پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : قدس انلاین نوشت: کم سن و سالترین شهید کربلا از یاران امام، عمرو بن جناده یازده ساله بود که پیش از شهادت گفت: مادرم دستور داده که به میدان بروم و لباس رزم بر منپوشانده است.
عاشورا را نمیتوان در قلمرو قشر خاصی محدود کرد. تأثیر درس های آن برای همگان است، از این رو پیام هایی که میدهد، عام و برای همگان است، مخصوصاً زنان و از آنجایی که نیمی از افراد جامعه را بانوان و دختران تشکیل میدهند و از آنجا که در نهضت عاشورا سهمی عمده و قابل ملاحظه بر دوش بانوان کاروان حسینی استوار بود و عاشورا ماندگاری خود را تا حد زیادی مرهون فداکاری ها و قهرمانی های خانواده امام حسین (ع) بخصوص زینب کبری است، از این رو پیام های عاشورا خطاب به زنانمسلمان است تا هم رسالت اجتماعی و سیاسی این قشر را نشان دهد و هم خنثی کنندهتبلیغات سوئی باشد که دیدگاه اسلام را از محروم کردن زنان از مشارکت در کارهای اجتماعی و حضور در صحنه، معرفی میکند و هم نقش زنان در پشتیبانی از مبارزات مردان و جوانان، نشان دهد.
همچنین آمیختن عفاف و پاکدامنی را به تلاش و مجاهدت اجتماعی قابل اجرا بنمایاند و هم به مسئولیت شهید پروری و تربیت نسلی با ایمان، شجاع و مدافع حق، توسط بانوان اشاره کند و هم به تبلیغ و تبیین مرام و اهداف شهیدان بپردازد.
کم سن و سالترین شهید کربلا از یاران امام، عمرو بن جناده یازده ساله بود. این شهید سعید، از شهدای نوجوان کربلاست که پدرش نیز در رکاب حضرت امام حسین (ع) به شهادت رسید. وقتی که این نوجوان شجاع خواست به میدان رزم برود، امام فرمودند: پدر این جوان به شهادت رسید، شاید مادرش راضی نباشد که به میدان برود.
عمرو عرض کرد: مادرم دستور داده که به میدان بروم و لباس رزم بر منپوشانده است.
بعد او که نه یا یازده ساله بود، به میدان رفت و رجز خواند و جنگید تا شربت شیرین شهادت را نوشید.
سر او را به طرف سپاه امام حسین (ع) افکندند، مادرش ـ که مشخصات ایشان را بحریه بنت مسعود خزرجی ضبط کردهاند ـ آن سر مطهر را برداشت و گفت: پسرم! ای شادی قلبم! ای نور دیدهام! چه نیکو جهاد کردی، سپس سر را پرتاب کرد و با آن یکی از لشکریان کوفه و شام را به هلاکت رساند، آنگاه چوبه خیمه را برداشت و حملهور شد که با آن بجنگد، (اما) امام حسین (ع) مانع شد و او را به خیمه زنان برگرداند.