arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۸۰۰۰۸۸
تاریخ انتشار: ۲۶ : ۰۹ - ۲۲ تير ۱۴۰۳
توانیر:

گرمای این روزها در ۵۰ سال اخیر بی سابقه است

مدیرعامل توانیر با بیان اینکه پیش بینی شان این بود که سه تا ۵ درجه افزایش دما را داشته باشیم، افزود: در مکان‌های مختلف و استان‌های مختلف این عدد متفاوت بود، ولی از رکورد‌هایی که امسال به دست آمده، مثلا در شهرستان اهواز بیش از ۷ روز دمای آن در حدود ۱۰ روز قبل بیش از ۵۰ درجه بود که تاکنون طی ۵۰ سال اخیر بی سابقه بود و این عدد بسیار بزرگی است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

تسنیم: مدیرعامل توانیر گفت: به ازای هر یک درجه افزایش دما در کشور حدود ۱۸۰۰ مگاوات به میزان مصرف برق اضافه می‌شود که این به دلیل استفاده از کولر‌ها و وسایل سرمایشی است.
 
مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل توانیر در پاسخ به این سوال که میانگین دما چقدر نسبت به سال گذشته تغییر کرده که مصرف برق این روز‌ها رکورد زده است؟ گفت: این نکته را اول اشاره کنم که ما به ازای هر یک درجه افزایش دما در کشور حدود 1800 مگاوات به میزان مصرف برق اضافه می‌شود که این به دلیل استفاده از کولر‌ها و وسایل سرمایشی است.
 
وی افزود: بر اساس گزارشات سازمان هواشناسی و پیش بینی‌هایی که صورت گرفته بود، از 15 تیرماه تا 15 مردادماه معمولا دوره بی هنجاری دمایی هست.
 
مشهدی با بیان اینکه پیش بینی شان این بود که سه تا 5 درجه افزایش دما را داشته باشیم، افزود: در مکان‌های مختلف و استان‌های مختلف این عدد متفاوت بود ولی از رکورد‌هایی که امسال به دست آمده، مثلا در شهرستان اهواز بیش از 7 روز دمای آن در حدود 10 روز قبل بیش از 50 درجه بود که تاکنون طی 50 سال اخیر بی سابقه بود و این عدد بسیار بزرگی است.
 
وی گفت: ما در بخش برق متوسط موزون دما را محاسبه می‌کنیم اعدادی که به دست آمده بود 39 و 3 دهم درجه سیلیسیوس افزایش دما در کل کشور را داشتیم که عدد بسیار بزرگی هست و عددی که رکورد زده شد و نصاب جدیدی که به دست آمد 77 هزار و 514 مگاوات است که بیش از 4 هزار مگاوات به میزان مصرف برق کشور اضافه شده است.
 
مدیرعامل توانیر افزود: این عدد را اگر بخواهیم ما نیروگاه برای آن احداث بکنیم باید نزدیک به 6 هزار مگاوات نیروگاه احداث بشود که همین میزان رشد مصرف را پاسخگو باشد. بر اساس محاسباتی که انجام دادیم چه در حوزه توسعه ظرفیت نیروگاهی، چه شبکه‌های برق، چه هوشمندسازی، سالانه نیاز به حداقل 5 میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنعت برق نیازمند هستیم که بتوانیم پاسخگوی این میزان رشد مصرف باشیم.
نظرات بینندگان