پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : اگر یکی از والدین بر اثر خودکشی فوت کرده باشد، خطر خودآسیبی و خودکشی در فرزند بزرگسال هنگام رسیدن به همان سن افزایش مییابد.این یافتهها از یک مطالعه جدید در دانمارک به دست آمده است. محققان توصیه میکنند ارائهدهندگان خدمات درمانی درباره سابقه خودکشی در خانواده از بیماران سؤال کرده و این خطر را در نظر بگیرند.
به گزارش انتخاب و به نقل از هلث دی؛ محققان دانمارکی هشدار میدهند که افراد با والدینی که بر اثر خودکشی فوت کردهاند، هنگام رسیدن به همان سن والدینشان با افزایش قابلتوجه خطر خودآسیبی یا خودکشی مواجه میشوند.
بر اساس گزارش منتشر شده در مجله خودکشی و رفتارهای تهدیدکننده زندگی، این محققان دادههای بیش از ۴۷۰,۰۰۰ نفر از دانمارکیهایی که بین سالهای ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۶ والدین خود را از دست دادهاند، مورد بررسی قرار دادند. از این میان، ۱۷,۸۰۶ نفر والدینی داشتند که بر اثر خودکشی فوت کرده بودند.
این مطالعه خطر خودآسیبی و خودکشی را در سال قبل و بعد از رسیدن این افراد به سن والدینشان هنگام فوت بررسی کرد که به طور میانگین حدود ۲۴ سال پس از مرگ والدین بود.
نتایج نشان داد که در مقایسه با ۱۵ سال قبل یا بعد از این دوره، این افراد حدود دو برابر بیشتر در معرض خطر خودآسیبی یا خودکشی بودند. این افزایش خطر برای افرادی که والدینشان به دلایل دیگری فوت کرده بودند، مشاهده نشد.
تیمی به سرپرستی یاناکان لوگیسواران از دانشگاه کالج لندن در این مطالعه نوشت:
«یافتههای ما از این ایده حمایت میکند که از افراد بازمانده خودکشی باید درباره سنی که والدینشان خودکشی کردهاند سؤال شود، زیرا این دوره میتواند به عنوان یک زمان بحرانی در نظر گرفته شود.»
این تیم همچنین افزود:
«این فرصتی است برای تأکید بر این موضوع که خودکشی پس از خودکشی والدین اجتنابناپذیر نیست و خطر مطلق آن کمتر از ۱ درصد تخمین زده میشود.»