arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۳۷۸۶۷
تاریخ انتشار: ۵۰ : ۱۰ - ۲۶ فروردين ۱۳۹۶

درگیری نظامی کره شمالی و آمریکا تا چه حد جدی است؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : امکان حمله پیشگیرانه آمریکا و پاسخ موشکی- هسته‌ای کره شمالی بعید نیست، ولی خطر واقعی تاسیسات هسته‌ای و شیمیایی کره جنوبی است که جان ۲۵ میلیون جمعیت آن را تهدید می‌کند.

به گزارش انتخاب به نقل از تسنیم، روزنامه اینترنتی «گازیتا.رو» در تحلیلی می نویسد: کره شمالی تهدید کرده است که در صورت اقدام تحریک آمیزی از سوی آمریکا نخستین اهداف موشکی خود را تاسیسات نظامی ایالات متحده در کره جنوبی و ژاپن انتخاب کرده و بعد هم می تواند ناو هواپیمابر اتمی «Carl Vinson» نیروی دریایی آمریکا را هدف قرار دهد.

البته آمریکایی ها هم قادر هستند تهدید حدود 1000 موشک کره شمالی را خنثی کنند. خطر واقعی از سوی توپخانه معمولی کره شمالی است که می تواند راکتور هسته ای و صنایع شیمیایی در کره جنوبی را هدف قرار دهد.

پاسخ کره شمالی شامل حملات ناگهانی پیشگیرانه در زمین، دریا و هوا خواهد بود. مقامات پیونگ یانگ از پایگاههای نظامی آمریکا در شهرهای مختلف کره جنوبی و حتی کاخ ریاست جمهوری کره جنوبی، بعنوان اهداف احتمالی خود نام برده اند. آنها همچنین یادآور شده اند که موشکهای کره شمالی حتی قادرند به پایگاه نظامی آمریکا در خاک ژاپن و حتی خاک ایالات متحده نیز برسند.

امکانات نظامی و اهداف کره شمالی کدامند؟

در حال حاضر کره شمالی دارای موشکهای بالستیک با طول برد متوسط از نوع «نودون»، اسکاد و «موسودان» است که برد پرواز آنها بیشتر از 300 الی 500 کیلومتر نیست. البته آخرین نمونه موشک «نودون» می تواند اهدافی در فاصله 1000 الی 2000 کیلومتر را هم هدف قرار دهد.

یک مقام نظامی-دیپلماتیک در سئول توضیح داده است که کره شمالی فقط حدود 1000 موشک در اختیار دارد که مجهز به کلاهکهای متعارف با قدرت انفجار بالا هستند، ولی اکثر آنها تهدیدی جدی برای امنیت کره جنوبی محسوب می شوند.

"واسیلی کاشین" کارشناس ارشد موسسه شرق دور در آکادمی علوم روسیه یادآور شده است که بر اساس ارزیابیهای مختلف، کره شمالی همچنین دارای 10 الی 20 کلاهک هسته ای است. هنوز مشخص نیست که رژیم "کیم جون اونگ" موفق شده است کلاهکهای هسته ای برای موشکهای بالستیک با برد متوسط خود بسازد یا خیر. در ماه سپتامبر سال 2016 این کشور اعلام کرد که متخصصان فناوریهای هسته ای میهنی این مسئله را حل کرده اند، ولی منابع مستقل و قابل اطمینان این موضوع را مورد تایید قرار نداده اند.   

به گفته این کارشناس، در صورت بروز درگیری نظامی در شبه جزیره کره، صحبت بر سر شلیک همزمان حداقل دهها موشک بالستیک کره شمالی است، ولی احتمال شلیک موشک دارای کلاهک هسته ای بسیار کم است. البته پرتاب این موشکها نیز می توانند از سوی ناوشکنهای کره جنوبی و نیروی دریایی آمریکا که دارای توان دفاع ضد موشکی هستند، خنثی شوند. کشتیهای آمریکایی با کمک سیستم کنترل چند منظوره  اطلاعاتی- هدایتی «ایجینس» این وظیفه را انجام دهند. علاوه بر این ناوشکنهای ناوگان دریایی-نظامی ژاپن هم که دارای توان دفاع ضد موشکی هستند، می توانند به کمک آمریکایی ها بیایند.   

و بالاخره در خاک کره جنوبی، سه سامانه دفاع ضدموشکی «تاد» مستقر است که به منظور حفاظت از مراکز سیاسی و نظامی مهم این کشور درنظر گرفته شده اند و می توانند بطور موثر با موشکهای بالستیک با برد متوسط مقابله کنند. موشکهای تاد دارای کلاهکهای جنبشی هستند که اهداف خود را از طریق برخورد مستقیم منهدم می کنند.

