پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : دو دیپلمات در مصاحبه با اسوشیتدپرس گفتند ایران و شش قدرت جهان ( پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به اضافه آلمان ) همچنان برسر همه بخش های مهم یک موافقتنامه هسته ای اختلاف دارند و این در حالی است که کمتر از دو هفته به ضرب الاجل 30 ژوئن برای دستیابی دو طرف به موافقتنامه ای نهایی درباره برنامه هسته ای تهران باقی مانده است.
به گزارش «انتخاب»، این دیپلمات ها افزودند با توجه به چنین شرایطی این احتمال وجود دارد که مذاکره کنندگان ایران و شش قدرت جهان ( آمریکا ، روسیه ، فرانسه ، چین ، انگلیس و آلمان ) مجبور به تمدید مذاکرات شوند.
این اظهارات نگرانی ها را در مورد اینکه موانع برسر دستیابی به موافقتنامه همچنان به قوت خود باقی است افزایش می دهد. از سوی دیگر برسر اینکه ایران براساس هرگونه موافقتنامه در آینده تا چه حد باید برنامه هسته ای خود را به روی نظارت خارجی باز کند اختلاف وجود دارد.
مذاکره کنندگان نگران فقدان پیشرفت در حل همه مسائل هستند.
سرگئی ریابکوف رئیس هیئت مذاکره کننده روسی روز جمعه گفت میزان پیشرفت پیوسته رو به کاهش است.
مذاکره کنندگان طی چند هفته گذشته پنج روز در هفته را صرف بحث و گفتگو کرده اند.
این دو دیپلمات که آشنا به روند پیشرفت در مذاکرات هستند و کمی پیش از دور جدید پنج روزه مذاکرات از روز چهارشنبه این اظهارات را بیان کردند خواستند نامشان فاش نشود زیرا اجازه گفتگو درباره این مذاکرات محرمانه را ندارند.
پیش بینی می شود راه های اجرای بخش های خاص از موافقتنامه به چهار یا پنج ضمیمه محدود شود که به متن اصلی موافقتنامه ضمیمه خواهد شد.
این دیپلمات ها تصریح کردند پیش نویس سند اصلی ترکیبی از متن و دهها پرانتز است و علت این فضاهای خالی اختلاف های شدید است که برسر 10 مسئله مهم وجود دارد. این جزئیات قرار است در چهار یا پنج ضمیمه گنجانده شود که هنوز تکمیل نشده است.
هر دو طرف اعلام کرده اند همچنان متعهد به تلاش برای دستیابی به موافقتامه ای نهایی تا ضرب الاجل 30 ژوئن هستند.
با این حال این دو دیپلمات گفتند همه کشورهای دخیل در این مذاکرات معتقدند تاخیر تا هشتم ژوئیه به معنی نقض تاریخ توافق شده نیست.
اگر کنگره آمریکا تا هشتم ژوئیه موافقتنامه را دریافت کند ، 30 روز فرصت خواهد داشت آن را بررسی کند و پس از آن باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا می تواند تحریم های کنگره را به حال تعلیق درآورد. تعویق بیش از این مدت ، باعث خواهد شد فرصت کنگره برای بررسی موافقتنامه به 60 روز افزایش یابد و به این ترتیب مخالفان هم در ایران و هم در آمریکا فرصت بیشتری پیدا خواهند کرد برای تضعیف موافقتنامه به دست آمده تلاش کنند.
هرگز اونها با ما كنار نميان
تكرار نشه ! مردم بريزن تو خيابون شادي كنن
ولي بعدش ببينن خبري نبوده !
آمريكا هميشه حيله كرده
اينم روش
باز تمدید برای 6 ماه
باز ................
در هر صورت ما پشت مذاکره کنندگان هستیم
امیدوارم که موفق باشند
انشاالله که میرسیم تا ذی نفعان تحریم به دنبال شغل تازه ای باشند...