شفقنا: معاونت بهره برداری شرکت توزیع نیروی برق استان قم از نصب کنتورهای هوشمند برق در ادارات خبر داد و گفت: در عین حال تامین ژنراتورهای برق را در دستور کار قرار دادیم تا با قطعی برق ادارات پرمصرف، کار مردم معطل نماند و خدمت رسانی به ارباب رجوع تعطیل نشود.
سید محمد ارجمندزاده اظهار داشت: خاموشی های اخیر که از آبان ماه آغاز شده ناشی از کمبود برق یا محدودیت شبکه و محدودیت تولید نیست چون تمام نیروگاه های ما آماده بکار هستند و حدود ۵۰ درصد ظرفیت نیروگاهی ما در مدار است چون مصرف برق با خروج وسایل سرمایشی کاهش پیدا می کند.
وی کمبود سوخت گاز را دلیل خاموشی های یک ماهه گذشته عنوان کرد و گفت: نیروگاه ها در تابستان مجبور شدند به دلیل محدودیت های گاز از سوخت مایع استفاده کنند و به نوعی نیروگاه ها دچار کمبود سوخت بودند بنابراین خاموشی های مدیریت شده که این یکماه گذشته اتفاق افتاده برای این است که بتوانیم سوخت را مدیریت کنیم.
وی افزود: با تلاش هایی که دولت انجام داد و نیز با توجه به تعهدات شرکت گاز در زمینه تامین سوخت نیروگاه ها تا اطلاع ثانوی خاموشی های بابرنامه روزانه نداریم و از روز گذشته خاموشی های روزانه را اعمال نکردیم.
وی درباره خاموشی های بخش کشاورزی گفت: خاموشی در بخش چاه های آب کشاورزی با ملاحظات پروانه آنها مدیریت شد. اما در بخش خانگی با تدبیر مدیرعامل شرکت توزیع برق، خاموشی بالای یکساعت و نیم نداشتیم.
معاونت بهره برداری شرکت توزیع نیروی برق استان قم، مدیریت مصرف را شاه کلید عدم خاموشی ها دانست و افزود: چنانچه مدیریت مصرف برق صورت بگیرد بدون اینکه به رفاه جامعه و فرد آسیبی وارد شود، خاموشی ها را نخواهیم داشت. هنوز خیلی جاها در روز چراغی روشن است که روشن بودنش را حس نمی کنیم یا تابلوهای تبلیغاتی که شبانه روز روشن هستند اما چون قیمت برق برای آنها ارزشی ندارد خیلی به آن توجه نمی کنند. در بخش کشاورزی هم همین بحث مطرح است.
وی از نصب کنتورهای هوشمند در تمام ادارات تا پایان سال خبر داد و افزود: ایجاد محدودیت مصرف برق برای ادارات تا حد استاندارد و اجبار کردن آنها به رعایت الگوی مصرف از کارهایی است که توسط شرکت توزیع برق منطقه ای در حال انجام است و تاکنون حدود ۳۳ درصد ادارات ما مجهز به این کنتورها شدند.
وی تصریح کرد: از ویژگی های این کنتورها این است که ادارات تا یک سقف مشخصی می توانند برق مصرف کنند و اگر بیش از آن برق مصرف کنند دچار قطعی می شوند و ادارات پرمصرفی که به اخطارها توجه نمی کنند از راه دور امکان قطع برق آنها فراهم می شود.
وی تامین ژنراتورهای برق برای ادارات را از دیگر کارهای در دست اقدام شرکت توزیع نیروی برق عنوان کرد و افزود: این ژنراتورها امکان لازم را فراهم می کند تا درصورت قطع برق اداره ای، خدمت به مردم دچار تعطیلی نشود.
وی درباره روشنایی معابر هم گفت: در سطح استان قم حدود ۱۲۰ هزار چراغ داریم که از ترانس های مختلف تامین می شوند و خیلی از این تجهیزات هم به لحاظ عمر مصرف و هم به لحاظ حوادثی که ممکن است برای آنها پیش بیاید دچار قطعی می شوند.
وی ادامه داد: از سال گذشته علاوه بر اکیپ های عملیاتی، یک پیمانکار خاص روشنایی معابر گرفتیم که از طریق آن، تا حدود زیادی، خاموشی ها درحال برطرف شدن است.
وی تاکید کرد: برای اعلام خاموشی معابر از طریق شماره تماس ۱۲۱ با اداره برق تماس گرفته شود و همکاران ما با کمترین زمان ممکن برای رفع قطع برق به محل اعزام خواهند شد.
معاونت بهره برداری شرکت توزیع نیروی برق استان قم از مردم خواست چنانچه مشاهده کردند چراغی در روز روشن است، مراتب را با تلفن ۱۲۱ اطلاع رسانی کنند تا در کمتر از ۲۴ ساعت نسبت به اصلاح آن اقدام کنند.
درحالی که یکی از اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از توقف خاموشیهای خانگی از امروز پیرو مصوبه شعام خبر داده است، بررسیهای تسنیم نشان میدهد که توقف برنامههای اعمال خاموشیهای خانگی هنوز نهایی نشده است و قطع برق امروز هم ادامه دارد.