arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۴۶۳۵۵
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۱۹ - ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
روزنامه گردی در «انتخاب»؛

علت ترور استاد مطهری از زبان فرقانیان تواب: او با توجه به آیه «فَقاتِلُوا أَئِمَّةَ الْکُفْرِ» ترور شد / همه چیز از جلسات قلهک آغاز شد / ارتباط با سفارت آمریکا را نمی‌توانم بپذیرم

در مورد ترور آیت‌الله مطهری با توجه به آیه «فَقاتِلُوا أَئِمَّةَ الْکُفْرِ» بهترین راه از میان بردن آیت‌الله مطهری، ترور وی تشخیص داده شد! البته دلایل گروه برای این ترور طی اعلامیه‌ای شرح داده شد. از جمله ما معتقد بودیم که آقای مطهری پایه‌گذار بدعت در اسلام است و این‌که عناصر توحیدی را در انزوا قرار می‌دهد و موجبات پدید آوردن انحراف در نهضت و جنبش گردیده است. / گودرزی اگرچه خیانتی بزرگ را مرتکب شد، اما مزدور آمریکا نبود
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

علت ترور استاد مطهری از زبان فرقانیان تواب: مطهری با توجه به آیه «فَقاتِلُوا أَئِمَّةَ الْکُفْرِ» ترور شد / همه چیز از جلسات قلهک آغاز شد /  ارتباط با سفارت آمریکا را نمی‌توانم بپذیرم

سرویس تاریخ «انتخاب»: ساعت حدود ۲۲ و ۴۰ دقیقه شامگاه سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۵۸ هنگامی که استاد مطهری از منزل دکتر سحابی در خیابان فخرآباد خارج می‌شد از فاصله بین دو تا سه متری از ناحیه سر هدف گلوله قرار گرفت و به شهادت رسید. لحظاتی بعد یک اتومبیل پیکان استیشن سفیدرنگ که به نظر می‌رسید برای مهاجمان باشد به سرعت محل حادثه را ترک کرد. روز بعد اطلاعیه‌ای با عنوان گروه فرقان مسئولیت این جنایت را بر عهده گرفت. چند ماه بعد بر اثر تلاش پاسداران شبکه اصلی گروه فرقان کشف و عاملان اصلی ترور استاد مطهری اعدام شدند. عده‌ای از فرقانیان نیز در ادامه به خاطر ارتبا‌ط‌شان با این گروه دستگیر و بعد در زندان توبه کردند. روزنامه کیهان به مناسبت دومین سالگرد شهادت استاد مطهری، ۱۲ اردیبهشت ۶۰، ویژه‌نامه‌ای منتشر کرد، در این ویژه‌نامه گفتگویی منتشر شد با چند تن از این فرقانیان تواب در بازداشتگاه اوین، آن‌ها درباره نحوه تشکیل گروه‌شان و نیز علت ترور استاد مطهری به خبرنگار کیهان گفتند:

همه چیز از جلسات قلهک آغاز شد

همه چیز از جلسات قلهک و سلسبیل و... آغاز شد. در این جلسات فردی به نام اکبر گودرزی که ابتدا در حوزه قم بود و سپس به تهران آمد، با ترتیب دادن جلسات گفتگو توانست توجه بسیاری از افراد را به خود معطوف سازد. او اکثرا تنها برنامه‌ریزی می‌کرد. او در این جلسات به افرادی که اعتماد پیدا می‌کرد مطالبش را در میان می‌گذاشت و این‌ها خود نیز بعدا عوامل ارتباط و جذب افراد جدید می‌شدند؛ بنابراین اگر بخواهیم از هسته‌های اولیه گروه فرقان نام ببریم در وهله اول می‌بایست از گودرزی و سپس عباس عسگری و حسن اقرلو نام برد. از اسفند ماه سال ۵۶ گروه نظریات خود را به صورت ماهنامه‌ای به نام «فرقان» منتشر می‌کرد و در ابتدا حمله خود را متوجه طاغوت و محکوم نمودن دستگاه نموده بود. بعد‌ها در این روابط کتاب‌هایی انتشار یافت که اکثرا تفسیر‌هایی از قرآن مثل: تفسیر سوره بقره، شورا، سوره زخرف، کهف و طه بود.
از جمله مسائل بسیار اساسی که موجبات انحراف ما را در گروه فراهم می‌آورد عدم امکان آزاداندیشی و تحلیل منطقی بر اساس عقل و منطق بود. ما بیش‌تر خود را در انحصار چارچوب ساخته و پرداخته گروه قرار داده و امکان اندیشیدن را به طور مستقل و آزاد از دست داده بودیم و توجیهات گروه را کاملا بی‌عیب و مبری از نقص می‌دانستیم.

