اسپوتینک نوشت: پهپاد گلوبال هوک پیشرفته ترین هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی است که آمریکایی ها مدعی بودند قابلیت عبور از همه نوع سیستم های راداری را دارد و با توجه به امکان پرواز در ارتفاع بالای شصت و پنج هزار پا و سرعتی بالا ونوع آلیاژ ساخت آن به هیچ وجه نه قابل ردیابی است و نه توسط هیچ سیستم پدافندی ای قابل سرنگونی می باشد.
می توان گفت سرنگونی این هواپیما به نوعی نشان می دهد که ایرانی ها نوعی موشک فوق افسانه ای سری ای در اختیار داشتند که افسانه های آمریکایی ها را می تواند به باد دهد.
البته نکته بسیار مهمی که در این ماجرا می باشد وشاید حتی از اصل ماجرای سرنگونی پهپاد مهم تر است این می باشد که سیاست ایالات متحده و متحدین آن از زمان خروج آمریکا از برجام تا به امروز منجر به افزایش تنش ها بشکل فزاینده ای در منطقه شده اند و امروزه کل جهان درگیر آن می باشد چرا که در صورتی که تنش های روز افزون منجر به بروز جنگ در منطقه شوند قطعا با توجه به شرایطی که طی یک ماه اخیر مشاهده کرده ایم احتمال متوقف شدن صادرات انرژی از منطقه خاورمیانه بسیار زیاد است وکل جهان درگیر خواهد بود نه فقط کشورهای ایران و آمریکا و یا حتی کشورهای منطقه.
به احتمال زیاد ایرانی ها نمی دانستند چه نوع هواپیمایی بر فراز ایران در حال پرواز است اما به دلیل وجود اخبار ضد و نقیض که اخیرا یکی از آنها توسط یک روزنامه اسرائیلی مبنی بر اینکه قرار است آمریکا دست به یک ضربه نظامی بر علیه ایران بزند، سطح آماده باش در ایران به حد بالایی افزایش یافته و خوب هر پرنده ای بخواهد وارد حریم هوایی ایران شود هدف قرار خواهد گرفت
همچنین این احتمال وجود دارد که هدف این پرواز بررسی شرایط دفاعی ایران برای هرگونه حمله احتمالی بوده باشد و احتمالا پیش بینی نمی شده که ایرانی ها چه نوع تسلیحاتی در اختیار داشته باشند و اینکه تا چه حد در حال آماده باش هستند.
نکته دیگری که در این ماجرا وجود دارد این است که اگر امکان رصد این پهپاد فوق مدرن آمریکایی توسط ایرانی ها وجود داشته باشد این به این معنا است که بخش بزرگی از هواپیماهای آمریکایی امکان ورود به حریم هوایی ایران را نخواهند داشت، حال اگر نخواهیم بگوییم همه، و قطعا این ماجرا منجر می شود ایالات متحده از نیروی هوایی خود که مهمترین سلاحی بوده که همیشه به آن در همه جنگ ها برتری می داده محروم شود، چون قطعا آنکه می تواند این هواپیما را سرنگون کند می تواند هواپیماهای با سرنشین را نیز سرنگون کند.
همچنین این نکته وجود دارد که شاید صحبت های فرمانده هان سپاه پاسداران مبنی بر اینکه موشک های نقطه زنی در اختیار دارد که می تواند ناو های آمریکایی را غرق کند مثل همین موشک ها فتوشاپ نباشد و واقعا ایران توانسته باشد به فناوری موشکی ای دست یابد که می تواند ناو های آمریکایی را غرق کند.
بگذارید ساده تر بگوییم.
یعنی یک فاجعه تمام عیار برای سنتکام.
حال به جای اینکه ارتش آمریکا بخواهد ایران را تهدید کند این ایران است که سنتکام را تهدید می کند و این نیروهای آمریکایی در منطقه هستند که باید با چشم باز بخوابند که مبادا ایرانی ها به آنها شبیخون بزنند.
آمریکایی ها بخوبی می دانند که اگر نیروی هوایی و نیروی دریایی آنها فلج باشد هیچ امیدی برای مقابله نیروی زمینی آنها با نیروهای ایرانی در خاک خود را نخواهند داشت چون بصورت تاریخی ثابت شده که ایرانی ها در خاک خود چه شکلی می جنگند، حتی در زمان جنگ ایران و عراق زمانی که عراقی ها در خاک ایران بودند نوع جنگ ایرانی ها در مقایسه با زمانی که ایرانی ها وارد خاک عراق شدند بسیار متفاوت بود.
حال باید نشست و دید آیا واقعا آقای ترامپ به دنبال همین است؟
یعنی او می خواهد یک جنگ راه بیاندازد و تابوت سربازان آمریکایی را به آمریکا برگرداند؟
آیا واقعا وی حاضر است خون سربازان آمریکایی را با نفت برخی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس مبادله کند؟
به هر حال همه می دانند که رسیدن شرایط منطقه به آنچه امروز با آن مواجه هستیم فقط و فقط به دلیل این است که ایالات متحده به تعهدات بین المللی خود در قبال ایران عمل نکرده و دولت و رئیس جمهوری آن تصور می کردند که دست برتر را از نظر نظامی دارند و می توانند ایرانی ها را با تشر های خود بترسانند.
اما ظاهرا ماجرا برعکس شده و این ایرانی ها هستند که فعلا چندین تشر کارساز به آمریکایی ها و متحدین آنها زده اند.
این ماجرا فقط پیغامی برای آمریکایی ها نیست بلکه برای متحدین آنها در منطقه نیز هست.
هم آمریکایی ها و هم متحدین آنها در منطقه باید توجه داشته باشند که "شیرها دندان های خود را برای لبخند به نمایش نمی گذارند".