پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : دیلی میل نوشت: طبق تحقیقات دانشمندان اسپانیایی، افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند، نباید صبحانه را حذف کنند.
به گزارش انتخاب، آنها توصیه میکنند که افرادی که رژیم دارند، باید بین ۲۰ تا ۳۰ درصد از انرژی روزانه خود را در وعده صبحانه دریافت کنند. این مقدار معادل ۵۰۰ تا ۷۵۰ کالری برای مردان و ۴۰۰ تا ۶۰۰ کالری برای زنان است.
مطالعهای که رژیم غذایی و سلامت ۴۰۰ فرد بزرگسال را طی سه سال پیگیری کرده است، نشان داده که افرادی که این میزان کالری را در صبحانه دریافت میکنند، شاخص توده بدنی (BMI) کمتری نسبت به افرادی که خیلی کم یا خیلی زیاد میخورند دارند.
در این مطالعه که در مجله The Journal of Nutrition, Health and Aging منتشر شده، دادههای ۳۸۳ فرد ۵۵ تا ۷۵ ساله در یک بیمارستان در بارسلونا مقایسه شد. تمام شرکتکنندگان چاق بوده و دچار سندرم متابولیک بودند، مجموعهای از شرایطی که خطر مشکلات قلبی و دیابت را افزایش میدهد.
یافتههای مطالعه
دانشمندان دریافتند افرادی که خیلی کم یا خیلی زیاد در صبحانه میخورند، بین ۲ تا ۳.۵ درصد شاخص توده بدنی بالاتری نسبت به افرادی که میزان مناسبی میخورند دارند.
همچنین اندازه دور کمر – معیاری برای اندازهگیری چربی در اطراف اندامهای حیاتی – در افرادی که صبحانه کمی یا زیادی میخورند، ۲ تا ۴ درصد بیشتر بود.
آنالیز آزمایشهای خونی نشان داد که این افراد سطح بالاتری از چربی در خون خود دارند که این امر یک عامل خطر برای بیماریهای قلبی محسوب میشود.
اهمیت کیفیت صبحانه
به گفته پروفسور آلوارو هرنائز، یکی از نویسندگان این مطالعه: «صبحانه مهمترین وعده غذایی روز است، اما آنچه و چگونه آن را میخورید نیز اهمیت دارد.»
او تأکید کرد که مصرف مقدار مناسبی از صبحانه و همچنین اطمینان از کیفیت غذایی آن، برای سلامت قلبی و عروقی حیاتی است.
محدودیتهای مطالعه
نویسندگان این مطالعه اذعان کردند که این تحقیق مشاهدهای بوده و بنابراین نمیتواند رابطه علی و معلولی را ثابت کند. همچنین دادههای مربوط به صبحانه از طریق پرسش از شرکتکنندگان جمعآوری شده که میتواند تحت تأثیر حافظه یا صداقت آنها باشد.
این مطالعه تأکید میکند که صبحانه با کیفیت و میزان مناسب میتواند نقش مهمی در کاهش وزن و بهبود سلامت عمومی داشته باشد.