arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۸۴۲۵۱۴
تاریخ انتشار: ۴۳ : ۲۳ - ۱۳ دی ۱۴۰۳

واکنش رئیس کمیسیون بهداشت مجلس به فوت ۴ کودک بر اثر قصور یک پزشک: قصور پزشکی ممکن است در همه جای دنیا رخ دهد!

شهریاری با بیان اینکه چون از جزئیات فوت این کودکان در جریان جراحی توسط پزشک اطلاعاتی ندارم، نمی‌توانم درباره آن اظهارنظر کنم، گفت:اتفاقات این چنینی در همه جای دنیا ممکن است اتفاق بیفتد و قصوری پزشکی هم ممکن است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

تسنیم: رئیس کمیسیون بهداشت مجلس به این سوال که یک پزشک متخصص گوش و حلق و بینی با وجود موارد متعدد "قصور پزشکی" که منجر به قتل غیرعمد ۴ کودک شده است، همچنان به طبابت مشغول است، واکنش نشان داد.

۲۰ آذر ماه در گزارشی اعلام شد یک پزشک متخصص گوش و حلق و بینی با وجود موارد متعدد "قصور پزشکی" که منجر به قتل غیرعمد ۴ کودک شده است، همچنان به طبابت مشغول است و در یک مورد جدید نیز منجر به مرگ یک کودک دیگر شده است!

براساس مستندات اقدام یک پزشک متخصص گوش و حلق و بینی (س. ع.) در شهر قم به دلیل عدم رعایت نظامات دولتی (قصور پزشکی) منجر به "قتل غیرعمد" یک کودک شده است و این پزشک متخصص در رأی بدوی، محکوم به پرداخت دیه و تحمل حبس تعزیری شده و، اما در رأی تجدیدنظر، صرفاً محکوم به پرداخت دیه کامل شده است و حکم مربوط به منع طبابت وی، ابطال شده است و بر این اساس این پزشک متخصص در زمان حاضر همچنان مشغول به طبابت است!

در رأی بدوی صادره برای این پزشک متخصص و به‌عنوان سوابق کیفری وی در نتیجه تکرار قصور‌های پزشکی مشابه منجر به مرگ بیمار به صراحت ذکر شده است: تاکنون قصور پزشک مذکور در ۷ مورد جراحی لوزه که دچار خون‌ریزی شدید پس از عمل جراحی شده‌اند محرز شده وپیش از این ۴ بیمار دیگری که توسط این پزشک، جراحی شده‌اند، بر اثر قصور پزشکی همین پزشک، فوت شده‌اند!

در جریان سفر "حسین علی شهریاری" رئیس کمیسیون بهداشت مجلس به اراک درباره اینکه اساساً وجود چندین مورد قصور در پرونده یک پزشک که چندین مورد آن منجر به فوت بیماران شده، چرا نباید منجر به ابطال پروانه طبابت شود و اینکه آیا این حد از تضمین فعالیت تحت هر شرایطی دلیل و بستری برای افزایش پرونده‌های قصور پزشکی نیست، پرسیده شد. 

شهریاری با بیان اینکه، چون از جزئیات فوت این کودکان در جریان جراحی توسط پزشک اطلاعاتی ندارم، نمی‌توانم درباره آن اظهارنظر کنم، گفت:اتفاقات این چنینی را همه جای دنیا ممکن است اتفاق بیفتد و قصوری پزشکی هم ممکن است.

وی افزود: در قانون پیش‌بینی شده اگر قصوری اتفاق بیفتد دو مرجع رسیدگی داریم، یکی سازمان نظام پزشکی و دیگری دادسرای رسیدگی به تخلفات پزشکی؛ دادسرا زیرمجموعه قوه قضائیه است و آنجا کارشناسی را به پزشکی قانونی ارجاع می‌دهند. هر چیزی آن شورای پزشکی قانونی درباره قصور نظر دهد قاضی حکم می‌دهد.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: خواهش می‌کنم با برجسته کردن اینگونه اخبار جامعه و مردم را نگران نکنید. تمام این پرونده‌ها در مراجع ذیصلاحرسیدگی می‌شود.

شهریاری خاطرنشان کرد: حتما باید این موارد را پیگیری و با تخلف و متخلف برخورد کرد ولی در چارچوب قانون باید رسیدگی شود. یعنی ما در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی هم نمی‌توانیم رسیدگی کنیم، چون در قانون گفته این دو مرجع قانونی باید رسیدگی و برخورد کنند.

نظرات بینندگان