پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : فارس: شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اعطاي مجوز تأسيس دانشگاه غيرانتفاعي به اسفنديار رحيم مشايي با عنوان 'دانشگاه جامع بينالمللي ايرانيان' موافقت كرد.
شوراي عالي انقلاب فرهنگي به تازگي با اعطاي مجوز تأسيس دانشگاه غيرانتفاعي در تهران براي اسفنديار رحيم مشايي، رئيس دفتر رئيسجمهور موافقت كرده است.
اين دانشگاه كه دانشگاه «جامع بينالمللي ايرانيان» نام دارد مؤسسهاي غيردولتي-غيرانتفاعي بوده و بدون كنكور اقدام به پذيرش دانشجو ميكند.
پيش از اين نيز شوراي عالي انقلاب فرهنگي كه انحصار صدور مجوز تأسيس مؤسسات آموزش عالي در استان تهران را در دست دارد، اقدام به صدور مجوز مؤسسه آموزش عالي غيرانتفاعي ابراز براي همسر محمد مهدي زاهدي وزير علوم دولت نهم و مؤسسه آموزش عالي غير انتفاعي رفاه براي محسن هاشمي رفسنجاني كرده بود.
دانشگاه جامع بينالمللي ايرانيان يك دانشگاه غيردولتي بوده كه دورههاي آموزشي آن به صورت حضوري در تهران برگزار شده و هيچگونه وابستگي به شوراي عالي امور ايرانيان خارج از كشور كه نهادي دولتي است، ندارد.
به تازگي برخي از اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي در اعتراض به فرآيند تصميمگيري و رأيگيريها در شوراي عالي انقلاب فرهنگي اقدام به استعفا و يا عدم حضور در جلسات آن كردهاند.
مشایی چگونه صاحب دانشگاه شد
حسنی مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی وزارت علوم در مصاحبهای با یکی از خبرگزاریهای کشور اعطای مجوز را تأئید کرد اما حسن غفوری فرد رئیس هیأت نظارت و بازرسی شورای عالی انقلاب فرهنگی بدون رد کردن اعطای مجوز به مشایی خاطرنشان کرد که اعطای مجوز راهاندازی دانشگاه "جامع بینالمللی ایرانیان " از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام نشده و این موضوع در هیأت نظارت و بررسی شورای عالی پیگیری میشود.
بنابر این گزارش، در حالی که از دهه 70 تأسیس مؤسسات آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی باید بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی باشد، حسنغفوریفرد رئیس هیأت نظارت و بازرسی شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید میکند که آئیننامه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره تأسیس مؤسسات غیرانتفاعی تجدیدنظر شده و اختیار اعطای مجوز به موسسات غیردولتی و غیرانتفاعی به وزارت علوم و بهداشت داده شده است و اکنون این وزارتخانهها مستقیماً مجوز صادر میکنند.
البته غفوریفرد در قسمتی از گفتوگوی خود اعلام میکند که تأسیس دانشگاههای غیرانتفاعی زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیست و این در حال است که وی در قسمت دیگری از سخنان خود بیان می کند که تأسیس دانشگاه "جامع بینالمللی ایرانیان " در هیأت نظارت و بررسی شورای عالی پیگیری میشود.
از سوی دیگر براساس اعلام مسئولان وزارت علوم صاحب امتیاز دانشگاه "جامع بینالمللی ایرانیان " شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور است در حالی که مشخص نیست چگونه نهادی دولتی میتواند صاحب امتیاز مؤسسهای غیردولتی-غیرانتفاعی شود.
* صدور مجوز تأسیس کلیه رشتهها در تمام مقاطع برای دانشگاه مشایی
همچنین از سوی دیگر در شرایطی که راهاندازی هر رشته تحصیلی نیازمند تعداد مشخصی هیأت علمی و تامین امکانات لازم آموزشی و طی زمانی خاص است، وزارت علوم با صدور مجوزی به امضای حسین نادریمنش معاون آموزشی وزارت علوم با راهاندازی بلاقید و شرط کلیه رشتههای تحصیلی در کلیه مقاطع تحصیلی در دانشگاه غیردولتی جامع بینالمللی ایرانیان موافقت کرده است.
