سومین مناظره کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری با موضوع سیاسی برگزار شد.
ولایتی با قرار گرفتن در پشت تریبون سخنان خود را در پاسخ به نقدهای دیگر کاندیداها اینگونه عنوان کرد: : در رابطه با صحبت جلیلی، بنده عرض میکنم دیپلماسی این نیست که انسان در برابر کشورهای دیگر خطابه بخواند. دیپلماسی این نیست که ما یک طرف بنشینیم و آنها طرف دیگر و ما حرف مشخص بزنیم بدون اقدامات دیگر. اینکه می فرماید مال 20 سال پیش است و الان وضعیت فرق کرده ناچارم موضوعی را مطرح کرد. زمانی بعد ازاینکه به قطعنامه های شورای امنیت نرسیده بودیم، آقای سارکوزی مستقیم از من دعوت کرد، برای مذاکره. من با رئیس جمهور صحبت کردم گفت برو. رفتم و یکساعت ملاقات کردیم. ما با سارکوزی درباره عدد سانتریفیوژها به توافق رسیدیم که غنی سازی تعلیق نشود. مثلا 4-5 هزار سانتریفیوژ داشته باشیم. قرار بود ظرف یک هفته یک تیمی به ایران بیایند. سارکوزی گفت من به ایران می آیم و دست دولت و رهبر شما را می فشارم. من آوردم در داخل کشور و منتقل کردم کار متوقف شود. همان زمان که با تاکید رئیس جمهور به فرانسه رفتم ، قائم مقام وزارت خارجه کاردار فرانسه را خواست و گفت که این آقا که آمده نماینده ایران نیست. متاسفانه دولت جواب نداد و نه تنها جواب نداد، موقعی که چنین حرفی به کاردار زدند، وزارت خارجه گفت اگر این خبر زودتر به فرانسه رسیده بود ملاقات تو و سارکوزی لغو شده بود.
می شود کشور را به تحریم ها نرساند. در رابطه با روسیه هم همین اتفاق افتاد. گفتند اگر قول بدهی پوتین بیاید ایران و دست خالی برنگردد ما او را می آوریم. من آوردم ولی بازهم کارشکنی کردند.
در آلماتی 2 آنها پیشنهاداتی کردند که میشد پیش رفت ولی آقای جلیلی نپذیرفت. گفتند غنی سازی 20 درصد را تعلیق و فردو را کند کنی، 3 تحریم را برمیداریم. در پاسخ به آنها گفتند این کارها را میکنیم شما کل تحریم را بردارد. حرف من این است که باید قدم به قدم پیش رفت. کاری که کردند نشان داد نمیخواهند کار پیش برود. اصولگرایی انعطاف ناپذیری نیست. در رابطه با مصالح ملی باید بتوانیم از دیپلماسی به نحو احسن استفاده کنیم. دیپلماسی معامله و تعامل است. سرسختی نشان دادن نیست. دیپلماسی بیانیه پشت میز خواندن نیست. اگر اینطور نبود وضع ما به اینجا نمی رسید.
سعید جلیلی در پاسخ به اظهارات ولایتی عنوان کرد: اگر همین نکته ای که در آخر اشاره کردید همینطوری است. اگر اطلاعات دیگرتان مثل اخبار سومی هست واویلاست. نوار گفتگوهای آلماتی پیاده شده و به آقا داده شده و اتفاقا این گزارش شما را گفتند از کجا دارد میگوید این خلاف است. در آلماتی آنها گفتند 20 درصد را بدهیم در ازای 2 تحریمی که بعدا میخواهد حل شود. یعنی در در برابر آبنبات.این روش شما خطاست. هم سارکوزی و هم روسیه که بحث شد، درباره بعد روسیه بحث و جلسه شد و من خودم رفتم آنجا. سارکوزی هم به شما گفته بود متوقف کنید. لوید که یک کارشناس الیزه است افتخار است بیاید ایران. بعد از آن قضیه سه بار سارکوزی با رئیس جمهور به صورت تلفنی صحبت کرد. نکته ای که قالیباف گفتند درست است ما باید ببینیم ما به ازای چیزی که میدهیم چیست. نباید اخبار را تکه تکه بگوییم با مبنای غلط. ما در آلماتی گفتیم حاضریم گام های متقابل برداریم هر قدر شما بیاید ما هم میاییم. نماینده انگلیس گفت حاضرید همین الان؟ ما گفتیم بله . گفتم شروع کنیم. نماینده آمریکا به انگلیس گفت ساکت چیزی نگو. من گفتم ادامه بدهیم. چه حرفی است که شما میزنید؟ به دلیل منطق محکم ما بود که آنها گفتند باید به مراکزمان برویم و مشورت کنیم.
