arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۱۵۷۴۳
تاریخ انتشار: ۳۸ : ۱۱ - ۲۷ تير ۱۳۹۴

دشمنى سوسیس و كالباس با قلب

افزایش فشارخون، بیماری‌های قلبى عروقى، سرطان‌ها، بیماری‌های ژنتیكى و مشكلات پوستى، قسمتى از عوارض مصرف بى‌رویه سوسیس و كالباس‌ها است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سوسیس و كالباس، یكى از نمونه‌های مواد غذایى است كه به راحتى آماده مصرف مى‌شود و در عین حال بسیار خوشمزه است و به همین دلیل طرفداران زیادی در میان مردم دارد. اما افزایش استقبال مصرف‌كنندگان از انواع سوسیس و كالباس، در شرایطى مشاهده مى‌شود كه بسیاری از متخصصان تغذیه، به مضرات مصرف این نوع مواد غذایى اشاره مى‌كنند.

این در حالى است كه مصرف نوشابه‌ها، سوسیس و كالباس نیز هم پای این مواد هر روز افزایش مى‌یابد به همین علت اغلب كودكان و نوجوانان با مشكل كمبود آهن، روی و انواع ویتامین‌ها مواجه هستند و رشد آنها به طور كامل انجام نمى‌شود. سیدضیاءالدین مظهری متخصص تغذیه در این رابطه مى‌گوید: دو مسأله اصلى در موضوع استفاده از سوسیس و كالباس وجود دارد اول این که سوسیس و كالباس از چه موادی تهیه مى‌‍شود و ثانیا در تهیه این فرآورده آیا از استانداردهای تعیین شده، تبعیت مى‌كنند؟ تمام محصولات موجود در بازار در كارخانه‌های نام‌آور تولید نمى‌شود، مشخص نیست سوسیس و كالباس‌های فله‌ای موجود در بازار با چه مواد اولیه‌ای و درچه اماكنى تولید مى‌شود و نباید میزان مصرف مواد نگهدارنده نیترات و نیتریت در این مواد از میزان استاندارد بیشتر باشد و مدت نگه‌دارندگى آنها نیز نباید افزایش یابد. این مواد توان دفاعى بدن را تحت فشار قرار مى‌دهد و موجب هجوم اسیدهای چرب اشباع شده، مى‌شود و عوارض آن به صورت بیماری‌های قلبى، عروقى و سرطان‌ها بروز مى‌كند. مصرف استاندارد مواد نگهدارنده مسئله‌ای ایجاد نمى‌كند اما بیش از آن خطرناك است.

سوسیس، فشار خون را بالا مى برد
كارشناسان تغذیه در انگلیس هشدار دادند مقدار نمك موجود در اكثر سوسیس‌ها بیشتر از نمكى است كه در یك پاكت چیپس وجود دارد. گروهى از متخصصان تغذیه به مطالعه روی محتوای نمك موجود در گوشت تازه، گوشت منجمد و سوسیس‌ها پرداختند و متوجه شدند از بین  ۲۴۶محصول مختلف سوسیس كه در این كشور توزیع مى‌شود مقدار نمك موجود در آنها بیشتر از نمك یك پاكت چیپس است. بیماری‌های ژنتیكى ۲ دسته هستند: این بیماری‌ها یا ارثى هستند و از پدر و مادر به ارث مى‌رسند یا بر اثر جهش جدید در ژن فرد به وجود مى‌آید. به عنوان مثال آكندروپلازی كه كوتاهى قد را موجب مى‌شود، دو سوم به علت جهش جدید در ژن ایجاد مى‌شود. یك سوم افرادی كه به هموفیلى مبتلا مى‌شوند بر اثر جهش جدید است و قبلاً پدر و مادر فرد به آن مبتلا نبوده‌اند.

مصرف بیش از حد مواد افزودنى در سوسیس و كالباس خطرناك است و رادیكال‌های آزاد كه بر اثر استفاده از این مواد به وجود مى‌آید، مى‌تواند اطلاعات DNA را تغییر دهد و یك سلول سالم را به سمت سرطانى شدن سوق دهد. افرادی كه در دوره رشد قرار دارند نیازمند چهار گروه اصلى نان، غلات، سبزی و میوه هستند. هر روزه هر فرد به سبزی پخته یا خام ۳۰۰ تا ۷۰۰ گرم و میوه ۲۰۰ تا ۴۰۰ گرم نیاز دارد .بهبود روش زندگى و مناسب بودن مواد غذایى روی رفتار ژن‌ها تأثیر مى‌گذارد.

تحقیقات تازه حاكى از آن است كه گوشت‌های فرآوری‌شده مثل سوسیس و كالباس به سلامت قلب آسیب مى‌رساند. به گزارش هلثدی نیوز، بررسى‌های دانشمندان دانشگاه هاروارد نشان مى‌دهد كه چربى‌های گوشت قرمز موجود در گوشت‌های فرآوری‌شده عاملی خطرناک برای بیماری‌های قلبى است.

واژه گوشت فرآوری‌شده به هر گوشتى اشاره مى‌كند كه با دودی شدن، نمك سود كردن و اضافه كردن مواد شیمیایى خاص و مواد نگهدارنده تهیه مى‌شوند. همبرگر، سوسیس، كالباس و ژامبون‌ها جزو گوشت‌های فرآوری‌شده هستند. برای كاهش خطر حملات قلبى و دیابت افراد باید از مصرف زیاد گوشت‌های فرآیند شده اجتناب كنند. به عنوان مثال نباید زیاد در وعده‌های غذایى خود هات‌داگ، سوسیس و یا كالباس بخورند. مصرف این غذاها نباید بیش از یك بار درهفته باشد.

طبق تحقیقات دانشمندان دانشگاه هاروارد روی یك میلیون و دویست هزار نفر كه نتایج آن در كنفرانس انجمن قلب آمریكا مطرح شد، مشخص شد ۲۳ هزار و هشتصد نفر از این افراد دچار بیماری‌های قلبى بوده و دو هزار و دویست نفر هم به سكته مبتلا شده و ۱۰ هزار نفر دیابت داشتند.

محققان در این بررسى دریافتند كه افرادی كه گوشت قرمز فرآوری‌نشده مصرف مى‌كردند به طور قابل توجهى كمتر در معرض خطر بیماری‌های قلبى و دیابت قرار داشتند. اما در هر حال خوردن گوشت‌های فرآوری‌شده با افزایش خطرابتلا به این دو بیماری ارتباط داشت. در واقع برای هر ۵۰گرم گوشت فرآوری شده در هر وعده خطر بیماری‌های قلبى تا ۴۲ درصد افزایش مى‌یابد و خطر دیابت نیز تا ۱۹ درصد بالاتر مى‌رود. به گفته محققان وجود نمك، مواد شیمیایى نگهدارنده و چربى دلیل ابتلا به بیماری‌های قلبى و دیابت است. خوب است بدانیم كه هم گوشت‌های فرآوری‌شده وهم سایر غذاها نظیر كره و پنیری كه دارای چربى‌های اشباع باشند با ابتلا به بیماری‌های مزمن ارتباط دارند و باید درمصرف آنها محدودیت وجود داشته باشد.
نظرات بینندگان