نادریمنش در این نامه به شماره (81288/22 به تاریخ 27 بهمن 89) اسفندیار رحیممشایی را با عنوان "رئیس هیأت امنای دانشگاه جامع بینالمللی ایرانیان " مخاطب قرار داده است.
بدین ترتیب دانشگاه غیردولتی جامع بینالمللی ایرانیان در بدو تاسیس خواهد توانست هر رشته تحصیلی حتی در مقطع دکتری را راهاندازی کرده و در آن اقدام به پذیرش دانشجو بدون کنکور کند!
بر اساس ضوابط موجود وزارت علوم، راهاندازی رشته تحصیلی در مقطع دکتری حداقل نیازمند 8 سال فعالیت آموزشی در همان رشته و دایر بودن مقاطع تحصیلی قبلی آن رشته (کارشناسی و کارشناسی ارشد) است.
لازم به توضیح است که راهاندازی یک رشته تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد نیازمند حداقل 5 سال فعالیت آموزشی و داشتن دو دوره فارغالتحصیل مقطع کارشناسی در همان رشته و داشتن هیأت علمی با مرتبه دانشیاری است.
همچنین موسسات آموزش عالی برای راهاندازی رشته تحصیلی در مقطع دکتری، بایستی حداقل دو دوره فارغالتحصیل در مقطع کارشناسی ارشد همان رشته و هیأت علمی با مرتبه استادی مورد تائید هیأت ممیزه وزارت علوم باشند.
مجوز، مکان و رشته های دانشگاه مشایی
وزارت علوم به دانشگاه ایرانیان مجوز داد/دانشگاه در یک منطقه آزاد تاسیس میشود
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مجوز ایجاد دانشگاه ایرانیان وابسته به شورای عالی ایرانیان را صادر کرد تا این دانشگاه برای پذیرش دانشجویان ایرانی خارج از کشور اقدام کند اما به گفته یک مدیر وزارت علوم نحوه پذیرش و رشته های این دانشگاه هنوز نهایی نشده است.
خبرگزاری مهر در این زمینه نوشت: شورای عالی ایرانیان خارج از کشور که اسفندیار رحیم مشایی رئیس دفتر رئیس جمهور به عنوان جانشین رئیس جمهور در این شورا فعالیت می کند در سال 88 تأسیس دانشگاهی غیردولتی غیرانتفاعی با نام دانشگاه بین المللی مجازی ایرانیان خارج از کشور را تصویب کرد.
ابوالفضل حسنی - مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی با تأیید صدور مجوز راه اندازی دانشگاه ایرانیان توسط معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: مجوز راه اندازی این دانشگاه قبل از سال 90 صادر شده است.
وی درباره رشته هایی که در دانشگاه ایرانیان راه اندازی می شود نیز گفت: قرار بر این بود که ساخت و ساز دانشگاه ایرانیان را انجام دهند و سپس در این بحث وارد شویم که چه رشته هایی در این دانشگاه وارد شوند.
مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی در پاسخ به اینکه دانشگاه ایرانیان در کجا راه اندازی می شود به مهر گفت: هنوز مشخص نیست. احتمالاً در خارج از تهران راه اندازی می شود. شاید هم این دانشگاه را در مناطق آزاد راه اندازی کنند.
وی درباره نحوه پذیرش دانشجو در این دانشگاه به مهر گفت: نحوه پذیرش در این دانشگاه هنوز مشخص نیست و پذیرش بدون کنکور در این دانشگاه در حال حاضر تایید نمی شود و باید مورد بررسی قرار گیرد.