وی در ادامه عنوان کرد: کاری که آنها درش گیر کردند و جوابی برای منطقمان نداشتند، امروز متاسفانه از سوی فردی مثل شما باید اینطور بیان شود؟ واقعا سوالم این است که اگر اینگونه در سیاست خارجی که حوزه جدی است و منافع کشور است برخورد کنیم حتما نمیتوانیم. کی گفته در گفتگوها فقط اعلام موضع کردیم؟ از سال87 فقط یک قطعنامه صادر کردند و نتوانستند دیگر اجماعی داشته باشند.
ماجرای قرار لاریجانی و سولانادر بخش دیگری از این مناظره، محسن رضایی گفت: واقعیت این است که افراط و تفریط شده است هم در زمان آقای جلیلی و
هم در زمان روحانی. درست است که از جنگ جلوگیری کردیم اما نمی توانستیم
اینقدر عقب نشینی نکنیم؟ در زمان جلیلی با سولانا برای 2700 سانتریفیوژ
توافق کرده بودیم قبل در زمان آقای لاریجانی. آیا اگر این را مکتوب نکرده
بودیم بهتر نبود؟ من در جریان جزئیات هستم. این افراط و تفریط ها از سیاست
اصلی نظام دور بوده. باید به آن پایان داده شود. حالا گذشت، سوال این است
که میخواهیم از گذشته مان بدون کم و کاست دفاع کنیم؟ اگر بوده که نباید
مشکلی داشته باشیم. دوستان خود را حق مطلق ندادند. بالاخره سی و چهار سال
تازه پا هستیم و باید تجربه را به گروه های بعدی منتقل کنیم. من در دفاع
جلیلی و روحانی یا دوستان دیگر که از خود دفاع میکنند میگویم نباید دفاع از
خود را به دفاع از نظام و مردم ترجیح بدهیم. شک ندارم با بسیج همه توانایی
ملت ایران میشود اقدامات بزرگ انجام داد مشروط به اینکه صداقت را در پیش
بگیریم.
* جلیلی در نقد به رضایی اما چنین گفت: بین حق و باطل راه رفتن معنی اش دوری از افراط و
تفریط نیست. اینکه این کار را کنیم، نشاندهنده دوری از افراط و تفریط
نیست. اطلاعاتی هم که آقای رضایی فرمودند مبنایش درست نیست. زمان لاریجانی
معاونش با سولانا به توافق رسیدند اما سولانا زد زیرش و قبول نکرد.
* حدادعادل: جناب رضایی طوری صحبت میکنند که انگار همه ماها غیرمردمی
هستیم و فقط جناب ایشان غصه مردم را میخورد. همه ما به فکر مردم هستیم و
برای مردم این حرفها را میزنیم. راه ها متفاوت است ولی هدف تامین سعادت و
رفاه مردم است.
* ولایتی اما سخن رضایی را تایید کرد و گفت: تایید میکنم صحبت آقای رضایی را. لاریجانی در مذاکرات با سولانا
به جای خوبی رسیدند. همین تعداد سانتریفیوژ را توافق کردند. اما درست
همزمان با اینکه لاریجانی با سولانا مذاکره می کرد یکی از مقامات بلندپایه
اجرایی ما در نمازجمعه گفت ما مذاکره نمیکنیم. آقای سولانا آن تلکس را
نشانداد و کارشکنی در کار آقای لاریجانی صورت گرفت. دشمن زمانی که تناقض در
بین مسئولان ما می بیند، اینگونه می شود. آنها به توافق رسیدند و میشد
هسته ای را حل کرد ولی یک فردی حرف دیگری زد و آن خراب شد. مشابه آن برای
خودم هم اتفاق افتاده است.
* جلیلی: صحبت ولایتی درست نیست.
* ولایتی: اطلاع دقیق دارم که درست است.
