arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۸۳۴۷۰۴
تاریخ انتشار: ۴۷ : ۲۱ - ۰۴ آذر ۱۴۰۳

داستان این زنجیره انسانی دو میلیونی برای جدایی از شوروی

در ۲۳ اوت ۱۹۸۹، حدود دو میلیون نفر از ساکنان لتونی، استونی و لیتوانی با تشکیل زنجیره انسانی که این سه کشور را به یکدیگر متصل می‌کرد، به جهان نشان دادند که خواهان جدایی از اتحاد جماهیر شوروی هستند. این رویداد با نام "راه بالتیک" یا "زنجیره بالتیک" شناخته می‌شود و به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین اعتراضات مسالمت‌آمیز تاریخ ثبت شده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سرویس تاریخ «انتخاب»: در ۲۳ اوت ۱۹۸۹، حدود دو میلیون نفر از ساکنان لتونی، استونی و لیتوانی با تشکیل زنجیره انسانی که این سه کشور را به یکدیگر متصل می‌کرد، به جهان نشان دادند که خواهان جدایی از اتحاد جماهیر شوروی هستند.
 
این رویداد با نام "راه بالتیک" یا "زنجیره بالتیک" شناخته می‌شود و به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین اعتراضات مسالمت‌آمیز تاریخ ثبت شده است.
 
 
این اعتراض در پنجاهمین سالگرد امضای پیمان مولوتوف-ریبنتروپ برگزار شد. پیمانی که در سال ۱۹۳۹ بین آلمان نازی و اتحاد جماهیر شوروی بسته شد و به اشغال کشورهای بالتیک توسط شوروی انجامید.
 
 
این زنجیره انسانی به طول حدود ۶۷۵ کیلومتر از پایتخت استونی (تالین) تا لیتوانی (ویلنیوس) کشیده شد و نمادی از اتحاد مردم سه کشور بود.
 
 
این اقدام مسالمت‌آمیز هدف داشت تا توجه جامعه جهانی را به اشغال غیرقانونی کشورهای بالتیک توسط شوروی جلب کند و تمایل مردم برای استقلال را نشان دهد.
 
 این رویداد تأثیر بسزایی در روند فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی داشت و چند سال بعد، در ۱۹۹۱، کشورهای بالتیک به استقلال دست یافتند.
نظرات بینندگان