمیمگیری کند و باید یک طرح در این زمینه آماده شود و طرح وزارت ارتباطات نیز هنوز در ابهام قرار دارد.
مخالفان چه کسانی هستند؟
براساس روایت های منتشر شده، سران سه قوه، وزرای اطلاعات، آموزش و پرورش، ارتباطات، علوم، فرهنگ، معاون علمی رئیس جمهور، ضرغامی و محمد سرافراز از جمله موافقان طرح رفع فیلترینگ هستند اما در مقابل وزیر دفاع، رئیس صدا و سیما، فرمانده فراجا، آقاتهرانی، سعیدرضا عاملی، رضا تقی پور، محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات، حمید شهریاری، محمد حسن انتظاری، غلامرضا جلالی، رسول جلیلی، ابوطالبی، آقامیری، و کامیار ثقفی، از مخالفین رفع فیلترینگ هستند.
اگرچه هنوز رایگیری نهایی برای این موضوع انجام نشده اما در حال حاضر، شنیدهها گویای چنین دستهبندی در شورای عالی فضای مجازی است.
این مسئله تا زمانیکه معاون رئیس جمهور در سخنرانی خود آن را مطرح نکرد، مبهم بود و حتی مخالفین رفع فیلتر، شهامت ابراز این عقیده ی خود را به صورت عمومی نیز نداشتند. معاون اجرایی رئیس جمهور در روزهای اخیر گفت:« شورای فضای مجازی با ۱۵ عضو حقیقی فعلا رفع این فیلترینگ را به صلاح نمیدانند. ما باید اینها را قانع کنیم که فیلترینگ حتی امنیت کشور را هم به هم میریزد، چرا که دشمنان با همین ابزارهای فیلترینگ به اطلاعات مردم دست مییابند.»
قانون چه میگوید؟
این در حالیست که به موجب ماده ۵۷۰ قانون مجازات اسلامی هریک از مقامات دولتی یا وابسته به دستگاههای حکومتی که برخلاف قانون، آزادی شخصی افراد را سلب کند یا آنان را از حقوق مقرر در قانون اساسی محروم کند مستحق کیفر حبس و محرومیت از مشاغل دولتی شناخته شده است.
چه کسی پاسخگوست؟
با وجود اینکه سرنوشت دسترسی بیش از هشتاد میلیون نفر ایرانی در دست این افراد قرار گرفته، افرادی که حتی قائل به پاسخگویی هم نیستند.
با وجود پیگیریهای متعدد خبرنگار انتخاب از شورای عالی فضای مجازی در دو هفته گذشته، به جز دو تن از اعضای حقیقی، این افراد هیچ پاسخی به خبرنگار انتخاب نداده و روابط عمومی شورای عالی فضای مجازی نیز پس ازچندین تماس متعدد، کماکان پاسخگو نیست.
محمد مهاجری، فعال سیاسی اصولگرا، در این رابطه نوشته است:« آن دسته از اعضای شورایعالیفضایمجازی که مخالف حذف فیلترینگ هستند اگر واقعا صادق هستند اجازه بدهند چند خبرنگار در گفتگو با اعضای خانوادههایشان میزان استفاده از فیلترشکن توسط آنها را کشف و به اطلاع مردم برسانند.»
رفع فیتلرینگ کمترین خواسته مردم است، زیرا اساسا فیلتر شدن شبکههای اجتماعی نباید به صورت دائمی اِعمال میشد، زیرا هر یک از این شبکههای اجتماعی و پیامرسانها اعم از تلگرام، واتسآپ، اینستاگرام یا اپلیکیشنهایی مانند گوگلپلی برای دورهای محدود و آن هم در میان ناآرامیهای اجتماعی فیلتر شدند و قرار نبود این فیلترشدنها دائمی باشد. حالا هم اعضای شورا در قبال ملت وظیفه دارند مردم را بیش از این معطل یک تصمیم نگه ندارند.