جناب جلیلی متاسفانه به تفکرات مشایی مئابانه نزدیک است
آقا سعید جبههها نمی گذارد "سیاست زدگان بی سیاست"، "خواب زدگان در پی قدرت" و "گره اندازان در کار امت" حاصل تدبیر و خون شهدا را به ثمن بخس بفروشند. دلمان خوش است به آقا سعید که از جنس شهداست، رزمنده است، جانباز است و انقلابی، نگاه به کلام رهبر دارد و توکل به خدایی که اکنون شهدای گرانقدر در نزد او روزی می خورند
کاش دکتر ولایتی به این کار کیهان هم اشاره می کردند که چگونه با دولتی ها هم دست بود.
عالیییییییییییییی بود!
این جاهلان که دعوی ارشاد میکنند/در خرقه شان جز منم تحفه ای میاب
اینهامی خواستند یا موفقیتی در عرصه هسته ای رخ ندهد یا فقط و فقط به وسیله آنها رخ بدهد! واقعا جای تاسف است
تعامل ایشان با تمامی بزرگان این نظام حاکی از درایت و توان سیاسی بالای ایشان است
:p
مثل احمدی تژاد من من میکنه
با تشکر از دکتر ولایتی رای من دکتر روحانی
مردی فراجناحی عمل کرد و اینگونه دانش سیاسی و شرافت انسانی اش را به نمایش گذاشت..
زنده باد روحانی مرد تدبیر و امید
در دیپیماسی خارجی، مجالی برای قهرمان بازی نیست، فرصت ها تکرار شدنی نیست، تنها یک تفکر دیپلماتیک پویا و انعطاف پذیر است که در پس این روخداد ها بهینه ترین تصمیم را اتخاذ نموده که بیشترین منافع ملی را به همراه داشته باشد.
و حق رو زیر پا نمی گذارن . و در واقع بنده مناظره بودن .
و واقعا متاسفم برای دکتر قالباف که فقط اومده بود روحانی رو خراب کنه اما غافل از اینکه خودش شکست خورد و عوام فریبی اش برای همه رو شد .
نه تنها می خواست روحانی رو خراب کنه بلکه می خواست با گفتن قهوه خوردن ولایتی ، دکتر ولایتی هم خراب کنه .
زنده باد شیخ عزیز و با تدبیر ما
جلیلی خیانتکاره.
هاشمی
روحانی
نه جلیلی و احمدی نژاد و ....
توجه کنید دوستان
فردی که ولایتی با او مذاکره کرد که بود؟ مشاور ویژه سارکوزی یا کارشناس الیزه؟
بین الملل > اروپا - علی اکبر ولایتی وزیر خارجه پیشین کشورمان در آخرین مناظره تلویزیونی نامزدهای ریاست جمهوری پس از اشاره به مذاکره اش با نیکولا سارکوزی رئیس جمهوری فرانسه از دیدار با فردی به نام لویت سخن گفت که با واکنش سعید جلیلی مواجه شد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین سعید جلیلی در این مناظره دیدار و گفتگوی ولایتی با این فرد را کم ارزش قلمداد کرده و از لویت با عنوان کارشناس الیزه یاد کرد.
اما فردی که ولایتی از دیدار و مذاکره با او سخن گفت ژان دیوید لویت مشاور ویژه دیپلماتیک رئیس جمهوری فرانسه بوده است که به گفته روزنامه لوموند از جمله مشاوران بلند پایه و مورد وثوق نیکلای سارکوزی بوده است.
لوموند درباره این دیپلمات کهنه کار فرانسوی می نویسد ژان-دیوید لویت Jean-David Levitte سمت های زیادی در دستگاه دیپلماسی فرانسه داشته است. او سفیر سابق فرانسه در آمریکا، مشاور ویژه سارکوزی در همۀ پرونده های دیپلماتیک، سفیر فرانسه در سازمان ملل(2000-2002)، و رییس شورای امنیت ملی فرانسه، مذاکره کننده در بسیاری از موضوعات بین المللی از جمله قطعنامۀ 1441 عراق و مشاور ویژه دیپلماتیک شیراک نیز بوده است.
