پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : سرویس تاریخ «انتخاب»: اسدالله علم (۱ مرداد ۱۲۹۸ بیرجند – ۲۵ فروردین ۱۳۵۷ نیویورک)، یکی از مهمترین چهرههای سیاسی دوران محمدرضا شاه، وزیر دربار از ۱۳۴۵ تا ۱۳۵۶ و نخستوزیر ایران از سال ۱۳۴۱ تا ۱۳۴۲ بود.
«انتخاب» هر شب یادداشتهای روزنوشت علم را منتشر میکند.
جمعه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۴۹: صبح به بندر عباس رفتیم. بندر عباس دارد شهر و بندر بزرگی میشود. با این اسکله که ساخته شده و راههایی که از آن جا به کرمان و یزد و از طرفی به بلوچستان و خراسان می رود، خیلی آتیه بزرگی دارد.
وقتی من نخست وزیر بودم اسکله بندر عباس را شروع به ساختمان کردیم. دکتر مصباح زاده سناتور آن جا که آن وقت وکیل بود ضمن نطقی در جواب من گفت: «کلنگی که تو امروز بر زمین زدی صدای آن را تمام ایران بعداً خواهد شنید. واقعاً همین طور هم بود، یعنی به رأی العین میبینم که همین طور شده است و حالا با این معادن عظیم مس کرمان و کارهای کشاورزی و سدسازی میناب و زغال سنگ کرمان که از آن جا با خط آهن به اصفهان خواهد رفت واقعاً در این ناحیه تحول شگرفی در حال تکوین است. من اجازه گرفتم چون شاهنشاه کارهای نظامی را بازدید میفرمایند من به کیش بروم و پیشرفت کارهای ساختمانی ویلاهای آن جا را ببینم اجازه فرمودند. واقعاً که خیلی خوشحال برگشتم دو عمارت ساختهام که بی نظیر است و و سال ها خواهد ماند و در زیبایی تاکنون در ایران سابقه ندارد. از دو سوم اتاقهای این عمارت دریا در منظر است و مبلمان آن هم عالی و بی نظیر شده است.
عصری در بندر عباس مجدّداً به موکب شاهنشاه پیوستم و به شیراز آمدیم.
.... از این به بعد چون چشم من درد گرفته باید این یادداشتها را تلگرافی بنویسم، تا شاید چشم من بهتر شود.