پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : سرویس تاریخ «انتخاب»: اسدالله علم (۱ مرداد ۱۲۹۸ بیرجند – ۲۵ فروردین ۱۳۵۷ نیویورک)، یکی از مهمترین چهرههای سیاسی دوران محمدرضا شاه، وزیر دربار از ۱۳۴۵ تا ۱۳۵۶ و نخستوزیر ایران از سال ۱۳۴۱ تا ۱۳۴۲ بود.
«انتخاب» هر شب یادداشت های روزنوشت علم را منتشر می کند.
جمعه ۳۱ مرداد ۱۳۴۸: از بس خسته بودم صبح نتوانستم سواری بروم. سر ناهار رفتم شاهنشاه را از صدور اعلامیه دیشب راضی یافتم. سر ناهار عرض کردم فرمایشات شاهنشاه روز چهارشنبه بعدازظهر خطاب به دانشجویان ایرانی مقیم آمریکا که به ایران آمده اند خیلی عالی بود. يک دفعه شاهنشاه فرمودند، «ولی هر چه ما می گوییم به نظر خانم (منظور علیاحضرت شهبانو) ناپسند است.» من خیلی تکان خوردم از این که شاهنشاه چنین نظری نسبت به شهبانو دارند. شهبانو خواستند اصلاحی بکنند فرمودند، «چون یواش صحبت می کردی من ایراد گرفتم.» (عذر بدتر از گناه!). دیگر شاهنشاه چیزی نفرمودند و من خیلی از گفته خود که فکر عواقب آن را اصلاً نمی کردم پشیمان شدم که چرا ناهار روز جمعه را به تلخی کشاندم.
عصر پروفسور (لنچووسکی) George Lenczowski استاد دانشگاه برکلی که متخصص امور خاورمیانه است پیش من آمد. سه ساعت تمام نسبت به امور خاورمیانه گفت وگو کردیم. او قدری طرفداری اعراب را می کند، نمی دانم تظاهر است یا حقیقت. به هر حال مرد واردی است. ولی به او گفتم اگر با این رژیم های فعلی اعراب در مصر و عراق و سوریه، شما اسرائیل را هم رها کنید به زودی كلک عجیبی از سیاست شوروی خواهید خورد. لنچووسکی در دستگاه حکومت امروز آمریکا نفوذ دارد.