لویت قرار بود پس از پیروزی سارکوزی در انتخابات ریاست جمهوری رئیس شورای عالی امنیت ملی فرانسه باشد؛ نهادی که با اصرار سارکوزی و برگرفته از مدل شورای امنیت ملی آمریکا قرار بود تأسیس شود، اما در نهایت این شورا به دلیل رقابت های موجود میان نهادهای سیاستگذاری تشکیل نشد.
روزنامه لوموند فرانسه در یادداشتی به قلم ناتالی نوگایرد در سال 2007 اشاره ای به مجرای دیپلماسی باز شده توسط علی اکبر ولایتی با مقامات فرانسوی داشته و می نویسد: از اسناد اینگونه برمی آید که سارکوزی تلاش می کرد تا دیپلماسی پنهانی را با ایران در پیش گیرد. اسناد آمریکایی نیز این مسئله را افشا کرده اند. جریان از زمانی آغاز شد که الیزه در می 2007 کانالی برای مذاکره با علی اکبر ولایتی، مشاور دیپلماتیک رهبری ایران باز کرد . مسیری که تلاش داشت بدون حضور احمدی نژاد که فردی غیرقابل مذاکره قلمداد می شد به راه حلی برسد.
لوموند در ادامه گزارش خود بدون اشاره به جزیئات آنچه باعث مسدود شدن این مسیر شد نوشته است که فرانسوی ها بعد از مدتی به این نتیجه رسیدند که ایران تصمیم جدی برای حل مشکل ندارد.
روحانی و ولایتی
فرصت جناح گیری نیست.
اعتماد به دشمن خطایی بزرگ است.
چرا امریکا تحریم فروش موبایل و کامپیوتر را لغو میکند ولی تحریم دارو را لغو نمیکند ؟!
هیچ انسان عاقلی به چنین دولتی اعتماد نمیکند.
اعتماد به دشمن خطایی بزرگ است.
چرا امریکا تحریم فروش موبایل و کامپیوتر را لغو میکند ولی تحریم دارو را لغو نمیکند ؟!
هیچ انسان عاقلی به چنین دولتی اعتماد نمیکند.
حال میتوان دید که یک نفر تنها با چند کلمه :ظرفیت - سازو کار - زیر ساخت - فرصت - ظرفیت - تهدید - ظرفیت - این - اون - ظرفیت - اون - این - ظرفیت .... ظرفیت و ....
هم میتوان رئیس جمهور شد
ای کاش همه اخبار ساعت 21 شبکه یک را دیده باشند. اونوقت به بی طرفی رسانه ملی پی می برید. فقط قسمت های به ضرر آقایان رضایی، روحانی و عارف و به نفع آقایان جلیلی، قالیباف و حداد عال گلچین شده بود.
خدایا آخه چرا این همه تبعیض، چرا این همه جانبداری. اخبار هست یا تبلیغ.
واقعاً به حال این صدا و سیما باید گریست. در محضر خدا باید پاسخگو باشید.
چهار تا شعار دادن نتیجش اوینه بعد این خیانت هیچی؟
آقای حداد عادل می گویند زمانی آمریکاییها کنار می آیند که ما مقاومت کنیم، آیا ما مقاومت کنیم که مردم گرسنه بمانند؟ عده ای همه اش شعار مقاومت می دهند مثل همان هایی که می گفتیم خرمشهر اشغال شده اگر راست می گویید بیایید کمک کنید تا خرمشهر آزاد شود مگر در آن زمان کسانی که در تهران می نشستند و شعار می دادند می توانستند به ملت ایران کمک کنند؟
به نظر من هر كسي كه رييس جمهور شود بايد ولايتي را وزير امور خارجه كند.
منظورم قالیباف و حداد و جلیلی است
ایشان نشان دادند با متانت و تجربه ای که دارند ظرفیت های زیادی برای کشور خواهند ساخت .
زنده باشی مرد.........
هرلجن پراکنی خواست کر آخرش گفت بگـــــــــــــــــــــم؟؟؟؟ بگـــــــــــــــــــــم؟؟؟ نذارید اسنادو رو کنم!!!!!!!!!!
دقیقا شیوه های احمدی نژادی رو در پیش گرفته بود!
آخرشم قالیباف خوب بهش گفت که شما ذهن خونی بلدی؟؟؟؟
واما در مورد قالیباف که بدجوری خراب کرد.اومد مثلا با اون حرفاش رای دانشجو ها رو از روحانی عزیز بگیره اما شخصیت خودشو زیر سوال برد.
