پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایرنا: مدیر کل مدیریت بحران استانداری مازندران با اشاره به انسداد ۶ ساعته محور هراز براثر سیلاب و آبگرفتگی، از بازگشایی این مسیر و فراهم شدن امکان تردد خودروها در این مسیر خبرداد.
حسینعلی محمدی افزود: حوالی ساعت ۲۳ شب گذشته، جمعه در منطقه پیچ خانزاد با توجه آبگرفتگی بوجود آمده مسیر جاده هراز مسدود شد.
وی ادامه داد:با تلاش ماموران راهداری این مسیر حوالی ساعت پنج بامداد بازگشایی شد و هم اکنون تردد در این محور در جریان است.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری مازندران توضیح داد: به جز انسداد موقت جاده هراز براثر آبگرفتگی ناشی از بارندگی های شدید شب گذشته، برای مناطق دیگری از استان مشکلی خاصی بوجود نیامده است.
همچنین بنا به گزارش مرکز مدیریت راه های مازندران پس از بازگشایی جاده هراز هم اکنون تردد در ۲ مسیر این جاده در جریان است و در محدوده پلیس راه آمل و لاریجان ترافیک به صورت سنگین است.
این مرکز اعلام کرد: تردد در دیگر محورها از جمله چالوس و سوادکوه عادی و روان است و از نظر شرایط جوی محدوده گدوگ در محور سوادکوه مه گرفتگی شدید وجود دارد.
هواشناسی مازندران روز گذشته درباره فعالیت سامانه بارشی و خطر جاری شدن سیلاب در روزهای آینده در استان در اطلاعیهای هشدار نارنجی صادرو اعلام کرد که با شکل گیری جریانات شمالی همراه با عبور موج از شامگاه امروز جمعه تا اواخر وقت یکشنبه هفته آینده بارش باران (گاهی رگبار و رعدوبرق)، وزش باد نسبتا شدید و کاهش دما در استان خواهیم داشت.
آبگرفتگی، سیلابی شدن مسیلها و رودخانهها، صاعقه، کاهش دید، لغزندگی، ریزش سنگ و اختلال در تردد جادهها و محورهای کوهستانی، خسارت به سازههای کم مقاوم و سست بنیاناز پیامدهای این سامانه است.
توصیه میشود شهروندان عدم اسکان در حاشیه و بستر رودخانهها و مسیلها و مناطق مرتفع، خودداری از چرای دام در حاشیه رودخانهها و نواحی مرتفع، پرهیز از فعالیتهای کوهنوردی، مقاوم سازی سازههای کم مقاوم و سست بنیان و سایر اقدامات پیشگیرانه را مدنظر قرار دهند.
همچنین هواشناسی مازندران در اطلاعیه دیگر با اعلام وضعیت هشدار سطح نارنجی، هرگونه فعالیت دریایی در آبهای ساحلی این استان در چهار روز آینده را ناامن اعلام کرده است.
هواشناسی مازندران با بیان اینکه سامانه ناپایدار جوی مناطق ساحلی و دور از ساحل را تحت تاثیر قرار میدهد هشدار داد که این وضعیت جوی دریایی علاوه بر احتمال غرق شدن شناگران، غرق شدن قایق ها و شناورهای کوچک و متوسط و صیادی، پاره شدن تورهای صیادی و خسارت به تاسیسات دزیایی و ساحلی و صدمه دیدن کشتی ها و شناورها در اسکله را نیز به همراه خواهد داشت.
مازندران حدود ۴۸۰ کیلومتر از سواحل جنوبی دریای خزر را در اختیار دارد که بیشترین میزان در میان سه استان شمالی است.