arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۹۷۱۰۶
تاریخ انتشار: ۳۲ : ۱۱ - ۳۰ بهمن ۱۳۹۱

دیرکرد بودجه اجرای پروژه‌های عمرانی را شش ماه به تأخیر می‌اندازد

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به تاثیر منفی ارائه دیرهنگام بودجه در روند پروژه‌های عمرانی گفت: بهتر است بودجه چنددوازدهم بر اساس عملکرد بودجه امسال تصویب شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
عدم ارائه بودجه در موعد قانونی و به تبع آن تصویب دیرهنگام، قطعا اداره کشور را با مشکلاتی مواجه می‌کند. قاسم عزیزی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی و نماینده مجلس ششم و هفتم در این رابطه در گفتگویی با فارس عدم ارائه بودجه در موعد قانونی به مجلس را به جهت عدم وجود زمان کافی برای بررسی و تصویب ، همچنین تدوین آیین نامه های اجرایی مرتبط ، مشکل زا ارزیابی کرد و گفت : سال گذشته هم که دولت بودجه را دیر به مجلس ارائه داد، براساس قانون، بودجه دو دوازدهم تصویب کرد، اما الان با توجه به شرایط خاص درآمدی که در بودجه سال 91 تحقق پیدا کرده است و نسبت به پیش بینی‌ها 50 هزار میلیارد تومان کمتر است، برای سال 92 باید بودجه براساس عملکرد بودجه امسال تصویب شود؛ در واقع بودجه امسال رقمی حدود 144 هزار میلیارد تومان بود در حالی که پیش بینی این است که تا پایان سال 95 تا 100 هزار میلیارد ریال از این رقم محقق شود.

وی افزود: بنابراین مجلس برای ماه‌های اول سال براساس عملکرد بودجه 91 رقمی را تصویب خواهد کرد. البته لایحه بودجه تا وقتی که به تصویب مجلس نرسد، منابع درآمدی‌اش قطعی شده نیست و شاید اقدام کارشناسی‌تر این باشد که برای ماه‌های اول سال آینده دودوازدهم از رقم محقق شده در بودجه سال جاری پیش‌بینی شود و در این فرصت مجلس بتواند لایحه را به طور کامل بررسی کند.

عزیزی گفت: زمانی که بودجه در پایان خرداد اجرایی می‌شود، تا وقتی که موافقتنامه‌های آن مبادله و دستورالعمل اجرایی آن تدوین و ابلاغ شود و بعد از آن در استان‌ها برای پروژه‌های مختلف عمرانی، فراخوان پیمانکار داده شود، عملاً 6 ماه از سال گذشته و این فرصت از دست می‌رود. در شورای برنامه‌ریزی استان هم باید این تصمیمات گرفته شود که نیاز به زمان دارد و طی شدن این فرایند، زمان زیادی را به خود اختصاص می‌دهد. در واقع با این وضعیت در برخی استان‌ها  6 ماه اول سال هیچ کار عمرانی انجام نمی‌شود.
نظرات بینندگان