بررسی آمار موارد روزانه بستری در استان بوشهر نشان از وضعیت هشدار دارد که اگر این هشدار جدی گرفته نشود، آمار مرگ ومیر افزایش خواهد یافت، آن هم در شرایطی که روند کلی اپیدمی کرونا در کشور با تغییرات مختصر صعودی همراه است.
روز گذشته سخنگوی وزارت بهداشت ضمن با اعلام شهرستان های قرمز و هشدار کرونا، موارد بروز و فوتی ناشی از این بیماری در استانها در هفته سوم شهریور ماه عنوان کرد: هیچ نقطه سبز یعنی منطقه عاری از بیماری کرونا در کشور وجود ندارد، بیشترین بروز هفتگی موارد مثبت بستری شده در هفته سوم شهریورماه به ترتیب در استانهای بوشهر، قم و لرستان و بیشترین بروز هفتگی مرگ و میر در این بازه زمانی به ترتیب در استانهای خراسان شمالی، سمنان و اصفهان گزارش شده است.
روند صعودی و وضعیت هشدار
این در حالی است که بر اساس آخرین اطلاعات کرونا در کشور، استان بوشهر در وضعیت هشدار قرار دارد و بنابر اعلام کمیته اپیدمیولوژی کرونا وزارت بهداشت، بوشهر جز استان هایی بوده که در وضعیت اپیدمی آن روند ثبات با تغییرات مختصر صعودی مشاهده شده است.
به گفته دبیر ستاد مبارزه با کرونا در استان بوشهر آمار موارد روزانه بستری نشان از وضعیت هشدار دارد که اگر جدی گرفته نشود موارد فوتی نیز افزایش پیدا میکند. بر اساس آمارهای علمی بهدست آمده رابطه مستقیمی میان رعایت پروتکلهای بهداشتی و کاهش موارد بستری وجود دارد.
سعید کشمیری عنوان می کند: هر زمان که رعایت پروتکلهای بهداشتی با شرکت در تجمعات، مراسمها و سفرها جدی گرفته نشده، متعاقب آن آمار موارد بستری کرونا در بیمارستانهای استان افزایش یافته است.
به گزارش ایسنا، برگزاری مراسمات و تجمعات مختلف از ختم شخصیت های معروف تا بازدیدها و یا دورهمی خانوادگی، فعالیت پارک ها و برخی مراکز پرتردد، بازگشایی مدارس ولو با شرایط کنترل شده، تعطیلات چند روزه در پایان هفته، جدی نگرفتن محدودیت ها و پروتکل ها و رو به کاهش گذاشتن رعایت موارد بهداشتی برای جلوگیری از شیوع کرونا به سبب بی توجهی و یا خستگی از ادامه دار شدن روند بیماری هر کدام می تواند زنگ خطری برای وخیم تر شدن اوضاع باشد.
نظارت جدی، بهترین ابزار برای مقابله با شیوع کرونا
استاندار بوشهر روز گذشته در نشست ستاد مبارزه با کرونا با اشاره به این موارد گفت: با توجه به روند ورود بیماران بستری در بیمارستانها باید این وضعیت به افرادی که کرونا را باور ندارند نشان داده شود. آنچه راجع به کنترل کرونا برای همه دنیا مسجل شده است رعایت دستورالعملهای بهداشتی است.
عبدالکریم گراوند تاکید کرد: برای اطمینان از رعایت نکات بهداشتی نیازمند ابزار مناسبی هستیم که بهترین ابزار برای مقابله با شیوع کرونا نظارت جدی بر رعایت پروتکلهای بهداشتی و برخورد با متخلفان است.
گراوند با قدردانی از تلاش هفتماهه حوزه سلامت استان بوشهر در مبارزه با کرونا اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر برای بازگشایی برخی از اماکن و اصناف دستورالعملهایی را تدوین کرده است که بدون در نظر گرفتن این دستورالعملها امکان فعالیت برای آنان وجود ندارد.
استاندار بوشهر ادامه داد: امکان بازگشت به شرایط محدودیت در اماکنی که سلامت مردم در آن تهدید میشود وجود دارد.
شرایط نامطلوب گردش بیماری بین مردم
ابتدای هفته جاری نیز رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از میانگین بستری روزانه ۵۰ بیمار مشکوک به کرونا در بوشهر خبر داد و اعلام کرد میانگین بستری روزانه ۵۰ بیمار جدید مشکوک به کرونا نشاندهنده وضعیت هشدار و شرایط نامطلوب گردش بیماری بین مردم است.
حال باید دید با توجه به شرایط جامعه، بازارها، فروشگاه ها و اماکن تفریحی چون پارک ها و یا سواحل و همچنین وضعیت هشدار کرونا و افزایش موارد ابتلا و فوت بر اثر بیماری کووید-۱۹ تصمیمات جدیدی در خصوص محدودیت ها و قوانین سخت گیرانه اتخاذ خواهد شد و یا خیر. البته روی دیگر و البته بسیار مهم ماجرا نیز مردم هستند. بسیاری از افراد از جمله کارمندان و یا اقشار دیگر جامعه به دلیل آنچه خستگی و یا بی حوصلگی عنوان می کنند دیگر به مسئله کرونا وقعی نمی گذارند.
به نظر می رسد عدم آموزش و یا حتی تبلیغات نامناسب و یا دیده نشدن شرایط وخیم و سرانجام برخی افراد مبتلا به کرونا که این بیماری موجب عواقب خطرناکی چون از دست دادن بخشی از ریه، مشکلات تنفسی و یا حتی مرگ عزیزان و وابسنتگان آنها شده است به روشنی برای جامعه به تصویر کشیده نشده است.
ایسنا