وضعیت کرونا در هند همچنان نگران کننده است و این کشور در یک روز گذشته بیش از ۳۲۶ هزار مورد جدید ابتلا به کرونا و نزدیک به ۳ هزار و ۹۰۰ مورد مرگ ناشی از این بیماری را به ثبت رساند.
در همین حال تدوروس آدهانوم گبریسوس دبیرکل سازمان جهانی بهداشت روز شنبه ضمن ابراز نگرانی شدید از وضعیت کرونا در هند اعلام کرد بسیاری از بیمارستانها در ایالتهای مختلف این کشور همچنان شاهد موارد بالای ابتلا به کرونا، بستری بیماران و قربانیان این بیماری مهلک هستند.
به گزارش شبکه خبری "ایندیا تودی"، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت افزود: ما به حمایتهای خود از هند برای مقابله با موج دوم کرونا در این کشور ادامه میدهیم و سازمان جهانی بهداشت تاکنون هزاران تجهیزات پزشکی و دارو را به این کشور ارسال کرده است.
وی توضیح داد: نپال، سریلانکا، کامبوج، تایلند، ویتنام و مصر از جمله کشورهایی هستند که با موج جدیدی از کرونا مواجه شدهاند.
دبیرکل سازمان جهانی بهداشت با اشاره به اینکه کرونا در سرتاسر جهان بیش از ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار قربانی گرفته است گفت: این بیماری همه گیر در سال دوم بسیار کشندهتر خواهد بود.
نگرانی از وضعیت کرونا در هند و قربانیانی که به حال خود رها می شوند
قبرهای سطحی و اجسادی که در رودخانهها رها میشوند: کرونا مناطق روستایی هند را در مینوردد
این ویروس جهش یافته پس از شهرهای بزرگ هند، در حال گسترش سریع در مناطق روستایی این کشور نیز هست. در برخی مناطق خانواده قربانیان، اجساد آنها را در قبرهای سطحی قرار میدهند و تعدادی دیگر اجساد را در رودخانههای مقدس از جمله گنگ رها میکنند.
"نشریه "لایو مینت" در این خصوص نوشت: کیدوای احمد از روستای سعدالپور در ایالت اوتار پرادش میگوید: وضعیت در روستای ما بسیار وخیم است و تعدادی زیادی از افراد روستا جان خود را از دست دادهاند. مردم بسیار فقیر هستند و نمیتوانند هزینههای دفن یا سوزاندن قربانیان را پرداخت کنند بنابراین در قبرهای سطحی اجساد را دفن میکنند یا با بستن سنگ به قربانیان، آنها را در رودخانه رها میکنند.
وی افزود: اگر مردم به کلینیکهای محلی مراجعه کنند با کمبود تخت مواجه میشوند بنابراین در خانه میمانند و از داروهای سنتی استفاده میکنند. هیچ پزشکی به روستای ما نیامده است. ما به حال خود رها شدهایم و این واقعیت دارد.
این درحالی است که دولت یوگی ادیتیانات در ایالت اوتار پرادش انتقاد از خود را ممنوع کرده و از پلیس خواسته افرادی که در رسانههای اجتماعی از نحوه مدیریت کرونا توسط دولت او انتقاد میکنند را بازداشت کرده و املاک آنها را مصادره کند.
نگرانی از وضعیت کرونا در هند و قربانیانی که به حال خود رها می شوند
مقامات هندی تاکنون بیش از ۱۷۰ جسد که گمان میشود متعلق به قربانیان کرونا هستند را در کنارههای رودخانه گنگ در ایالت اوتار پرادش و بیهار پیدا کردهاند.
وینود پاندی یک کارمند دولتی در ایالت اوتار پرادش میگوید زیرساخت سلامت در مناطق روستایی نمیتواند پاسخ گوی این سطح از مراجعه کنندگان باشد.
وی افزود: در برخی از روستاها تمام ساکنین حال خوبی ندارند و هیچ پزشکی در دسترس نیست.
پاندی دلیل رسیدن ویروس کرونا به روستاها در ایالت اوتار پرادش را برگزاری انتخابات محلی و عدم توجه دولت به اخطار کارشناسان میداند.
پاندی گفت: حتی اگر فردی نمیخواست از خانه خود بیرون بیاید، کاندیدای انتخابات او را وادار به خروج از خانه و رای دادن میکردند.
در همین حال به گزارش نشریه "وان ایندیا"، مقامات در ایالت اوتار پرادش از خانوادههای فقیر خواستهاند تا اجساد قربانیان کرونا را در رودخانه گنگ رها نکنند و دولت اوتار پرادش تمام هزینهها برای سوزاندن محترمانه قربانیان را پرداخت خواهد کرد.
در چند هفته اخیر هند شاهد مرگ بیسابقه افراد ناشی از بیماری کرونا بوده است و به همین دلیل چوب مورد نیاز در مراسم سوزاندن کاهش یافته و قیمت آن گرانتر شده است. به دلیل گرانی، بسیاری از خانوادههای فقیر نمیتوانند رسوم آیین هندو پس از مرگ یک فرد را اجرا کنند.
در ایالت بیهار که در همسایگی اوتار پرادش قرار دارد نیز در چند روز گذشته بیش از ۷۱ جسد در رودخانه گنگ کشف شده است.
حال مقامات این ایالت در عرض رودخانه گنگ تور نسب کردهاند تا از عبور اجساد جلوگیری کرده و آنها را برای سوزاندن به محل دیگری منتقل کنند.
نگرانی از وضعیت کرونا در هند و قربانیانی که به حال خود رها می شوند
عبور آمار کرونای هند از مرز ۲۴ میلیون نفر
روز گذشته آمار ابتلا به کرونا در هند که از سال گذشته این کشور را تحت تاثیر خود قرار داده است از مرز ۲۴ میلیون نفر عبور کرد.
نشریه "هندو" نوشت: نارندرا مودی نخست وزیر هند در مورد شیوع سریع کرونا در این کشور هشدار داد و گفت: ویروس کرونا با سرعت بسیار بالا به مناطق روستایی میرسد. من میخواهم به روستاییان در مورد ویروس کرونا هشدار دهم.
این اولین بار است که نخست وزیر هند شیوع کرونا در مناطق روستایی هند را تایید کرده است.
حدود دو سوم از جمعیت یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفری هند در مناطق روستایی زندگی میکنند.
نارندرا مودی نخست وزیر و آمیت شاه وزیر کشور هند به دلیل آنچه کارشانسان بیاعتنایی به نشانههای ظهور موج دوم کرونا مینامند، مورد انتقاد گسترده در داخل و خارج قرار گرفتهاند.
منتقدان میگویند دولت هند با برگزاری مراسم انتخاباتی بزرگ و موافقت با مراسم مذهبی که هزاران نفر را جذب خود کردند اجازه دادند تا هند با یکی از شدیدترین بحرانهای کرونا در جهان مواجه شود.
ایرنا