نفر اول این 8 نفر قالیباف و نفر دوم عارف
باز احمدی نژاد تو رشته خودشیه سوادی داشت و مدرکش کشکی نبود این برادرمون که دیگه....
اینو واسه این گفتم که یکی از همکارای جلیلی گفته بود حرف های ولایتی در آینده روی غربی ها رو زیاد می کنه.
در کنار همه ی اینها تونسته باشه 16 سال وزیر موفق وزارت خونه ی خارجه(که خودش به تنهای یک آدم تمام وقت می خواد) باشه و در کار اجرایی اینقد با تجربه....
این آدم واقعا از قابلیت های زیادی مطمئنا بر خورداره...
تو رو خدا سیاسی فکر نکنیم...منطقی باشیم
مثل دکتر ولایتی کم داریم که از هر نظر بی عیب باشه تو کشورمون
فقط تکیه کلام ایشان و تیم شان این است ظرفیت ظرفیت ساز و کار و شاکله.ترا بخدا انصراف بده اقای جلیلی ظلم به ملت بس است
حرف رهبر رو که دیگه رد نمیکنید (لطفا تایید کنید)
خوب جلوی جلیلی وایسادی
رفتار کرنش پذیر ولایتی در برابر اروپا و امریکا به خوبی دیده شد
فقط دغدغه اقتصادی داشتن رضایی بدون توجه به مصالح خارجی مشهود بود
حداد جالب تر و محکم تر به میدان آمد
عارف هم مواضع خودش را محکم نشان داد
جلیلی مودب و با صلابت تر به عرصه وارد شد
روحانی حقوقدانی برخورد کرد و در برخورد با مصالح کشور رفتار مصلحتی خوبی داشت
غرضی هم واقعا دلسوز رفتار کرد.
روحانی ، ولایتی و رضایی به نظرم مستحق ریاست جمهوریند البته قالیباف هم بد نیست هرچند دیروز خوب عمل نکرد .مخصوصا در مقابل روحانی . خواستم مطلبی رو به آقای قالیباف بگم آقای روحانی نماینده ومنتخب عزیزدلمون هاشمیه وبه قولی هاشمی باتجربه هاشمی مدرن کسی نیست جز روحانی . ولی در هرصورت هرکدوم از این چهار نفر رییس جمهور بشن به نظرم خوبه.
رای من دکتر روحـــــــــــانـــــــــــــي
میانه رویی عملگرا و نزدیک به آیت الله هاشمی
وفادار به نظام و رهبری
مرد تدبیر و امید
روحانی ای با کلام نافذ و سیمایی جذاب
با سواد و مسلط به پنج زبان خارجی (انگلیسی، عربی، المان، روسی و فرانسوی)
روحانی:مرد حقیقت وانصاف واعتدال و حامی مردم
ولایتی:شخصی که صداقت رو به ریاست نفروخت
عارف:شخصی منطبق بر افکار روحانی
رضایی:شخصی که اصلاح امور رو مد نظر داره ولی متاسفانه با انتقاد نادرست از روحانی محبوبیتش رو تقلیل داد
جلیلی:احمدی نژاد دوم
قالبیاف:شخصی که صداقت را به ریاست فروخت ودر برابر اخلاق باخت
غرضی:عصبانی از بقیه بخاطر اینکه میدونه رایی نداره
حدادعادل:گاها منصف وگاها در صدد تخریب دیگران ودرکل فاقد محبوبیت نزد مردم
عقایدم در مورد کاندیدها اینطور بود...
شما چی فکر میکنین؟
رفتار کرنش پذیر ولایتی در برابر اروپا و امریکا به خوبی دیده شد
فقط دغدغه اقتصادی داشتن رضایی بدون توجه به مصالح خارجی مشهود بود
حداد جالب تر و محکم تر به میدان آمد
عارف هم مواضع خودش را محکم نشان داد
جلیلی مودب و با صلابت تر به عرصه وارد شد
روحانی حقوقدانی برخورد کرد و در برخورد با مصالح کشور رفتار مصلحتی خوبی داشت
غرضی هم واقعا دلسوز رفتار کرد.
با احترام به ولایتی رای من روحانی(خاتمی1392) با معاون اولی عارف و وزیر اقتصاد رضایی و امور خارجه ولایتی!