ما معتقد بودیم که آقای مطهری پایه‌گذار بدعت در اسلام است

بار‌ها وقتی در مواردی از آقای گودرزی مسائلی پرسیده شد، وی قرآن را می‌گشود و بدان استناد می‌جست! در مورد ترور آیت‌الله مطهری با توجه به آیه «فَقاتِلُوا أَئِمَّةَ الْکُفْرِ» بهترین راه از میان بردن آیت‌الله مطهری، ترور وی تشخیص داده شد! البته دلایل گروه برای این ترور طی اعلامیه‌ای شرح داده شد. از جمله ما معتقد بودیم که آقای مطهری پایه‌گذار بدعت در اسلام است و این‌که عناصر توحیدی را در انزوا قرار می‌دهد و موجبات پدید آوردن انحراف در نهضت و جنبش گردیده است.

وقتی آیت‌الله مطهری از جلسه منزل آقای سحابی خارج شدند، دو تن به اسامی محمدعلی بصیری (ضارب) و وفا قاضی‌زاده (راننده) که مسئولیت انجام این ماموریت را بر عهده داشتند، به این عمل دست زدند و نقشه را همان‌طور که طراحی شده بود اجرا کردند.

راستش گودرزی از نظر فکری مخالف شدید مطهری بود. آیت‌الله مهطری از نشریات فرقان انتقاد می‌کرد و آقای گودرزی معتقد بود که عامل برنامه‌هایی که از نظر او خلاف بود، آقای مطهری است. مسئله جالب توجه این‌که در زمانی که هیچ‌کس نمی‌دانست آقای مطهری رئیس شورای انقلاب است، آقای گودرزی این مسئله را می‌دانست.

کار‌های گروه بر اساس قرآن بود

ما در چهارچوب گروه کار می‌کردیم؛ کار‌های گروه و اتحاد تصمیمات بر اساس قرآن بدون استناد به سنت، علق و اجماع گرفته می‌شد و ایرادی هم اگر گرفته می‌شد بلافاصله استناد به قرآن می‌شد. ما متاسفانه همه را به یک چشم می‌نگریستیم.

راستش آقای گودرزی سنت و عقل و اجماع را قبول داشت، ولی بدان عمل نمی‌کرد! بار‌ها گفته‌ایم احساس پشیمانی می‌کنیم. سفارش من به آن‌ها که گروه‌گرا می‌شوند این است که یک بعدی و از روی احساسات طرفدار گروهی نشوند؛ و به اکثر جریانات موجود در جامعه با دیده انتقاد بنگرند. از خانه‌های تیمی بیرون روند و از روی منطق و استدلال هوادار گروه و سازمان شوند.

من رهبر آن‌ها را می‌شناسم، اکثر بچه‌ها به بی‌سوادی او ایمان دارند، بنابراین از گروه فرقان آن‌ها که باقی مانده‌اند از روی غرور به این برنامه ادامه ندهند.

گودرزی اگرچه خیانتی بزرگ را مرتکب شد، اما مزدور آمریکا نبود

این‌که عملکرد ما در نهایت به سود آمریکا تمام شده شکی نیست. این‌که ما استادی گران‌قدر که می‌توانست همچون دژی در برابر مارکسیست‌ها ایستادگی کند را از میان بردیم و زیانی عظیم را به جامعه مسلمان و انقلابی‌مان وارد ساختیم، جای تردید نیست، ولی باید بگویم ارتباط با سفارت آمریکا را نمی‌توانم بپذیرم. گودرزی اگرچه خیانتی بزرگ را مرتکب شد، اما مزدور آمریکا نبود.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۱۳
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۳
1
0
محمدعلی بصیری نه نصیری
ناشناس
|
Australia
|
۲۲:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۳
0
2
برخی ازآیات قرآن همیشه مورداستنادتروریستهای بی اخلاق و متحجرواقع شده است ۰
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۲۳:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۱۳
0
6
خط دهندگان به امثال گودرزی ها دهه هاست که حظ کننده ترین ها در مرتفع ترین قلل قدرت و ثروت اند. بیچاره گودرزی ها. بدبخت گول خورندگان که هنوز هم گول میخورند و کم هم نیستند که فوج و گردان و لشگرند و چقدر شلوغ و متراکم خواهد بود دوزخ از گول خورندگان با وعدهء بهشت.
نظرات بینندگان