کره جنوبی و آمریکا علاوه بر سیستمهای دفاع ضد موشکی تاد و پاتریوت، دارای سیستم چند لایه ای دفاعی هستند که امکان فایق آمدن کامل بر همه موشکهای شلیک شده کره شمالی را خواهند داشت.

تهدیدات طرفین، واقعی با بلوف؟

پیش از این شبکه تلویزیونی ان بی سی نیوز به نقل از یک مقام بلندپایه اطلاعاتی آمریکا خبر داد که ایالات متحده آمادگی حمله پیشگیرانه به کره شمالی را دارد، اگر رهبران این کشور دلایل کافی برای آن پیدا کنند که کره شمالی قصد انجام آزمایش سلاح هسته ای دیگری را دارد. احتمال انجام این آزمایش حتی برای همین آخر هفته (یعنی شنبه یا یکشنبه) پیش بینی شده بود. چرا که 15 آوریل، صدوپنجاهمین سالگرد تولید "کیم ایل سونگ" موسس دولت کره شمالی است.

وزارت امور خارجه کره شمالی بعد از این تهدید آمریکا اعلام کرد که این کشور هر زمان که ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح دستور بدهد، اقدام به آزمایش هسته ای خواهد نمود.

طبق ارزیابی روزنامه «گازیتا.رو»، در صورت بروز درگیری نظامی، آمریکا در نخستین شلیک گسترده موشکی و حمله هوایی به کره شمالی ممکن است حداقل 2 الی 2،5 هزار موشک کروز از پایگاههای دریایی یا از طریق هوا به این کشور شلیک کند. در عملیات آمریکا علیه کره شمالی ممکن است حملات سایبری و نیروهای ویژه نیز بکار گرفته شوند.  

البته واسیلی کوشین، هشدار داده، این در حالی است که حدود 25 میلیون نفر از جمعیت کره جنوبی در منطقه هدف توپخانه معمولی کره شمالی قرار دارند. به گفته وی، ضمن اینکه کره جنوبی دارای توان انرژی هسته ای است و برای این منظور 25  نیروگاه هسته ای فعال هستند، همچنین صنایع شیمیایی و دیگر تاسیسات خطرناک این کشور نیز ممکن است هدف حملات کره شمالی قرار بگیرد.

آمریکا و کره شمالی تا کجا پیش خواهند رفت؟

کارشناس نظامی می گوید، البته اگر آمریکا ابتدا دست به حملات موشکی و هوایی گسترده به کره شمالی بزند، " کیم جون اونگ" رهبر جوان این کشور ممکن است دستور استفاده از سلاح کشتار جمعی را صادر کند.  

در این صورت آمریکایی ها می توانند از سنگین ترین بمب  خود «GBU-43/B» که به مادر بمبهای جهان شهرت یافته، استفاده کند که پیش از این در افغانستان به منظور انهدام تونلهای گروههای تروریستی بکار گرفته شده است.

"دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا به سئوال خبرنگاران در این مورد که آیا استفاده از این بمب قوی در افغانستان، پیامی برای کره شمالی بود، خودداری کرده و گفت: «من نمی دانم این علامت بود یا نه، ولی فرقی هم در اصل ماجرا ندارد. کره شمالی یک مشکل است و این مشکل حل خواهد شد.»

فعلا که مقامات پنتاگون تفسیری در مورد اخبار رسانه های گروهی آمریکایی در مورد آمادگی این کشور برای حمله پیشگیرانه به کره شمالی نداده اند، ولی امکان آن را نیز بعید ندانسته اند.

آیا جنگ جهانی سوم آغاز خواهد شد؟

"کنستانتین آسمالوف" کارشناس برجسته مرکز تحقیقات کره در موسسه شرق شناسی آکادمی علوم روسیه یادآور شده است که خارج سازی خانواده های نظامیان و دیپلماتهای آمریکایی از کره جنوبی، هرچند نخستین بار نیست که رخ می دهد، ولی علامت بسیار جدی برای امکان بروز درگیری نظامی آمریکا و کره شمالی است. اقدامات آمریکایی ها نشان می دهد که آنها می دانند که مسئله با حمله گسترده به تاسیسات هسته ای کره شمالی تمام نشده و این کشور قطعا به این اقدام پاسخ خواهد داد.

به عقیده این کارشناس، حتی در دوران جنگ سرد و در بحران کارائیب که روابط اتحاد جماهیر شوروی و آمریکا بشدت تیره شده بود، وضعیت خطرناکی مانند اوضاع کنونی در شبه جزیره کره پیش نیامده بود که می تواند آغازی برای جنگ جهانی سوم باشد.
نظرات بینندگان