arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۳۹۴۱۷
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۱۵ - ۱۲ فروردين ۱۳۹۹

وزارت بهداشت: ابتلای مجدد به کرونا در ایران گزارش نشده است / ۳۲۰ نفر به علت مصرف فرآورده‌های الکلی تقلبی فوت کرده‌اند

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: از ابتلای مجدد بیماران در ایران تاکنون گزارشی ارائه نشده است. وی درباره ی درباره مصرف فراورده‌های الکلی تقلبی در کشور گفت: تاکنون ۳ هزار و ۱۱۷ مسمومیت ناشی از مصرف فرآورده‌های الکلی تقلبی در کشور ثبت شده که هزار و ۶۶ نفر در بیمارستان‌ها و ۷۳ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه با وضعیت بحرانی بستری هستند و ۶۲ نفر دچار نابینایی و کم بینایی شده‌اند. تاکنون ۲۸۴ نفر نیاز به خدمات دیالیز پیدا کرده و دچار مشکلات کلیوی شده و ۳۲۰ نفر از این افراد فوت کرده‌اند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

کیانوش جهانپور روز سه شنبه در نشست خبری که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، افزود: بیماری که تشخیص قطعی به بیماری کووید ۱۹ داشته باشد و باز هم با تشخیص قطعی به این بیماری مبتلا شده باشد تاکنون در کشور گزارش نشده است.

فاصله گذاری اجتماعی تا ۲۰ فروردین تمدید شده است

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت بیان کرد: فاصله گذاری اجتماعی یا فیزیکی تا ۲۰ فروردین تمدید شده و تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها فعلا تا این تاریخ ادامه دارد و برای پس از آن هم بعد تصمیم گیری می‌شود.

بازگشت ایرانیان به کشور در شرایط شیوع کرونا

جهانپور گفت: برخی هموطنان ما در بعضی کشورهای بحران زده در اروپا و آمریکا هستند و اگر قصد بازگشت به کشور داشته باشند، تلاش‌ها انجام می‌شود. قبلا هموطنان ما از ووهان به کشور بازگشتند و بر اساس پروتکل‌ها قرنطینه انجام شد. سلامت ایرانیان در هرجای دنیا برای ما اهمیت دارد و با توجه به بحرانی که در اروپا و آمریکا هست، اگر ایرانیان قصد بازگشت به کشور داشته باشند، دستگاه دیپلماسی تمام تلاش خود را انجام می‌دهد.

اقدام مشترک کشورها برای مقابله با کرونا

وی اظهار کرد: در مورد یک بیماری که همه گیری جهانی دارد، اقدام و مسئولیت مشترک تنها راه رهایی از این بیماری در جهان است. از طرفی محدودیت‌ها و جدال بین کشورهای مختلف باید در کارزار مقابله با این بیماری کنار برود و آنچه به عنوان تعهد مشترک همه جوامع و دولت‌ها باید قرار بگیرد باید مبتنی بر اقدام مشترک باشد. سازمان جهانی بهداشت در این زمینه می‌تواند نقش محوری داشته باشد.

جهانپور افزود: این روش تنها راه مقابله با کووید ۱۹ است. اگر کشورهایی به این موضوع تن نمی‌دهند و مسئولیت مشترک را نمی‌پذیرند یا قصد دارند به این پاندمی دامن بزنند، سازمان‌های بین المللی و سازمان ملل متحد باید به این موضوع وارد شده و برای افکار عمومی روشن کند که چه دولت‌هایی این مسئولیت مشترک جهانی را نمی‌پذیرند. فشار افکار عمومی جهانی و سازمان‌های مردم نهاد می‌تواند دولت‌های خاطی را به مسیر اقدام مشترک در زمینه مقابله با این ویروس هدایت کند.

زباله‌های بیمارستانی

جهانپور گفت: بیماری کووید ۱۹ واگیر است و در نتیجه حساسیت بیشتری در زمینه زباله‌های عفونی در بیمارستان‌ها در این زمینه وجود دارد. به علت حساسیت بیشتر، دقت بیشتری هم انجام می‌شود. این زباله‌ها در بیمارستان‌ها بی خطر شده و سپس زباله بی خطر شده توسط شهرداری‌ها انتقال داده می‌شود.

انتقال کرونا از ناقلان بدون علامت

وی اظهار کرد: افراد ناقل بدون علامت هم ممکن است بیماری را منتقل کنند، اما به نظر می‌رسد احتمال سرایت از این افراد نسبت به کسانی که علامت دار هستند، کمتر است.

پایش طرح غربالگری کرونا

رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت در پاسخ به سوال خبرنگار سلامت ایرنا درباره احتمال آمارسازی در طرح غربالگری و مقابله با کرونا گفت: هر طرح غربالگری همزمان پایش هم می‌شود. همزمان با این‌که افراد چک لیست‌ها را پر کرده و افراد را پایش می‌کنند، سامانه به محض ورود مشخصات و شماره همراه افراد، از آنها سوال می‌کند که آیا پایش یا ارزیابی اولیه انجام شده یا خیر. این راستی آزمایی از سامانه مرکزی وزارت بهداشت اتفاق می‌افتد. ۹۷.۳ درصد افرادی که پاسخ داده‌اند اعلام رضایت کرده‌اند.

وی ادامه داد: درصد عدم ارتباط یا عدم رضایت در این پایش‌ها ثبت می‌شود. در نتیجه بالاترین ضریب اطمینان برای اطلاعات سامانه وجود دارد. البته در ارتباطات برقرار شده با سامانه ۴۰۳۰ برخی افراد پاسخگو نیستند. امروز رکورد روزی ۶.۵ میلیون تماس تلفنی با افراد را داریم.

جهانپور افزود: تا وقتی که بیش از ۹۵ درصد افراد ثبت نام شوند این طرح ادامه خواهد داشت. وقتی افراد علائم جدیدی پیدا کنند می‌توانند در سامانه اطلاعات خود را وارد کنند. ممکن است امروز اطلاعات فرد وارد شده باشد و فردا علائم داشته باشد. سقف جمعیتی کشور مشخص است، اما تراکنش‌های سامانه ادامه پیدا می‌کند و افراد ممکن است تا پایان طرح اطلاعات جدید خود را وارد سامانه کنند. در نتیجه یک فرد ممکن است چند بار پایش یا ارزیابی شود و اگر تشخیص به سمت کرونا باشد امکان دارد که ۵ روز پایش شود. در نتیجه برای تراکنش‌ها سقفی وجود ندارد.

۳۲۰ نفر به علت مصرف فرآورده‌های الکلی تقلبی فوت کرده‌اند

جهانپور درباره مصرف فراورده‌های الکلی تقلبی در کشور گفت: تاکنون ۳ هزار و ۱۱۷ مسمومیت ناشی از مصرف فرآورده‌های الکلی تقلبی در کشور ثبت شده که هزار و ۶۶ نفر در بیمارستان‌ها و ۷۳ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه با وضعیت بحرانی بستری هستند و ۶۲ نفر دچار نابینایی و کم بینایی شده‌اند. تاکنون ۲۸۴ نفر نیاز به خدمات دیالیز پیدا کرده و دچار مشکلات کلیوی شده و ۳۲۰ نفر از این افراد فوت کرده‌اند.

منبع: ایرنا
نظرات بینندگان