* مشایی رئیس هیات امنای دانشگاه/تناقض مصوبه با قوانین
در شرایطی که راهاندازی هر رشته تحصیلی نیازمند تعداد مشخصی هیأت علمی و تامین امکانات لازم آموزشی و طی زمانی خاص است، وزارت علوم با صدور مجوزی به امضای حسین نادریمنش معاون آموزشی وزارت علوم با راهاندازی بلاقید و شرط کلیه رشتههای تحصیلی در کلیه مقاطع تحصیلی در دانشگاه غیردولتی جامع بینالمللی ایرانیان موافقت کرده است.
نادریمنش در این نامه به شماره (81288/22 به تاریخ 27 بهمن 89) اسفندیار رحیممشایی را با عنوان "رئیس هیأت امنای دانشگاه جامع بینالمللی ایرانیان " مخاطب قرار داده است.
بدین ترتیب دانشگاه غیردولتی جامع بینالمللی ایرانیان در بدو تاسیس خواهد توانست هر رشته تحصیلی حتی در مقطع دکتری را راهاندازی و در آن اقدام به پذیرش دانشجو بدون کنکور کند!
بر اساس ضوابط موجود وزارت علوم، راهاندازی رشته تحصیلی در مقطع دکتری حداقل نیازمند 8 سال فعالیت آموزشی در همان رشته و دایر بودن مقاطع تحصیلی قبلی آن رشته (کارشناسی و کارشناسی ارشد) است.
لازم به توضیح است که راهاندازی یک رشته تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد نیازمند حداقل 5 سال فعالیت آموزشی و داشتن دو دوره فارغالتحصیل مقطع کارشناسی در همان رشته و داشتن هیأت علمی با مرتبه دانشیاری است.
همچنین موسسات آموزش عالی برای راهاندازی رشته تحصیلی در مقطع دکتری، بایستی حداقل دو دوره فارغالتحصیل در مقطع کارشناسی ارشد همان رشته و هیأت علمی با مرتبه استادی مورد تأیید هیأت ممیزه وزارت علوم باشند.
* مصاحبه دی ماه 88 درباره تاسیس این دانشگاه/ رشته های استراتژیک در دانشگاه مشایی
در همین زمینه ارسلان قربانی دبیر کارگروه همکاریهای علمی و آموزشی شورای عالی ایرانیان خارج از کشور در دی ماه سال 88 در گفتگو با خبرگزاری مهر از تصویب تأسیس دانشگاهی غیرانتفاعی با نام دانشگاه بین المللی مجازی ایرانیان خارج از کشور در این شورا خبر داده و گفته بود: در این دانشگاه رشته های استراتژیک راه اندازی می شود.
وی افزود: تأسیس این دانشگاه به پیشنهاد کارگروه همکاریهای علمی آموزشی شورای عالی ایرانیان در شورای عالی ایرانیان خارج از کشور به تصویب رسید و طرح تأسیس آن نیز تدوین شد.
وی اظهار داشت: در این دانشگاه از اساتید برجسته ایرانی خارج از کشور و همچنین اساتید برجسته داخل کشور استفاده می شود و دانشجویان ایرانی و خارجی می توانند در آن تحصیل کنند.
دبیر کارگروه همکاریهای علمی و آموزشی شورای عالی ایرانیان خارج از کشور گفت: طی موافقتی که با معاونت آموزشی وزارت علوم صورت گرفته است روند تأسیس این دانشگاه هرچه سریعتر انجام می شود.
وی با بیان اینکه مکان فیزیکی این دانشگاه در ایران خواهد بود، گفت: رشته های استراتژیکی در این دانشگاه راه اندازی می شود. همچنین راه اندازی رشته هایی در زمینه علوم انسانی و مطالعات علوم انسانی نیز در دستور کار قرار خواهند گرفت.
قربانی افزود: دانشگاه بین المللی ایرانیان خارج از کشور به لحاظ علمی و آموزشی از سطح بالایی برخوردار خواهد بود