arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۸۱۸۵۲
تاریخ انتشار: ۴۴ : ۱۸ - ۰۶ آبان ۱۳۹۹

قانونگذار آمریکایی خواستار ابطال ویزای دیپلمات‌های ایران در سازمان ملل شد

یک نماینده جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا خواستار ابطال روادید دیپلمات‌های ایران در سازمان ملل متحد شده است. «لی زلدین»، نماینده جمهوری‌خواه ایالت نیویورک در مصاحبه‌ای با شبکه خبری فاکس‌نیوز ادعای دخالت ایران در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا را تکرار کرد و گفت ایالات متحده باید هم در عمل و هم در گفتار به آن واکنش «قدرتمندانه» نشان دهد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یک قانونگذار آمریکایی با متهم کردن ایران به دخالت در انتخابات ریاست‌جمهوری کشورش خواستار ابطال روادید دیپلمات‌های ایران در سازمان ملل متحد شد.

به گزارش فارس، یک نماینده جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا خواستار ابطال روادید دیپلمات‌های ایران در سازمان ملل متحد شده است.

«لی زلدین»، نماینده جمهوری‌خواه ایالت نیویورک در مصاحبه‌ای با شبکه خبری فاکس‌نیوز ادعای دخالت ایران در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا را تکرار کرد و گفت ایالات متحده باید هم در عمل و هم در گفتار به آن واکنش «قدرتمندانه» نشان دهد.

زلدین که عضو کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان است گفته ایالات متحده باید به روش‌هایی اعم از حملات سایبری تهاجمی، اعمال تحریم‌های جدید یا لغو روادید دیپلمات‌های ایران به این ادعاها پاسخ دهد. 

زلدین در مصاحبه با فاکس‌نیوز گفت: «آنها درخاک ما هستند باید به قوانین ما احترام بگذارند و وقتی این قوانین را آزمایش می‌کنند باید تبعاتش را ببینند تا آن را متوقف کنند.»

زلدین در ادامه گفت اخراج هیئت دیپلماتیک ایران درسازمان ملل و یا ایرانی‌هایی که در نیویورک زندگی می‌کنند پیام روشنی به ایران خواهد فرستاد.

او گفت: «فکر می‌کنم اینکه ایالات متحده روادید دیپلمات‌های سازمان ملل که اهل ایران هستند را باطل کند اقدام مهمی خواهد بود.»

زلدین در ادامه خواستار آن شده که ایالات متحده درآینده هم از صدور روادید برای دیپلمات‌های ایرانی خودداری کند.

«جان راتکلیف»، مدیر طلاعات ملی آمریکا پنجشنبه پیش مدعی تلاش‌های روسیه و ایران برای اثرگذاری بر انتخابات ریاست‌جمهوری پیش روی آمریکا شد.

راتکلیف این ادعا را در یک کنفرانس خبری مختصر که «کریستوفر رای»، رئیس سازمان اطلاعات داخلی و امنیتی آمریکا (اف‌بی‌آی) هم در آن حضور داشت مطرح کرد.

جان راتکلیف  ادعا کرد: «ما می‌توانیم این را تأیید کنیم که برخی از اطلاعات ثبت‌نامی رأی‌دهندگان در اختیار ایران و مستقل از آن در اختیار روسیه قرار گرفته است.»

خبرگزاری رویترز گزارش داده بود این ادعا در حالی مطرح شده که بخش زیادی از اطلاعات ثبت‌نامی رأی‌دهندگان برای عموم مردم قابل دسترس است. با وجود این، راتکلیف مدعی شده ایران با ارسال ایمیل‌های جعلی تلاش کرده رأی‌دهندگان را ارعاب کند.

ادعای جان راتکلیف درباره دخالت ایران در انتخابات آمریکا با تشکیک برخی از قانونگذاران آمریکا از جمله «نانسی پلوسی»، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا همراه شده است.

این قانونگذاران گزارش‌های دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا که در آنها ایران، چین و روسیه به تلاش برای دخالت در انتخابات ریاست‌جمهوری ماه نوامبر متهم می‌شوند را نتیجه فشارهای ترامپ بر روی دستگاه‌های اطلاعاتی برای انتشار گزارش‌های همسو با خواسته‌های او می‌دانند.

دونالد ترامپ از مدت‌ها قبل بارها بدون ارائه هیچ سندی مدعی شده بود ایران، چین و روسیه دوست دارند رقیب انتخاباتی‌اش، «جو بایدن» در انتخابات به پیروزی برسد؛ هر سه کشور این ادعا را رد کرده‌اند.

دونالد ترامپ از زمان ورود به کاخ سفید رابطه خوبی با دستگاه‌های اطلاعاتی نداشته و بارها روسای این دستگاه‌ها را به دلیل ارائه نظراتی مخالف با نظرات خودش اخراج کرده است.

چندی پیش مدیر سابق بخش اطلاعات وزارت امنیت داخلی آمریکا فاش کرد که مقام‌های ارشد این وزارتخانه وی را تحت فشار گذاشتند تا با دستکاری در اطلاعات ایران و چین را به تلاش برای دخالت در انتخابات آمریکا متهم کند.

«برایان مورفی» روز ۲۰ شهریور تصریح کرد که «چاد اف ولف»سرپرست موقت وزارت امنیت داخلی آمریکا در بهار سال جاری (ماه می) به وی دستور داده بود که شروع به تهیه گزارش‌هایی درباره «فعالیت‌های مداخله‌جویانه» ایران و چین در آمریکا کند.

مورفی از اجرای این دستورات امتناع ورزید و تأکید کرد که عمل به این دستورات، ایالات متحده را در معرض خطری قابل توجه قرار می‌دهد و به دنبال آن در ماه ژوئیه، رتبه وی به مدیریت وزارت امنیت داخلی آمریکا تنزل یافت.

آمریکا در حالی کشورهای دیگر را به دخالت در انتخابات متهم می‌کند که از سوی نهادهای مستقل حقوق بشری به تخریب روند دموکراسی در دیگر کشورها از طریق توسل به ابزارهای مختلف از جمله کودتا متهم است.

نظرات بینندگان